
לביבות עדשים כתומות ובטטה אפויות
על ידי כרמית מ. דהאן מתכונים בריאים, קציצות
לביבות אפויות, צמחוניות וטעימות במיוחד המשלבות עדשים כתומות, בטטות, שיבולת שועל וכל טוב. גם אוכל בריא יכול להיות טעים וצבעוני ואפילו מגרה. הגישו לצד סלט ירוק ויש לכם ארוחת ערב בריאה ונהדרת.
- זמן עבודה: 35 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
-
35 דקות
30 דקות
1 שעה 5 דקות
הוראות הכנה
לסיר בינוני שופכים כוס עדשים כתומות (לאחר שנשטפו) ואת קוביות הבטטה.
ממלאים מים עד לכיסוי העדשים והבטטה ומביאים לרתיחה.
מבשלים את העדשים וקוביות הבטטה עד לריכוך ומסננים מנוזלים.
לאחר סינון, מועכים קלות את העדשים והבטטה בעזרת מזלג, אין צורך למעוך למחית חלקה.
מניחים את תערובת העדשים לצינון ובינתיים מטגנים בצל קצוץ במחבת עם ספריי שמן עשד להזהבה.
מוסיפים את הבצל המטוגן למחית העדשים.
כמו כן, מוסיפים למחית גם ביצה, שיבולת שועל, קמח ותבלינים.
מערבבים את את תערובת הלביבות היטב, משמנים תבנית בספריי שמן ובעזרת הידיים מכינים לביבות קטנות.
אופים את לביבות העדשים בתנור על 200 מעלות 15 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה.
עוד מתכוני עדשים מומלצים:
אם אהבתם את המתכון הזה של כרמית מ.דהן, אתם בטוח תאהבו את 3 המתכונים הבאים שלה, כי הם פשוט מעולים
שיתוף >>
50 דירוגים וחוות דעת
יעל
12/08/2018
בעיני ממש לא טעימות.. התאכזבתי
איטה
16/05/2018
קציצות מצויינות.
הדס
19/02/2018
הכנתי ויצא מעולה. לא שמתי א.מרק ובהרט. במקום שמתי: כורכום, כמון, פטרוזיליה יבשה, שום גבישי.
שושנה
06/02/2018
קציצות עדשים מטריפות הוספתי חצי כפית אבקת אפייה ויצא נהדר!
הילדים אוהבים תודה.
מירב
26/01/2018
יצא ממש טעים!! הוספתי לבישול של הבטטה עם העדשים תפוח אדמה , ולתערובת חצי כפית אבקת אפייה, בצל ירוק (לא מטוגן) וחופן כוזברה (בלי גבעול)
תודה רבה על המתכון!
נועה
24/08/2017
הכנו מספר פעמים ויוצא מושלם כל פעם! רציתי לדעת האם אפשר להקפיא? ואם כן, לפני או אחרי אפייה?
נועה
24/08/2017
הכנו מספר פעמים ויוצא מושלם כל פעם!!
רציתי לדעת האם אפשר להקפיא? אם כן, לפני או אחרי הבישול?
מיה
17/08/2017
הכנתי ויצאו לי קציצות עדשים נהדרות
בפעם הבאה אכין קציצות עדשים מטוגנות ולא אפויות בתנור, האם המתכון הזה יצליח גם כקציצות מטוגנות?
מוריאל
27/06/2017
איזה רוטב מומלץ עם הלביבות?
שירלי
16/05/2017
יצא מדהים!!! תודה רבה! אפיתי במכשיר מולטי קייק. ויתרתי על הקמח ושמתי חצי כפית אבקת אפיה. יצא מושלם! ידוע לך כמה קלוריות יש בלביבה בערך?
ליאור
29/03/2017
יצא מדהים אבל לא נדבק לי ללביבה אולי בגלל שקרצתי עיגולים גדולים מידי? אי אפשר להפסיק לאכול
דנה
09/11/2016
יצא מדהים !!!!
הורדתי את פירורי הלחם ואת הקמח , והחלפתי אותם בקוואקר- שזה הרבה יותר בריא..
גם לא טיגנתי בצל לפני כן (לא היה לי זמן) ועדיין יצא פשוט מושלם.
אני 🙂
20/09/2016
הכנתי יצא ממש טעים!
איפה שומרים את הלביבות המוכנות? מקרר? בחוץ?

