
חצילים מטוגנים בציפוי פירורי לחם (שניצל חציל)
על ידי המטבח של שרית מנות ראשונות, מתכונים צמחוניים, שניצל
את אופן הטיפול בחציל למדתי מגיסתי העירקית שהייתה מטפלת בחצילים בסדר מופתי, לכן מבחינתי המתכון הבא לחצילים מטוגנים הוא מתכון עירקי אמיתי! אצלי לא מוותרים על החצילים המצופים בשישי. ניתן ומומלץ להכפיל כמויות..
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
20 דקות
30 דקות
50 דקות
- תלוי בגוד החציל
מצרכים למתכון
חציל גדול וקל
2 ביצים
2 כוסות פירורי לחם
4 כפות שומשום
מלח ופלפל לפי הטעם
עוד הרבה מלח להשרייה
שמן לטיגון
הוראות הכנה
את החלציל פורסים לעיגולים וכל עיגול פורסים לחצי.
מסדרים את פרוסות החציל בתבנית או על השיש וממליחים הרבה.
מניחים את החצילים במלח לשעה של השרייה.
בקערה אחת טורפים 2 ביצים ומערבבים עם מלח ופלפל לפי הטעם.
בקערה שנייה מערבבים את פפירורי הלחם והשומשום.
במחבת רחבה מחממים שמן חצי עמוק.
לאחר השרייה, טובלים כל חצי חציל בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם.
מעבירים למחבת עם שמן חם ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה.
מוציאים לנייר סופג ואוכלים חם. בתאבון..
מומלץ לבחור במחבת מאוד רחבה כדי לטגן את החצילים יחד ולחסוך בזמן

איך מכינים גנאש שוקולד לבן לציפוי? מדריך של מקצוענים
הפתיעו את כולם עם גנאש שוקולד לבן שמרים כל קינוח לקלאסיקה של מתיקות ויצירתיות!

מקלות לחם שום ופרמז'ן
מקלות לחם עם פרמז'ן שיהפכו כל ארוחה למופלאה – פריכים מבחוץ, רכים מבפנים. קל להכנה, מושלם כתוספת או כנשנוש מהיר!
![עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2025/03/1398258-768x479.jpg)
עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]
מדריך מצולם: עוגיות חמאה נמסות בפה עם ריבה במרכז הפרח – מתכון קלאסי, פשוט שיהפוך כל כוס תה או קפה לחוויה מתוקה במיוחד!

נשנוש מהיר: כדורי צ'יפס מטוגנים
כדורי צ'יפס ביתיים, פריכים וממכרים במיוחד! בואו ללמוד להכין את אחת המנות הכי טעימות שתכינו בחיים!

מתכון קונדיטור: פאי פקאן קלאסי
פשטידת אגוזים עם בורבון וניל שמשנה את כללי המשחק! הכינו מתכון מטורף עם קרום פריך ומלית עשירה, והפתיעו את השולחן בטעמים בלתי נשכחים!

קינוחי כוסות בסגנון כדורי רפאלו
כוסות קינוח אישי בסגנון כדורי רפאלו – מתכון מהיר, פשוט וטעים להפליא שיקח את האירוח שלכם לרמה אחרת!
סיגל
למי שלא רוצה ביצים אפשר להשתמש במקום ביצים בקמח חומוס מתובל במלח ופלפל מעורבב עם מים עד דרגת סמיכות של ביצה.. לטבול, לצפות בפירורי לחם ולטגן.. יוצא יותר בריא ואפילו יותר טעים !
אילנית
אני שמה קמח לפני הביצה וגם בביצה אני שמה קצת רוטב צלי מתוק יוצא סוף הדרך … וזה גם טעים כשמגישים בצד להשים רוטב צלי מתוק…