זה לא דבר חדש – קינואה היא סופר פוד פופולרי במיוחד בישראל ובכל רחבי העולם. עשירה בסיבים, עם מרקם קראנצ'י מדהים ועם יתרונות בריאותיים מוכחים – הכירו את הקינואה האדומה.
בישול קינואה אדומה
האמת היא שאת הקינואה האדומה מכינים בדיוק כמו כל סוג אחר של קינואה:
מצרכים:
- 2 כוסות מים / ציר מרק
- 1 כוס קינואה אדומה
- 1/2 כפית מלח
הוראות הכנה:
- מעבירים את הקינואה למסננת ושוטפים תחת ברז (ממש כמו אורז).
- בסיר בינוני שמים את המים, המלח והקינואה ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים עד שכל המים נספגים (כ – 15 דקות בישול). הקינואה מוכנה כאשר כל הגרגרים הפכו מלבנים לשקופים.
- מסירים את הסיר מהאש ונותנים לקינואה מנוחה של 5 דקות נוספות בתוך הסיר, מכוסה כמובן. במידה והקינואה עדיין מעט פריכה ניתן להחזיר אותה לבישול של כמה דקות נוספות עד שכל הנוזלים נעלמים.
- לסיום, מתפיחים ומפרידים את הקינואה בעזרת מזלג.
אוהבים קינואה? אל תפספסו!
תבשיל קינואה אדומה וירקות
מצרכים למתכון:
- גזר
- פלפל אדום
- בצל
- קישוא
- סלסלת פטריות שמפיניון
- טריות
- 2 כפות שמן זית
- 1.5 כוסות קינואה אדומה שטופה
- תבלינים: מלח, פלפל, אבקת מרק פטריות
הוראות הכנה:
- את הירקות נחתוך לרצועות דקות, את הקישואים לקוביות ואת הפטריות לפרוסות.
- במחבת רחבה נקפיץ את הירקות החתוכים בשמן זית. נכסה את המחבת וניתן לירקות להתרכך מספר דקות.
- בינתים נבשל קינואה בסיר עם מים רותחים במשך כ-15 דקות, או עד
- שהקינואה רכה. נסנן מנוזלים ונעביר את הקינואה למחבת הירקות.
- נתבל לפי הטעם, נערבב בעדינות כדי לא לשבור את הקינואה והירקות, נבשל יחד כמה דקות ונעביר לקערית הגשה.
לומדים לבשל בריא בעזרת המדריכים הבאים:
סלט קינואה אדומה חמצמץ
מצרכים:
- 2 כוסות קינואה אדומה מבושלת
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- כ-12 עלי חסה טריים
- כוס חמוציות
- מיץ מלימון שלם
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- את החסה חותכים גס ומניחים בקערה גדולה
- את הקינואה המבושלת מוסיפים לקערת החסה ומערבבים היטב.
- מוסיפים תיבול ופטרוזיליה ושוב מערבבים.
- לבסוף, מפזרים על הסלט חמוציות וזה הכל.