20/07/2016
היי מלי,
להכנת הקציצות ברוטב אדום כדאי לטגן או לאפות אותן לפני ורק לאחר מכן לאחד עם הרוטב.
כ-15 דקות לקראת סוף בישול הרוטב להוסיף את הקציצות, להרטיב עם כף ולבשל יחדיו.
מלי
15/07/2016
אפשר לבשל את הקציצות ברוטב אדום במקום בתנור? או שמומלץ לאחד עם הרוטב לאחר האפייה? ואם כן כמה זמן הייץ משערת

21/04/2016
היי זהר,
בהחלט ניתן להכין את הלביבות כשרות לפסח עם קמח מצה.
זהר
19/04/2016
כדי להפוך לכשר לפסח האם אפשר להחליף את הקמח בקמח מצה?
אלה
27/03/2016
כמה לביבות יוצאות מזה?
שירן
07/03/2016
תודה רבה על שיתוף המתכון יצא מושלם. הוספתי פטרוזיליה ופפריקה ויתרתי על מרק עוף ובהרט
אורטל
03/03/2016
וואו יצא מושלם.. הוספתי פטרוליה וטיפה פפריקה 🙂
תודה על המתכון
חני
16/02/2016
עשיתי הכל כמו במתכון ויצא נורא יבש ולא אכיל…יזרק לפח
דנה
15/02/2016
הולכת להכין נראה מעולה באיזה שמח חוץ מלבן את ממליצה להשתמש ?
מיכל נחשון
05/01/2016
יצא טעים מאוד, תודה 🙂
הוספתי קצת קארי, אגוזי מלך, פטרוזיליה…
קלי קלות
03/01/2016
מתכון נחמד וקליל. צריך לשחק עם התערובת תבלינים ואפילו להוסיף בנדיבות כי יוצא קצת תפל לטעמי. תוהה איזו תערובת יכולה להתאים…

30/11/2015
היי בולי, הקציצות ניתנות להקפאה אך כדאי לחמם אותן בתנור ולא במיקרוגל.
היי אורלי, כמות הקציצות מתאימה לכ 2-3 סועדים, ניתן להכפיל כמויות.
אני
30/11/2015
נראה מעולה!!! הולכת להכין!
לגירסה בריאה- ותרו על אבקת מרק, השתמשו בתבלינים .
רננה
19/11/2015
תודה על המתכון יצא ממש מעולה
אפילו בעלי שלא אוהב קטניות חיסללללל
אני שמתי גם פרורי לחם וגם קוואקר זה מה שהבנתי.
והירוקים בתמונה נתנו השראה אז הוספתי כוסברה ופטרוזיליה ממליצה
דן
17/11/2015
הקציצות האפויות הטובות ביותר שהכנתי. כל הכבוד!
אורלי
17/11/2015
כמה לביבות יוצאות? לחילופין, לכמה אנשים מתאים?
בולי
22/10/2015
שלום, האם ניתן להקפיא לאחר האפייה?
ניצה
21/10/2015
יצא מעולה! אפיתי את התערובת בתוך תבניות קטנות אישיות ויצא מצויין.

