
פשטידת ירקות עשירה (מתכון בריא)
על ידי כרמית מ. דהאן מתכונים בריאים, פשטידות וקישים
מתכון מעולה לדיאטה ולשומרים על הבריאות. פשטידת ירקות עשירה עם מבחר גדול של ירקות. פשטידה קלה להכנה, בריאה וטעימה שמתאימה לארוחת בוקר או ערב קלה.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
-
20 דקות
25 דקות
45 דקות
- תבנית פאי עגולה
הוראות הכנה
נתחיל בהרתחת פרחי הכרובית בסיר עם מים וכף מלח עד לריכוך, נסנן היטב ונצנן.
נקצוץ את פרחי הכרובית לפרחים קטנים, שימו לב - אין לרסק או למעוך את פרחי הכרובית ונעביר לקערה.
נקצוץ את הפטריות והבצל ונטגן על מחבת רחבה עם שמן זית לכ- 5 דקות, עד שהבצק הופך שקוף.
נגרד בפומפייה (על הצד הגס) בטטה, קישואים וגזרים. נסחט היטב מנוזלים ונוסיף למחבת לטיגון של כ- 5 דקות נוספות.
נעביר את הירקות המטוגנים לקערת הכרובית ונצנן.
נוסיף לקערה גבינה לבנה, ביצים, קמח, שמיר, תירס, מלח ופלפל שחור ונערבב היטב.
נשמן תבנית פאי עגולה וניצוק לתוכה את תערובת הפשטידה.
נסדר מעל התערובת כמה פרוסות זוקיני וגבינה צהובה.
נאפה את הפשטידה בתנור חם על 180 מעלות כ- 25 דקות, עד להשחמה.
שיתוף >>
8 דירוגים וחוות דעת
הילה
08/06/2016
הי, כשאת אומרת שניתן קמח שיבולת שועל, הכוונה היא גם לקוואקר?

27/02/2016
היי אורית,
יש לצנן עד שהירקות מגיעים לטמפרטורת החדר.
אורית
21/02/2016
היי, כמה זמן זה לצנן? הכוונה שהירקות לא יהיו רותים מהמחבת?

27/01/2016
היי מאי,
ניתן לוותר על הגבינות במתכון.
מאי
24/01/2016
היי, האם יש תחליף לא חלבי לגבינות?
אילנה
23/10/2015
פשטידה מעולה!
תודה על המתכון

21/10/2015
היי יוליה,
כן, בהחלט אפשר להשתמש בקמח שיבולת שועל במקום קמח לבן.
בהצלחה 🙂
יוליה
15/10/2015
היי! אפשר להשתמש בקמח שיבולת שועל במקום קמח לבן רגיל ? 🙂