לא משנה איך תקראו למתכון הזה – סלט, תבשיל או ריזוטו, מדובר במנה טעימה בהשראה איטלקית, קלה ובריאה. מנת בורגול ופטריות משביעה, עשירה בחלבון וסיבים תזונתיים שפשוט שווה לנסות!
מתכון לבורגול עם פטריות
זמן הכנה: 20 דק' | זמן בישול: 15 דק' | סה"כ: 35 דק'
מצרכים:
- 300 גרם בורגול
- 1/2 ליטר מים רותחים
- 4 כפות שמן
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 4 שיני שום קצוצות דק
- 250 גרם פטריות שמפניון טריות פרוסות דק
- 1 כפית תימין
- 1 בצל ירוק
- קורט מלח
- פלפל שחור טחון
לקישוט:
- עלי תימין טריים
- שקדים קצוצים
הוראות הכנה:
- שמים את הבורגול במסננת ושוטפים היטב, עד שהמים יוצאים צלולים.
- מעבירים את הבורגול לקערה, שופכים מים רותחים משרים 20-15 דקות, עד שהבורגול מתרכך.
- מסננים ושומרים בצד.
- בזמן הזה מטגנים בשמן בצל ושום, עד שהבצל מתרכך.
- מוסיפים פטריות ותימין ומטגים מספר דקות, עד שהפטריות מתרככות.
- מוסיפים את הבורגול לתערובת הפטריות, בצל ירוק, מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים מכוסה כ-5 דקות נוספות תוך כדי ערבוב. במידה והתבשיל יבש מידי מוסיפים מעט מים.
- מעבירים לקערה, מקשטים בעלי תימין ושקדים קצוצים ומגישים.
בתאבון!