סלט קינואה ובטטה צלויה מיוחד במינו

על ידי meravyonae  , ,

בקיץ החם, סלטים הם פתרון נהדר לארוחות קלילות. אם אתם אנשים של סלטים, סלט הקינואה בטטות הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים. סלט מקורי ומיוחד המשלב קינואה, בטטה, רימון, פיסטוקים והכל ברוטב סילאן הדרים משגע.

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
  • 25 דקות

    15 דקות

    40 דקות

  • 2 סועדים

מצרכים למתכון

לסלט

1/2 כוס קינואה שטופה

מים חמים להשריית הקינואה

1/2 כוס פיסטוקים טבעיים קצוצים גס

1/2 כוס גרגירי רימון

לבטטות

2 בטטות בינוניות

4 כפות שמן זית

לרוטב

2 כפות מיץ לימון

2 כפות מיץ תפוזים

כף סילאן

מלח לפי הטעם

הוראות הכנה

תחילה נשטוף היטב את הקינואה ונשרה אותה במים חמים למשך חצי שעה.

נרתיח את הבטטות השלמות כ-10 דקות, נקלוף ונחתוך לקוביות בגודל שווה.

נרפד תבנית תנור בנייר אפייה ועליו נסדר את קוביות הבטטה, נתבל בשמן זית, מלח ופלפל ונכניס לתנור חם על 200 מעלות במצב גריל לצלייה של 3 דקות בלבד (ניתן לוותר על צליית הבטטה ולרככה במים בלבד).

בסיר גדול נרתיח מים עד 3/4 גובה הסיר. נוסיף את הקינואה (מסוננת מנוזלים) ונבשל במשך 8 דקות. נסנן במסננת דקה, נשטוף תחת מי ברז קרים ונסנן מנוזלים לגמרי.

בכוס קטנה או צנצנת סגורה נערבב היטב את חומרי הרוטב עד לאיחוד טעמים.

בקערה גדולה נערבב את הקינואה עם הבטטות, פיסטוקים ורימונים.

ניצוק מעל לסלט את רוטב ההדרים ונערבב בעדינות.

ניתן לפזר מעל לסלט איזה ירק שאוהבים, קצוץ מאוד דק

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00