
חצילים מטוגנים בציפוי פירורי לחם (שניצל חציל)
על ידי המטבח של שרית מנות ראשונות, מתכונים צמחוניים, שניצל
את אופן הטיפול בחציל למדתי מגיסתי העירקית שהייתה מטפלת בחצילים בסדר מופתי, לכן מבחינתי המתכון הבא לחצילים מטוגנים הוא מתכון עירקי אמיתי! אצלי לא מוותרים על החצילים המצופים בשישי. ניתן ומומלץ להכפיל כמויות..
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
-
20 דקות
30 דקות
50 דקות
- תלוי בגוד החציל
הוראות הכנה
את החלציל פורסים לעיגולים וכל עיגול פורסים לחצי.
מסדרים את פרוסות החציל בתבנית או על השיש וממליחים הרבה.
מניחים את החצילים במלח לשעה של השרייה.
בקערה אחת טורפים 2 ביצים ומערבבים עם מלח ופלפל לפי הטעם.
בקערה שנייה מערבבים את פפירורי הלחם והשומשום.
במחבת רחבה מחממים שמן חצי עמוק.
לאחר השרייה, טובלים כל חצי חציל בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם.
מעבירים למחבת עם שמן חם ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה.
מוציאים לנייר סופג ואוכלים חם. בתאבון..
מומלץ לבחור במחבת מאוד רחבה כדי לטגן את החצילים יחד ולחסוך בזמן
שיתוף >>
2 דירוגים וחוות דעת
סיגל
03/12/2015
למי שלא רוצה ביצים אפשר להשתמש במקום ביצים בקמח חומוס מתובל במלח ופלפל מעורבב עם מים עד דרגת סמיכות של ביצה.. לטבול, לצפות בפירורי לחם ולטגן.. יוצא יותר בריא ואפילו יותר טעים !
אילנית
26/06/2015
אני שמה קמח לפני הביצה וגם בביצה אני שמה קצת רוטב צלי מתוק יוצא סוף הדרך … וזה גם טעים כשמגישים בצד להשים רוטב צלי מתוק…

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!