FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

5 סיבות לאכול יותר עדשים + מתכונים מעולים!

הן מגיעות במגוון צבעים, משביעות ומלאות בחומרים מזינים, מה שהופך את העדשים לאחד מהמזונות המובילים בטבע. הנה 5 סיבות לאכול יותר מהן + מתכונים משגעים.

1. מסייעות לשמירה על המשקל

סלט עדשים חומות

מתכון בריא: סלט בורגול עם עדשים חומות

מחקרים קובעים כי אנשים שמרבים באכילת עדשים נמצאים בסכימון נמוך יותר להשמנה (כ- 22% פחות). עדשים עשירות בסיבים שמסייעים לפעולת מערכת העיכול וגורמים לתחושת שובע והרגשה מלאה.

2. מסייעות לספיגת הברזל

חביתת עדשים טבעונית

מתכון טבעוני: חביתה טבעונית מקמח עדשים

כוס עדשים מספקת 87 אחוז מצריכת הברזל היומית המומלצת לגברים ו -38 אחוזים מצריכת הברזל המומלצת לנשים. העדשים עשירות בברזל ומהוות מקור טוב לויטמין C, אשר מגביר את היכולת של הגוף לספוג ברזל ממזונות שונים. קליק למגוון מזונות עשירים בברזל.

3. מקור מעולה לחלבון

לביבות עדשים כתומות

מתכון מומלץ: לביבות עדשים כתומות ובטטה אפויות

מכל הקטניות והאגוזים, עדשים מכילות את כמות החלבונים הגבוהה ביותר, מה שהופך למקור חלבונים נפלא, גם לצמחוניים ולטבעוניים. עדשים מבושלות מספקות 18 גרם חלבון לכל כוס, עם פחות מ 1 גרם שומן וללא כולסטרול. קליק למגוון מקורות חלבון מן הצומח.

4. מגבירות את האנרגיה

סלמון על עדשים שחורות

המנה המזינה: סלמון אפוי על מצע עדשים שחורות

בשל הסיבים והפחמימות המורכבות, עדשים עוזרות לגוף בהאטת שריפת האנרגיה, כמו כן, בהיותן מקור טוב לברזל, מסייעות העדשים להעביר חמצן בכל הגוף, ברכיב מרכזי בחילוף החומרים בגוף.

5. בריאות הלב

מרק חרירה מרוקאי

מתכון טעים: מרק חרירה מרוקאי – מתכון בטוח

כוס אחת של עדשים מבושלות מכילה 16 גרם של סיבים תזונתיים. מחקרים מראים כי אכילת מזונות עשירים בסיבים (כמו עדשים, אפונה, גרגירי חומוס ועוד.. ) מפחיתה את הסיכון לפתח מחלות לב שונות.

עדשים: קלוריות וערכים תזונתיים

100 גרם עדשים לא מבושלות מכילות:

353 קלוריות | 60 גרם פחמימות | 3.1 סיבים

1 גרם שומן | 26 גרם חלבון | 7.54 מיליגרם ברזל

955 מ"ג אשלגן | 451 מ"ג זרחן | 479 מיקרוגרם חומצה פולית

עוד מתכונים מעולים עם עדשים:

דילוג לתוכן