FoodisGood

הצטרפו לקהילה שלנו (+450K חברים) ברשתות החברתיות!

מתכון: חצילים מטוגנים הכי טעימים שיש

כמה טעים זה חצילים מטוגנים! על החלה בשבת לצד מטבוחה וסלטים נוספים… אי אפשר בלי חצילים מטוגנים! לכן, הכנו לכם מדריך מפורט להכנת חצילים מטוגנים מושלמים בקלות. טיפ חשוב: השתמשו במחבת כמה שיותר רחבה וכך תוכלו לחסוך זמן יקר בטיגון כמות גדולה של חצילים.

תוכן עניינים

מתכון לחצילים מטוגנים

זמן עבודה: 10 דקות | זמן טיגון: 20-40 דקות, תלוי בגודל המחבת | כמות: 2-3 חצילים

מצרכים:

  • 2-3 חצילים קטנים וקלים
  • 1.5 כפיות מלח
  • שמן לטיגון החציל

איך מכינים חצילים מטוגנים?

  1. שוטפים את החציל היטב וחותכים את ראשו (איפה שהגבעול, אנחנו לא נשתמש בו)
  2. חותכים את החציל לפרוסות דקות בעובי של זרת.
    פורסים נייר אפייה על משטח העבודה ועליו מסדרים את פרוסות החצילים.
  3. מפזרים כפית מלח מעל לחצילים, כך שהמלח יגיע לכל פרוסות החצילים באופן שווה. הופכים ומפזרים חצי כפית מלח.
  4. מכסים את החצילים במגבת או נייר סופג ומשאירים אותם כך למשך 2-3 שעות.
    לאחר השריית החצילים
  5. לוקחים 2 חתיכות נייר סופג ב-2 ידיים ולוחצים כל פרוסת חציל כך שהנוזלים יצאו ושאריות המלח ייספגו בנייר הסופג.
  6. מחממים שמן חצי עמוק במחבת רחבה על אש גבוהה, כשהשמן חם מנמיכים מעט את האש ומטגנים את פרוסות החציל בנגלות, מטגנים כל צד עד שהוא משחים יפה.
  7. מוציאים ישר לנייר סופג ומכסים עם נייר סופג נוסף מעל.
  8. כעת אפשר להגיש את החצילים כמו שהם נפלאים בשילוב בכריכים או להכין את התיבול הקלאסי לחצילים מטוגנים שכולל שום, לימון ופטרוזיליה.

עוד דרכים להכין חצילים:

  1. חצילים בתנור לתוצאה מנצחת
  2. סלט חצילים בטחינה קלאסי וקל והכנה
  3. סלט חצילים אפויים

תיבול קלאסי לחצילים מטוגנים

התיבול פשוט להכנה ומומלץ להוסיף אותו רק לפני הגשת החצילים וזאת כדי לשמור על פריכותם.

  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • שן שום כתושה
  • 3 כפות מיץ לימון טרי
  • כפית חומץ
  1. מערבבים מיץ לימון, חומץ ושום ומזלפים באחידות מעל לחצילים שבצלחת ההגשה.
  2. מפזרים פטרוזיליה מעל וניתן להגיש כמו שהם בצלחת או לשלם יחד עם התיבול בכריך.

כל הצורות לחתוך חצילים לטיגון

תשובות לשאלות צפויות (מלח, אחסון, קליפה ועוד..)

איזה סוג חציל הכי מתאים לטיגון?
נתחיל בהצהרה – כל סוג חציל שיש לכם יתאים לטיגון על המחבת, אבל הסוג הכי מתאים הוא החציל הרגיל הפשוט (דווקא לא הבלדי שכולנו מאוד אוהבים). בחרו בחציל קטן וקל וללא פגמים על הקליפה.

קליפת החצילים.
אם אתם לא אוהבים את טעם הקליפה ניתן לקלוף את החציל אך אין צורך, הקליפה של החציל מתרככת בטיגון ומוסיפה טעם נהדר לחצילים המטוגנים.

מליחות.
כמות המלח נראית גדולה אבל היא בסדר גמור, לאחר ספיגת הנוזלים והטיגון החצילים יוצאים במליחות מושלמת.

אחסון החצילים המטוגנים.
את החצילים המטוגנים אפשר לאחסן המקרר עד שלושה ימים, חשוב לכסות בנייר סופג ומעליו בניילון נצמד לאטימות מוחלטת.

צורת החיתוך.
פרוסות חצילים לאורך או לרוחב זו הדרך המסורתית להכין חצילים מטוגנים, אבל ניתן לחתוך את החצילים לאיזו צורה שאוהבים – אצבעות, עיגולים, חצאי עיגול וכד'..

ציפוי החצילים.
במתכון הזה למדנו איך מכינים חצילים מטוגנים קלאסיים, אם אתם מחפשים מתכון לחצילים בציפוי פירורי לחם, הנה מתכון מעולה >> שניצל חציל בציפוי פירורי לחם

חדשים

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *