FoodisGood

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

לביבות עדשים כתומות ובטטה אפויות

על ידי כרמית מ. דהאן  ,

לביבות אפויות, צמחוניות וטעימות במיוחד המשלבות עדשים כתומות, בטטות, שיבולת שועל וכל טוב. גם אוכל בריא יכול להיות טעים וצבעוני ואפילו מגרה. הגישו לצד סלט ירוק ויש לכם ארוחת ערב בריאה ונהדרת.

  • זמן עבודה: 35 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 35 דקות

    30 דקות

    1 שעה 5 דקות

מצרכים למתכון

1 כוס עדשים כתומות שטופות

1 בטטה קטנה חתוכה לקוביות

מים

ספריי שמן

בצל קטן קצוץ דק

ביצה

2 כפות שיבולת שועל 1 פירורי לחם

כף קמח

תבלינים: מלח, פלפל שחור, מעט בהרט, כף אבקת מרק בצל (או פטריות)

הוראות הכנה

לסיר בינוני שופכים כוס עדשים כתומות (לאחר שנשטפו) ואת קוביות הבטטה.

ממלאים מים עד לכיסוי העדשים והבטטה ומביאים לרתיחה.

מבשלים את העדשים וקוביות הבטטה עד לריכוך ומסננים מנוזלים.

לאחר סינון, מועכים קלות את העדשים והבטטה בעזרת מזלג, אין צורך למעוך למחית חלקה.

מניחים את תערובת העדשים לצינון ובינתיים מטגנים בצל קצוץ במחבת עם ספריי שמן עשד להזהבה.

מוסיפים את הבצל המטוגן למחית העדשים.

כמו כן, מוסיפים למחית גם ביצה, שיבולת שועל, קמח ותבלינים.

מערבבים את את תערובת הלביבות היטב, משמנים תבנית בספריי שמן ובעזרת הידיים מכינים לביבות קטנות.

אופים את לביבות העדשים בתנור על 200 מעלות 15 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה.

בהצלחה.

עוד מתכוני עדשים מומלצים:

  1. מרק עדשים מדהים
  2. סלט עדשים בקלי קלות
  3. קציצות עדשים מכל הסוגים

אם אהבתם את המתכון הזה של כרמית מ.דהן, אתם בטוח תאהבו את 3 המתכונים הבאים שלה, כי הם פשוט מעולים 

50 דירוגים וחוות דעת

יעל

בעיני ממש לא טעימות.. התאכזבתי

איטה

קציצות מצויינות.

הדס

הכנתי ויצא מעולה. לא שמתי א.מרק ובהרט. במקום שמתי: כורכום, כמון, פטרוזיליה יבשה, שום גבישי.

שושנה

קציצות עדשים מטריפות הוספתי חצי כפית אבקת אפייה ויצא נהדר!
הילדים אוהבים תודה.

מירב

יצא ממש טעים!! הוספתי לבישול של הבטטה עם העדשים תפוח אדמה , ולתערובת חצי כפית אבקת אפייה, בצל ירוק (לא מטוגן) וחופן כוזברה (בלי גבעול)
תודה רבה על המתכון!

נועה

הכנו מספר פעמים ויוצא מושלם כל פעם! רציתי לדעת האם אפשר להקפיא? ואם כן, לפני או אחרי אפייה?

נועה

הכנו מספר פעמים ויוצא מושלם כל פעם!!
רציתי לדעת האם אפשר להקפיא? אם כן, לפני או אחרי הבישול?

מיה

הכנתי ויצאו לי קציצות עדשים נהדרות
בפעם הבאה אכין קציצות עדשים מטוגנות ולא אפויות בתנור, האם המתכון הזה יצליח גם כקציצות מטוגנות?

מוריאל

איזה רוטב מומלץ עם הלביבות?

שירלי

יצא מדהים!!! תודה רבה! אפיתי במכשיר מולטי קייק. ויתרתי על הקמח ושמתי חצי כפית אבקת אפיה. יצא מושלם! ידוע לך כמה קלוריות יש בלביבה בערך?

ליאור

יצא מדהים אבל לא נדבק לי ללביבה אולי בגלל שקרצתי עיגולים גדולים מידי? אי אפשר להפסיק לאכול

דנה

יצא מדהים !!!!
הורדתי את פירורי הלחם ואת הקמח , והחלפתי אותם בקוואקר- שזה הרבה יותר בריא..
גם לא טיגנתי בצל לפני כן (לא היה לי זמן) ועדיין יצא פשוט מושלם.

אני 🙂

הכנתי יצא ממש טעים!
איפה שומרים את הלביבות המוכנות? מקרר? בחוץ?

היי מלי,
להכנת הקציצות ברוטב אדום כדאי לטגן או לאפות אותן לפני ורק לאחר מכן לאחד עם הרוטב.
כ-15 דקות לקראת סוף בישול הרוטב להוסיף את הקציצות, להרטיב עם כף ולבשל יחדיו.

מלי

אפשר לבשל את הקציצות ברוטב אדום במקום בתנור? או שמומלץ לאחד עם הרוטב לאחר האפייה? ואם כן כמה זמן הייץ משערת

היי זהר,
בהחלט ניתן להכין את הלביבות כשרות לפסח עם קמח מצה.

זהר

כדי להפוך לכשר לפסח האם אפשר להחליף את הקמח בקמח מצה?

אלה

כמה לביבות יוצאות מזה?

שירן

תודה רבה על שיתוף המתכון יצא מושלם. הוספתי פטרוזיליה ופפריקה ויתרתי על מרק עוף ובהרט

אורטל

וואו יצא מושלם.. הוספתי פטרוליה וטיפה פפריקה 🙂
תודה על המתכון

חני

עשיתי הכל כמו במתכון ויצא נורא יבש ולא אכיל…יזרק לפח

דנה

הולכת להכין נראה מעולה באיזה שמח חוץ מלבן את ממליצה להשתמש ?

מיכל נחשון

יצא טעים מאוד, תודה 🙂
הוספתי קצת קארי, אגוזי מלך, פטרוזיליה…

קלי קלות

מתכון נחמד וקליל. צריך לשחק עם התערובת תבלינים ואפילו להוסיף בנדיבות כי יוצא קצת תפל לטעמי. תוהה איזו תערובת יכולה להתאים…

היי בולי, הקציצות ניתנות להקפאה אך כדאי לחמם אותן בתנור ולא במיקרוגל.
היי אורלי, כמות הקציצות מתאימה לכ 2-3 סועדים, ניתן להכפיל כמויות.

אני

נראה מעולה!!! הולכת להכין!
לגירסה בריאה- ותרו על אבקת מרק, השתמשו בתבלינים .

רננה

תודה על המתכון יצא ממש מעולה
אפילו בעלי שלא אוהב קטניות חיסללללל
אני שמתי גם פרורי לחם וגם קוואקר זה מה שהבנתי.
והירוקים בתמונה נתנו השראה אז הוספתי כוסברה ופטרוזיליה ממליצה

דן

הקציצות האפויות הטובות ביותר שהכנתי. כל הכבוד!

אורלי

כמה לביבות יוצאות? לחילופין, לכמה אנשים מתאים?

בולי

שלום, האם ניתן להקפיא לאחר האפייה?

ניצה

יצא מעולה! אפיתי את התערובת בתוך תבניות קטנות אישיות ויצא מצויין.

היי אירית,
בהוספת טחינה יש להוסיף טחינה גולמית ללא תוספות, זמן האפייה בתנור יהיה בין 12-15 דקות.
זמן האפייה במכשיר המולטיקייק יהיה כמו כל מאפינס אחר שאת מכינה במכשיר.

אירית

היי,
במידה ואני מחליפה את הביצה בתפו"א או בטחינה גולמית כמו שכתבת מה יהיה זמן האפיה במולטיקיק או בתנור?

ובמידה ואני מוסיפה טחינה גולמית במקום ביצה, האם מדובר בהוספת הטחינה כמו שהיא ישירות מהקופסה (נוזלית) או שאני צריכה להכין אותה…. שום מיים מיץ לימון…?

תודה רבה

טלי

לטבעונים: 3 כפות טחינה גולמית במקום ביצה…יצא יאמי

מאיה

יצא טעים מאודדדדדדדדדדדדדדדדדדדד

סיגל

נחמד מאוד, תודה! החפנו את התבלינים במלח, פלפל וא. קארי וויתרנו על א. המרק. הוספנו גם צרור כוסברה.

היי ענת,
1. כן הכוונה לשיבולת שועל מהירה, קוואקר
2. כדאי להכין עם בצל מטוגן כיוון שזמן האפייה קצר יחסית. אם את אוהבת את טעם הבצל את יכולה לנסות גם עם בצל חי.
3. הירוק בתמונה זה ירק שניתן להוסיף לתערובת – כוסברה, פטרוזיליה, משיר, מה שאת אוהבת.

ענת

הי כרמית,
תודה על המתכון, נשמע טוב!
מספר שאלות –
1. שיבולת שועל – האם הכוונה לקוואקר?
2. האם אפשר להכין עם בצל לא מטוגן?
3. מה זה הירוק בתמונה, פטרוזילה?
תודה

היי שירן, ניתן לנסות להכין את הלביבות עם עדשים ירוקות אך קחי בחשבון שעדשים ירוקות קשות יותר ואינן מתפרקות באותה המהירות לכן תצטרכי להשרות אותן או לרכך אותן יותר זמן מאשר עדשים כתומות.

שירן

האם ניתן להכין עם עדשים ירוקות?

היי דיאנה,
כן, אפשר להחליף את האבקות באבקת מרק עוף.
ניתן להוסיף ללביבות תבלינים לפי טעמך האישי.

דיאנה

האם אפשר להחליף את אבקת מרק פטריות/בצל באבקת מרק עוף?

היי חבצלת, ללביבות ללא גלוטן תוכלי להשתמש בקמח תפוחי אדמה, קמח אורז או בכל קמח ללא גלוטן . העיקר הוא לספוח את הנוזלים ולייצב את הלביבות.

יפית – תודה על תשומת הלב, הכוונה לכף פירורי לחם או ל-2 כפות שיבולת שועל, המתכון יתוקן בקרוב.

יפית

מעוניינת לנסות את המתכון :
למה הכוונה 1 פירורי לחם?
והאם זה בנוסף או במקום שיבולת השועל?

חבצלת

המתכון נראה מעולה! תודה!! יש אצלי רגישים לגלוטן, במה אני יכולה להשתמש במקום קמח?

צפי

טעים מאוד ומומלץ!

היי רעות, בדרך כלל מחליפים את הביצים בכ- 2-3 כפות תפוחי-אדמה מבושלים ומעוכים מעורבבים עם קצת מים.
קחי בחשבון שהמתכון לא נוסה ללא ביצים וזו רק המלצה 🙂

רעות

האם אפשר להכין ללא ביצה? יש תחליף?

היי איגי,
כן, ניתן להכין את הלביבות בתבנית של מאפינס.
חשוב לשים לב ולעקוב כשהמאפינס בתנור כי זמני האפייה משתנים.

איגי

האם ניתן להכין בתבנית של מאפינס?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.