סלט קינואה • 4 מתכונים קלים שתמיד מצליחים

  פורסם בתאריך   על ידי   21 תגובות

גרגירי הקינואה הקטנטנים הם הבסיס המושלם לסלט מוצלח. בגלל שטעמה של הקינואה עדין, המרכיבים בסלט מקבלים תפקיד חשוב ואם משלבים את הכל נכון, מתקבל סלט מופלא, משביע מאוד וכמובן טעים במיוחד. לסלט מוצלח צריך לבשל את הקינואה כמו שצריך: קליק למדריך המלא לבישול קינואה.

מתכון: סלט קינואה עשיר מלא בבריאות

לקינואה:

  • כוס קינואה לבנה
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1/2 כפית מלח
  1. מניחים את הקינואה בקערה ושוטפים במים קרים, מרוקנים את הנוזלים דרך מסננת.
  2. מעבירים את הקינואה לסיר, מוסיפים מים רותחים ומלח וסוגרים מכסה.
  3. מבשלים על להבה נמוכה במשך 15 דקות, סוגרים להבה ומשאירים את המכסה ל-5 דקות נוספות.
  4. פותחים את גרגירי הקינואה בעזרת מזלג ומניחים בצד.

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 כפות חומץ בן יין
  • כף חומץ תפוחים (אופציה)
  • 2 כפות דבש
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט

לסלט:

  • 1/4 ראש קייל או כרוב או חסה חתוך
  • סלסילת עגבניות שרי חצויות
  • מלפפון גדול חתוך לקוביות
  1. בקערה בינונית מערבבים היטב את כל מצרכי הרוטב.
  2. בקערת הסלט מניחים חצי מכמות הקייל ועליו שופכים חצי מכמות הרוטב, מערבבים היטב ונותנים לעלים להתרכך כחצי דקה.
  3. מוסיפים את המלפפון, העגבניות והקינואה המוכנה, שופכים את הרוטב הנותר ומערבבים היטב

סלט קינואה מומלץ לאירוח: עם קינואה לבנה ואדומה

סלט קינואה מושקע עם עשבי תיבול

למתכון: סלט קינואה לבנה ואדומה מושקע

סלט הקינואה של בת-חן הוא בדיוק מה שאתם מחפשים לאירוח המושלם, הוא מושקע, צבעוני ומאוד טעים. מה בסלט? קינואה לבנה, קינואה אדומה, מגוון עשבים ירוקים, ברוקולי, צנונית, גרעיני חמנייה וכל טוב..



סלט קינואה לארוחת ערב: עם חמוציות וחסה בתיבול חמצמץ

סלט קינואה עם חמוציות

טלי אלעזר משתפת אותנו במתכון לסלט קינואה זריז ומושלם לארוחת ערב קלילה, סלט כזה שמכינים במהירות ונהנים מכל ביס. חמצמץ וטעים עם חמוציות וחסה ותיבול שמן זית ולימון.

מצרכים:

2 כוסות קינואה לבנה מבושלת

חופן פטרוזיליה קצוצה

כ-12 עלי חסה טריים

כוס חמוציות

מיץ מלימון שלם

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

איך מכינים? את החסה חותכים גס ומניחים בקערה גדולה, את הקינואה המבושלת מוסיפים לקערת החסה ומערבבים היטב. מוסיפים תיבול ופטרוזיליה ושוב מערבבים. לבסוף, מפזרים על הסלט חמוציות וזה הכל.



סלט קינואה משביע: עם בטטה צלויה ורימון בתיבול סילאן

Quinoa and sweet potato salad

למתכון: סלט קינואה עם בטטה ברוטב סילאן

לשומרים על המשקל ולא רק, הסלט הבא יכול בקלות להחליף כל ארוחת צהריים. הוא גדול, משביע ומלא בטעמים. מתאים במיוחד כארוחת צהריים ביום קיץ חם. מה בסלט? קינואה לבנה, קוביות בטטה צלויה, פיסטוקים, גרעיני רימון ורוטב חמוץ מתוק נפלא!

יש לכם מתכון מומלץ לסלט קינואה? שתפו אותנו בתגובות!

קטגוריות: בחירת העורך, כלליתגיות:

שיתוף

אולי יעניין אותך...

21 תגובות

  1. סלבה :

    חולהה עם סלט קינואה וחמוציות זה החולשה שלי ומי שאומר שלקינואה אין טעם כנראה לי יודע להכין קינואה כמו שצריך!!!

  2. adva :

    היי 🙂
    סלטי הקינואה שבכתבה נראים מעולים!
    מה שכן, אני רואה שכל הסלטים הם נורא “קינואתיים” זאת אומרת מתבססים ממש על קינואה.
    הייתי שמחה לקבל מתכון לסלט קינואה אבל קליל יותר.
    סוג של סלט ירוק עשיר שמשלב גם קינואה בתוכו.
    תודה 🙂

  3. היי אדווה,
    אכן הסלטים בכתבה מתבססים על קינואה.
    הייתי ממליצה לשלב את הקינואה פשוט בכל סלט שאת אוהבת.
    שלבי ככוס קינואה מבושלת בסלט ירקות, סלט ירוק מושקע או כל סלט אחר..
    מצרפת מתכון מעולה לשלב בו קינואה: סלט ירוק עם פקאן וחמוציות

  4. שלי :) :

    במסעדות – סלט קינואה אלוהי עם קינואה קריספית וטעמים נפלאים!!
    בבית – סלט קינואה מושי כזה עם קינואה דביק, אל קריספית וממש לא טעימה!!
    עזרה??

