מיני פשטידות כרובית וקישואים

על ידי כרמית מ. דהאן  

מתכון קל וטעים לפשטידות כרובית, קישוא ובצל ירוק אישיות ובריאות. ניתן להשתמש בכל גבינה 5% לאפיית הפשטידות או לוותר על הגבינה לפשטידות פרווה. נתן להכין גם כפשטידה גדולה. מומלץ לאירוח ולשומרי משקל.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 20 דקות

    30 דקות

    50 דקות

מצרכים למתכון

כרובית בינונית

קישוא מגורד בפומפייה

2 גבעולי בצל ירוק

חופן שמיר / פטרוזיליה קצוצה

150 גרם גבינה בולגרית 5% (או כל גבינה אחרת)

2 ביצים

2 כפות קמח

כף פירורי לחם

כפית אבקת אפיה

תבלינים: מלח, פלפל, מעט אבקת מרק עוף פרווה

הוראות הכנה

את הכרובית מחלקים לפרחים, שוטפים היטב ומרתיחים לכ- 10 דקות. מסננים וקוצצים את הכרוסבית דק דק.

בקערה גדולה מערבבים את הכרובית הקצוצה עם קישוא מגורד ובצל ירוק קצוץ.

מגרדים פנימה גבינה בולגרית או כל גבינה שאוהבים ומערבבים היטב.

מוסיפים לקערה ביצים, קמח, פירורי לחם, א. אפייה ותבלינים ומערבבים לבלילה אחידה.

משמנים תבניות חד פעמיות קטנות (או תבנית בינונית) עם ספריי שמן.

ממלאים את התבניות בבלילת הפשטידה ומשפריצים מעל מעט ספרי שמן.

אופים את הפשטידות בחום של 200 מעלות כ 20 דקות או עד שמזהיב יפה מלמעלה.

מגישים עם סלט קצוץ או ירקות פרוסים .

בהצלחה..

לאפיית פשטידה גדולה יש להשאיר את הפשטידה בתנור מספר דקות נוספות.

שתפו את המתכון >>

4 דירוגים וחוות דעת

אירית

18/12/2017

פשטידה טעימה ומשביעה שמתי 3 כפות קמח כוסמין במקום קמח ופירורי לחם ואפיתי כ-45 דקות עד שהפשטידה הזהיבה

חגית

01/05/2016

האם ניתן להקפיא את הפשטידה? האם היא טעימה גם קרה? (מעוניינת לקחת לפיקניק) אם אני עושה אותה פרווה האם צריך להוסיף מצרך אחר במקום הגבינה?

foodisgood

21/10/2015

היי אורית,
כן בהלט ניתן להמיר את הכרובית בברוקולי.
שימי לב, במידה והברוקולי טרי ולא קפוא יש להרתיח אותו יותר זמן, עד לריכוך.

אורית

12/10/2015

האם ניתן במקום הכרובית (אין לי כרגע) לשים ברוקולי?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00