חצילים מטוגנים בציפוי פירורי לחם (שניצל חציל)

על ידי המטבח של שרית  , ,

את אופן הטיפול בחציל למדתי מגיסתי העירקית שהייתה מטפלת בחצילים בסדר מופתי, לכן מבחינתי המתכון הבא לחצילים מטוגנים הוא מתכון עירקי אמיתי! אצלי לא מוותרים על החצילים המצופים בשישי. ניתן ומומלץ להכפיל כמויות..

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 20 דקות

    30 דקות

    50 דקות

  • תלוי בגוד החציל

מצרכים למתכון

חציל גדול וקל

2 ביצים

2 כוסות פירורי לחם

4 כפות שומשום

מלח ופלפל לפי הטעם

עוד הרבה מלח להשרייה

שמן לטיגון

הוראות הכנה

את החלציל פורסים לעיגולים וכל עיגול פורסים לחצי.

מסדרים את פרוסות החציל בתבנית או על השיש וממליחים הרבה.

מניחים את החצילים במלח לשעה של השרייה.

בקערה אחת טורפים 2 ביצים ומערבבים עם מלח ופלפל לפי הטעם.

בקערה שנייה מערבבים את פפירורי הלחם והשומשום.

במחבת רחבה מחממים שמן חצי עמוק.

לאחר השרייה, טובלים כל חצי חציל בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם.

מעבירים למחבת עם שמן חם ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה.

מוציאים לנייר סופג ואוכלים חם. בתאבון..

מומלץ לבחור במחבת מאוד רחבה כדי לטגן את החצילים יחד ולחסוך בזמן

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

סיגל

03/12/2015

למי שלא רוצה ביצים אפשר להשתמש במקום ביצים בקמח חומוס מתובל במלח ופלפל מעורבב עם מים עד דרגת סמיכות של ביצה.. לטבול, לצפות בפירורי לחם ולטגן.. יוצא יותר בריא ואפילו יותר טעים !

אילנית

26/06/2015

אני שמה קמח לפני הביצה וגם בביצה אני שמה קצת רוטב צלי מתוק יוצא סוף הדרך … וזה גם טעים כשמגישים בצד להשים רוטב צלי מתוק…

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00