FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סלט חצילים בטחינה קל להכנה ובטעם מושלם

מכירים את הסלט הטעים הזה שקונים בסופר והוא נגמר תוך יום-יומיים? אז הכנו לכם מתכון מעולה לסלט חצילים בטחינה גם בריא וגם ללא חומרים משמרים. סלט חציל קלאסי שכולם אוהבים ושישדרג לכם את הכריך בוודאות. את החצילים קולים בשלמותם בתנור, מה שהופך את כל הכנת הסלט למאוד פשוטה, כל אחד יכול! נשמר היטב במקרר עד 3 ימים אך יתחסל עוד לפני.

מתכון לסלט חצילים בטחינה

זמן עבודה: 10 דקות | זמן קליית החציל: כחצי שעה | כמות: כ-500 גרם סלט חצילים

מצרכים:

  • 2 חצילים גדולים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 4 כפות טחינה גולמית איכותית
  • מיץ מחצי לימון
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק דק
  • מלח ופלפל מוסיפים בסוף ולפי הטעם
    ההמלצה שלנו: אל תכינו את הסלט מחציל אחד בלבד, הכמות שיוצאת קטנה מאוד. כן מומלץ להכפיל את הכמות ולהכין את הסלט מ-4 חצילים (הכפילו את שאר המרכיבים בהתאם).

הוראות הכנה:

  1. שוטפים את החצילים ודוקרים אותם 3 פעמים עם סכין חדה, עוטפים כל חציל בנייר כסף, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור על חום של 200 מעלות. אופים במשך 30-35 דקות, לריכוך החצילים.
  2. פותחים את נייר הכסף ומניחים לחצילים להתקרר מעט כ-15 דקות.
  3. חוצים את החצילים ומרוקנים את תוכנם, מעבירים לקרש חיתוך וקוצצים היטב עם סכין חדה (אפשר וכדאי לטחון במג'ימיקס לקרם חלק יותר).
  4. מערבבים את החצילים עם שאר מצרכי הסלט – שום, טחינה ולימון. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  5. כשהסלט מוכן מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים שוב.
    בתאבון!

עוד סלטי חצילים שכדאי להכין:

סלט חצילים אפוי בתנור (פיקנטי)
סלט חצילים ופלפלים שרופים (ז׳עלוק)
סלט חצילים במיונז קל וטעים

דילוג לתוכן