  5. היי שלי,
    כנראה שישנה בעיה בדרך שבה את מבשלת את הקינואה.
    קינואה (גם בבית) אמורה להיות קריספית וממש לא דביקה.
    מצרפת כתבה מעולה שתסביר לך בדיוק איך להתנהג עם הקינואה, מבטיחה שבפעם הבאה סלט הקינואה שתכיני יצא כמו במסעדה!
    לכתבה: הדרך הנכונה לבשל קינואה

  6. שילה :

    היי שלום איך אני מבשלת את הקינואה שתצא טובה כמו בארומה? אני רוצה לעשות גרגרים לא דביקים, אשמח לעזרה תודה

    • היי שילה,
      יש לנו מדריך מעולה להכנת קינואה מוצלחת, מצרפת לך קישור למדריך: איך מכינים קינואה.

    • קובי :

      שלום לכולכן “קינואה” מבשלים כמו שמבשלים אורז . על כל כוס של קינואה מוסיפים ככוס וחצי מים חמים ומנמיכים להבה למשך כ 20 דקות ואז הפלאה ופלא הקינואה יוצאת קריספית ואחד אחד .
      ב ת א ב ו ן

  7. דליה :

    הכנתי את סלט הקינואה הראשון מתוך השלושה (מודה הורדתי המון מצרכים שלא היו לי בבית) יצא סלט עשיר והקינואה נהדרת פריכה ומתפצפצת בפה כמו שאני אוהבת. הסלט מעולה אירחתי איתו קבוצת חברים והוא היה הכוכב של הערב. אשמח שתוסיפו עוד שילובים מעניינים לסלט קינואה (למשל עדשים או דברים בריאים נוספים).

  8. אלכס :

    אין על קינואה אחד הבריאים שיש אני אוכל קינואה כל יום בערב 2 -3 כפות רק כדי להשאיר בריאות טובה

  9. נלי :

    היי, לא מצאתי בכתבה הסבר איך מבשלים קינואה?
    תודה

  10. שוב נלי :) :

    שוב היי, מיד אחרי שכתבתי את התגובה הקודמת, עברתי שוב על כל סלטי הקינואה, ואז ראיתי את הקישור למדריך המלא לבישול קינואה.
    אגב מדריך מעולה.
    תודה לכם פודיזגוד שאתם כל כך יסודיים 🙂

  11. אדם :

    שלום,
    בסלט קינואה עם בטטה ברוטב סילאן, אפשר להמיר לדבש?
    או הסילאן עקרוני בסלט הקינואה הזה?

  12. עידית :

    מה הם הערכים התזונתיים של קינואה?

    • היי עידית, הערכים התזונתיים של הקינואה מצויינים בכתבה, מתמצתת לך אותם כאן:
      קלוריות: 374
      חלבון: 13.1 גרם
      פחמימות: 68.9 גרם
      סיבים תזונתיים: 5.9 גרם
      שומן: 5.8 גרם
      שומן רווי: 0.59 גרם
      שומן חד בלתי רווי: 1.53 גרם
      שומן רב בלתי רווי: 2.34 גרם
      כולסטרול: 0 מיליגרם
      אשלגן: 740 מיליגרם
      מגנזיום: 210 מיליגרם
      זרחן: 410 מיליגרם
      סידן: 60 מיליגרם

  13. Amira :

    אני מאוד מנסה לשלב את הקינואה בתזונה של הילדים שלי.
    לצערי זה לא כל כך הולך. הם אומרים שקינואה חסרת טעם ולא אוהבים את המרכם.
    בגלל שהקינואה כל כך בריאה אני ממשיכה לנסות… :/
    יש איזשהו טיפ איך לגרום לילדים לאכול קינואה?
    תודה תודה מראש

    • היי אמירה, קודם כל – תמשיכי לנסות! הקינואה בהחלט בריאה.
      ממליצה לנסות ולשלב את הקינואה בקציצות (ניתן להוסיף קינואה לא מבושלת לעיסת הקציצות).
      כמו כן, ניתן לערבב קינואה בתוך מילוי לממולאים, עם אורז או כל מה שהם אוהבים.

  14. עליזה :

    אני מכינה סלט קינואה אדומה ולבנה עם עדשים שחורות, קוביות בטטה אפויות בסילאן.
    צרור פטרוזיליה וצרור כוסברה קצוצות.
    הרבה לימון, שמן זית, מלח ופלפל שחור.,
    מיץ רימונים, חמוציות ושבבי שקדים מולבנים.

  15. מתכון לסלט קינואה הכי הכי טוב :

    זה המתכון שלי לסלט קינואה הכי טוב שתכינו מבטיח לכם! המתכון מפי אסי
    לוקחים את הקינואה ושוטפין ממש ממש טוב המים חייבים לצאת צלולים אחרת הקינואה יוצאת על הפנים
    לאחר מכן מערבבים את הקינואה עם צרור שלם של כוסברה וצרור שלם של פטרוזיליה
    לוקחים אגוזי מלך וקוצצים דק ככל האפשר שישתלבו הכי טוב עם גודל רגירי הקינואה חשוב מאוד מאוד
    מערבבים הכי בקערה וסוחטים מעל להכל 1.5 לימונים טריים
    הסלט יוצא חמוץ חמות ככה אני אוהב אותו אפשר להפחית את כמות המיץ לימון אם אתם לא אוהבים חמוץ כמוני
    שלכם אסי

  16. פשוט תודה :

    היה לי פחד אדיר מקינואה והשתמשתי במדריך שלכם ופשוט יצאה לי קינואה קראנצ’ית ולא נדבקה בכלל, ממש מעולה!!
    כמו כן, אני תמיד מודה על מתכונים שמצורפים אליהם סרטונים בשבילי זה כל-כך חשוב מכיוון שאני לא בשלנית מזה זמן רב ושמחה לכל עזרה שיכולה לקבל
    בזכותכם יכולה לשמור על המשקל יותר בקלות ובהנאה

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *