FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סלט חציל קלוי על האש

הסלט הטבעי הזה הוא כל מה שחלה טרייה צריכה כדי להיות מושלמת, והכי כיף שמכינים אותו ממש בקלות! הסוד לסלט חציל קלוי מושלם הוא להשתמש בחלק מהקליפה בתוך הסלט ובכך להוסיף לו טעם אקסטרה מעושן. עקבו אחר המתכון לסלט הכי טעים שיש.

זמן עבודה: 15 דקות | 3 סועדים

מצרכים:

  • 2 חצילים
  • 3 שיני שום כתושות
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לבן

איך קולים חציל על האש?

  1. על להבה גדולה מניחים רשת ברזל (או אם יש לכם רשת לקלייה),
  2. מעל לרשת מניחים את החציל כשהוא שלם.
  3. קולים את החציל על אש גבוהה במשך 10 דקות, הופכים וממשיכים לקלות עוד 10 דקות.
  4. איך יודעים שהחציל מוכן? כאשר קליפת החציל שחורה ושרופה נועצים בו מזלג, אם הוא ננעץ בקלות – החציל מוכן.

הכנת הסלט:

  1. כשהחצילים מוכנים מעבירים אותם למסננת שמונחת מעל לקערה ונותנים להם להגיר נוזלים במשך 6-7 דקות.
  2. לאחר מכן מעבירים את החצילים לקרש חיתוך וחוצים אותם לרוחב, בעזרת כף או מזלג מרוקנים את תוכן החציל מהקליפה, את הקליפה מניחים בצד ואת תוכן החציל משאירים על קרש החיתוך.
    בעזרת סכין חדה קוצצים היטב את תוכן החציל ומעבירים לקערה.
  3. מוסיפים לקערה את שאר מצרכי הסלט – לימון, שום, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים טוב טוב.
  4. טועמים את הסלט ואם רוצים מוסיפים לו מעט מהקליפה (קוצצים אותה היטב) ובכל מקבלים טעם יותר מעושן.
  5. הסלט מוכן – מגישים חם או קר, מאחסנים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. בתאבון!

מה עוד מכינים עם חצילים קלויים?

עוד מדריכים להכנת חצילים:

דילוג לתוכן