FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בורגול עם פטריות • תוספת קלה, משביעה ובריאה

לא משנה איך תקראו למתכון הזה – סלט, תבשיל או ריזוטו, מדובר במנה טעימה בהשראה איטלקית, קלה ובריאה. מנת בורגול ופטריות משביעה, עשירה בחלבון וסיבים תזונתיים שפשוט שווה לנסות!

מתכון לבורגול עם פטריות

זמן הכנה: 20 דק' | זמן בישול: 15 דק' | סה"כ: 35 דק'

מצרכים:

  • 300 גרם בורגול
  • 1/2 ליטר מים רותחים
  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • 250 גרם פטריות שמפניון טריות פרוסות דק
  • 1 כפית תימין
  • 1 בצל ירוק
  • קורט מלח
  • פלפל שחור טחון

לקישוט:

  • עלי תימין טריים
  • שקדים קצוצים

הוראות הכנה:

  1. שמים את הבורגול במסננת ושוטפים היטב, עד שהמים יוצאים צלולים.
  2. מעבירים את הבורגול לקערה, שופכים מים רותחים משרים 20-15 דקות, עד שהבורגול מתרכך.
  3. מסננים ושומרים בצד.
  4. בזמן הזה מטגנים בשמן בצל ושום, עד שהבצל מתרכך.
  5. מוסיפים פטריות ותימין ומטגים מספר דקות, עד שהפטריות מתרככות.
  6. מוסיפים את הבורגול לתערובת הפטריות, בצל ירוק, מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים מכוסה כ-5 דקות נוספות תוך כדי ערבוב. במידה והתבשיל יבש מידי מוסיפים מעט מים.
  7. מעבירים לקערה, מקשטים בעלי תימין ושקדים קצוצים ומגישים.
    בתאבון!

עוד תוספות בריאות שכדאי לנסות:

דילוג לתוכן