FoodisGood

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

קבלו מתכונים ואוספים חדשים ישירות למייל

סלט חצילים אפוי בתנור (פיקנטי)

בלי לטגן בכלל! מתכון לסלט חצילים עם פלפלים ושום בתנור בקלי קלות. מסדרים הכל בתבנית, מתבלים ואופים בתנור. בסוף מתקבל סלט נפלא מלא בטעמים שמתאים לשב או לכל ארוחה אחרת.

מתכון לסלט חצילים פיקנטי

זמן עבודה: 20 דקות | תבנית: תבנית תנור רגילה

מצרכים:

  • 2 חצילים גדולים – קוביות קטנות
  • 2 פלפלים אדומים (גמבה) – חתוכים לרבעים
  • בצל – חתוך לרבעים
  • 3 שיני שום – פרוסות דקות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • כפית כמון
  • כפית פפריקה מתוקה
  • עגבנייה טרייה קצוצה
  • 1/4 פלפל חריף – קצוץ דק דק (חובה להכנת סלט פיקנטי, אפשר לוותר אם לא רוצים את החריפות)
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מסדרים את קוביות החציל על תבנית מרופדת בנייר אפייה, יחד עם הפלפלים הבצל ושיני השום.
  3. מזלפים את שמן הזית מעל לירקות בצורה שווה ככל האפשר.
  4. מערבבים את כל התבלינים בכוס (מלח, כמון, פפריקה) ואז מפזרים בצורה שווה מעל לירקות.
  5. מערבבים את כל הירקות שבתבנית בידיים – כך תוודאו שכל הרקות מצופים היטב בשמן ובתבלינים.
  6. מכניסים לתנור החם למשך 30 דקות, עד שהחציל זהוב ורך.
  7. מצננים מעט ומעבירים את כל הירקות לקערה, מוסיפים לקערה פלפל חריף, פטרוזיליה קצוצה ועגבנייה טרייה קצוצה ומערבבים היטב.
  8. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם..
    בתאבון!

עוד סלטים מעולים עם חצילים:

במיוחד למי שממש אוהב חצילים

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *