פשטידת ירקות עשירה (מתכון בריא)

על ידי כרמית מ. דהאן  ,

מתכון מעולה לדיאטה ולשומרים על הבריאות. פשטידת ירקות עשירה עם מבחר גדול של ירקות. פשטידה קלה להכנה, בריאה וטעימה שמתאימה לארוחת בוקר או ערב קלה.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
  • 20 דקות

    25 דקות

    45 דקות

  • תבנית פאי עגולה

מצרכים למתכון

כרובית בינונית, מפורקת לפרחים

בטטה בינונית קלופה

2 קישואים

2 גזרים

בצל בינוני קלוף

1/2 סלסלת פטריות טריות

מעט שמיר קצוץ

3 ביצים טרופות

3 כפות קמח

גרגירי תירס לא ממותק (לא חובה, לפי הטעם)

כפית אבקת אפייה

2 כפות גדושות גבינה לבנה 5%

2 פרוסות גבינה צהובה לייט מגוררת

הוראות הכנה

נתחיל בהרתחת פרחי הכרובית בסיר עם מים וכף מלח עד לריכוך, נסנן היטב ונצנן.

נקצוץ את פרחי הכרובית לפרחים קטנים, שימו לב - אין לרסק או למעוך את פרחי הכרובית ונעביר לקערה.

נקצוץ את הפטריות והבצל ונטגן על מחבת רחבה עם שמן זית לכ- 5 דקות, עד שהבצק הופך שקוף.

נגרד בפומפייה (על הצד הגס) בטטה, קישואים וגזרים. נסחט היטב מנוזלים ונוסיף למחבת לטיגון של כ- 5 דקות נוספות.

נעביר את הירקות המטוגנים לקערת הכרובית ונצנן.

נוסיף לקערה גבינה לבנה, ביצים, קמח, שמיר, תירס, מלח ופלפל שחור ונערבב היטב.

נשמן תבנית פאי עגולה וניצוק לתוכה את תערובת הפשטידה.

נסדר מעל התערובת כמה פרוסות זוקיני וגבינה צהובה.

נאפה את הפשטידה בתנור חם על 180 מעלות כ- 25 דקות, עד להשחמה.

שתפו את המתכון >>

8 דירוגים וחוות דעת

הילה

08/06/2016

הי, כשאת אומרת שניתן קמח שיבולת שועל, הכוונה היא גם לקוואקר?

foodisgood

27/02/2016

היי אורית,
יש לצנן עד שהירקות מגיעים לטמפרטורת החדר.

אורית

21/02/2016

היי, כמה זמן זה לצנן? הכוונה שהירקות לא יהיו רותים מהמחבת?

foodisgood

27/01/2016

היי מאי,
ניתן לוותר על הגבינות במתכון.

מאי

24/01/2016

היי, האם יש תחליף לא חלבי לגבינות?

אילנה

23/10/2015

פשטידה מעולה!
תודה על המתכון

foodisgood

21/10/2015

היי יוליה,
כן, בהחלט אפשר להשתמש בקמח שיבולת שועל במקום קמח לבן.
בהצלחה 🙂

יוליה

15/10/2015

היי! אפשר להשתמש בקמח שיבולת שועל במקום קמח לבן רגיל ? 🙂

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00