FoodisGood

שיתוף ב whatsapp


סלט חצילים ופלפלים שרופים (ז׳עלוק)

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  

סלט פלפלים וחצילים קלויים עם ירק ולימון. סלט קל להכנה צבעוני וטעים במיוחד שמתאים לארוחת בוקר, צהריים, ערב וגם לעל האש. הולך מעולה עם כל סוג של ארוחה ומוסיף המון עניין לשולחן.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 20 דקות

    35 דקות

    55 דקות

מצרכים למתכון

2 חצילים

3-4 פלפלים אדומים

3 שיני שום כתושות

מיץ מחצי לימון

רבע צרור פטרוזיליה קצוצה

רבע צרור כוסברה קצוצה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

מעט שמן זית או רגיל

הוראות הכנה

את החצילים והפלפלים שורפים על אש גלויה (אפשר גם בתנור).

חוצים את החצילים, מרוקנים מהתוכן וקוצצים על קרש חיתוך.

את הפלפלים חותכים לקוביות קטנות.

מערבבים הקערה חצילים, פלפלים, שום, לימון, שמן, פטרוזיליה, כוסברה ותבלינים.

טועמים את הסלט, מתקנים טעמים (אפשר להוסיף עוד לימון מי שאוהב) ומגישים.

כמות הכוסברה והפטרוזיליה בסלט יכולה להשתנות לפי טעמכם האישי.

אולי יעניין אותך...

7 דירוגים וחוות דעת

יואב

יצא מושלם אכלתי מהסלט כל השבוע

עידנאור

הסלט המדהים הזה הפך לסלט הכמעט קבוע מדי שבת:) תודה על המתכון!!!!

גאנה

נראה טוב וטעים

עידנאור

נראה מצוין רק שאלה קטנה: יש לי חצילים בלאדי בינוניים,זה יתאים למתכון? אם כן,כמה חצילים לשים?

קרן

פעם ראשונה….נהנת מכל טעימה….מצויין.אני הוספתי גם מעט שמיר.

zipimiri

סלט מאוד מיוחד וטעים ועם החלה זה מושלם!!מומלץ:)

ויקי

יצא מעולה תודה 🙂

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.