
מיני פשטידות כרובית וקישואים
על ידי כרמית מ. דהאן פשטידות וקישים
מתכון קל וטעים לפשטידות כרובית, קישוא ובצל ירוק אישיות ובריאות. ניתן להשתמש בכל גבינה 5% לאפיית הפשטידות או לוותר על הגבינה לפשטידות פרווה. נתן להכין גם כפשטידה גדולה. מומלץ לאירוח ולשומרי משקל.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
-
20 דקות
30 דקות
50 דקות
הוראות הכנה
את הכרובית מחלקים לפרחים, שוטפים היטב ומרתיחים לכ- 10 דקות. מסננים וקוצצים את הכרוסבית דק דק.
בקערה גדולה מערבבים את הכרובית הקצוצה עם קישוא מגורד ובצל ירוק קצוץ.
מגרדים פנימה גבינה בולגרית או כל גבינה שאוהבים ומערבבים היטב.
מוסיפים לקערה ביצים, קמח, פירורי לחם, א. אפייה ותבלינים ומערבבים לבלילה אחידה.
משמנים תבניות חד פעמיות קטנות (או תבנית בינונית) עם ספריי שמן.
ממלאים את התבניות בבלילת הפשטידה ומשפריצים מעל מעט ספרי שמן.
אופים את הפשטידות בחום של 200 מעלות כ 20 דקות או עד שמזהיב יפה מלמעלה.
מגישים עם סלט קצוץ או ירקות פרוסים .
לאפיית פשטידה גדולה יש להשאיר את הפשטידה בתנור מספר דקות נוספות.
שיתוף >>
4 דירוגים וחוות דעת
אירית
18/12/2017
פשטידה טעימה ומשביעה שמתי 3 כפות קמח כוסמין במקום קמח ופירורי לחם ואפיתי כ-45 דקות עד שהפשטידה הזהיבה
חגית
01/05/2016
האם ניתן להקפיא את הפשטידה? האם היא טעימה גם קרה? (מעוניינת לקחת לפיקניק) אם אני עושה אותה פרווה האם צריך להוסיף מצרך אחר במקום הגבינה?

21/10/2015
היי אורית,
כן בהלט ניתן להמיר את הכרובית בברוקולי.
שימי לב, במידה והברוקולי טרי ולא קפוא יש להרתיח אותו יותר זמן, עד לריכוך.
אורית
12/10/2015
האם ניתן במקום הכרובית (אין לי כרגע) לשים ברוקולי?

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!