12/10/2015
היי אירית,
בהוספת טחינה יש להוסיף טחינה גולמית ללא תוספות, זמן האפייה בתנור יהיה בין 12-15 דקות.
זמן האפייה במכשיר המולטיקייק יהיה כמו כל מאפינס אחר שאת מכינה במכשיר.
אירית
08/10/2015
היי,
במידה ואני מחליפה את הביצה בתפו"א או בטחינה גולמית כמו שכתבת מה יהיה זמן האפיה במולטיקיק או בתנור?
ובמידה ואני מוסיפה טחינה גולמית במקום ביצה, האם מדובר בהוספת הטחינה כמו שהיא ישירות מהקופסה (נוזלית) או שאני צריכה להכין אותה…. שום מיים מיץ לימון…?
תודה רבה
טלי
27/09/2015
לטבעונים: 3 כפות טחינה גולמית במקום ביצה…יצא יאמי
מאיה
30/08/2015
יצא טעים מאודדדדדדדדדדדדדדדדדדדד
סיגל
28/08/2015
נחמד מאוד, תודה! החפנו את התבלינים במלח, פלפל וא. קארי וויתרנו על א. המרק. הוספנו גם צרור כוסברה.

09/08/2015
היי ענת,
1. כן הכוונה לשיבולת שועל מהירה, קוואקר
2. כדאי להכין עם בצל מטוגן כיוון שזמן האפייה קצר יחסית. אם את אוהבת את טעם הבצל את יכולה לנסות גם עם בצל חי.
3. הירוק בתמונה זה ירק שניתן להוסיף לתערובת – כוסברה, פטרוזיליה, משיר, מה שאת אוהבת.
ענת
09/08/2015
הי כרמית,
תודה על המתכון, נשמע טוב!
מספר שאלות –
1. שיבולת שועל – האם הכוונה לקוואקר?
2. האם אפשר להכין עם בצל לא מטוגן?
3. מה זה הירוק בתמונה, פטרוזילה?
תודה

20/07/2015
היי שירן, ניתן לנסות להכין את הלביבות עם עדשים ירוקות אך קחי בחשבון שעדשים ירוקות קשות יותר ואינן מתפרקות באותה המהירות לכן תצטרכי להשרות אותן או לרכך אותן יותר זמן מאשר עדשים כתומות.
שירן
15/07/2015
האם ניתן להכין עם עדשים ירוקות?

14/07/2015
היי דיאנה,
כן, אפשר להחליף את האבקות באבקת מרק עוף.
ניתן להוסיף ללביבות תבלינים לפי טעמך האישי.
דיאנה
14/07/2015
האם אפשר להחליף את אבקת מרק פטריות/בצל באבקת מרק עוף?

22/06/2015
היי חבצלת, ללביבות ללא גלוטן תוכלי להשתמש בקמח תפוחי אדמה, קמח אורז או בכל קמח ללא גלוטן . העיקר הוא לספוח את הנוזלים ולייצב את הלביבות.
יפית – תודה על תשומת הלב, הכוונה לכף פירורי לחם או ל-2 כפות שיבולת שועל, המתכון יתוקן בקרוב.
יפית
22/06/2015
מעוניינת לנסות את המתכון :
למה הכוונה 1 פירורי לחם?
והאם זה בנוסף או במקום שיבולת השועל?
חבצלת
21/06/2015
המתכון נראה מעולה! תודה!! יש אצלי רגישים לגלוטן, במה אני יכולה להשתמש במקום קמח?
צפי
18/06/2015
טעים מאוד ומומלץ!

02/06/2015
היי רעות, בדרך כלל מחליפים את הביצים בכ- 2-3 כפות תפוחי-אדמה מבושלים ומעוכים מעורבבים עם קצת מים.
קחי בחשבון שהמתכון לא נוסה ללא ביצים וזו רק המלצה 🙂
רעות
02/06/2015
האם אפשר להכין ללא ביצה? יש תחליף?

17/05/2015
היי איגי,
כן, ניתן להכין את הלביבות בתבנית של מאפינס.
חשוב לשים לב ולעקוב כשהמאפינס בתנור כי זמני האפייה משתנים.
איגי
17/05/2015
האם ניתן להכין בתבנית של מאפינס?

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!