FoodisGood

אחת ולתמיד: האם חריף בריא או מזיק לגוף?

מטבוחה חריפה או רוטב קארי חריף, לא משנה איך תסתכלו על זה – החריף הוא בין התבלינים האהובים עלינו. בשנים האחרונות, צריכת תבלינים ופלפלים חריפים עלתה משמעותית וזה כנראה כי אנחנו כל-כך אוהבים את הטעם החריף שמעשיר מגוון מאכלים מהמטבח המרוקאי ועד ההודי. אבל האם החריף טוב או רע עבורנו ומה הוא עושה לגוף שלנו?

הטוב: מרפא, מנקה ומווסט את טמפרטורת הגוף

אמרו לנו שמזון חריף פותח את התיאבון ובריא לעור הפנים, אז הנה עוד כמה תכונות חיוביות שמזון חריף ניחן בהן:

שמירה על המשקל: אחד היתרונות הגדולים ביותר של אכילת אוכל חריף הוא שהוא עוזר לשמירה על המשקל. החריף מאיץ את חילוף החומרים על ידי הגדלת קצב הלב וטמפרטורת הגוף. הזמן הטוב ביותר לאכול חריף הוא ביחד עם ארוחה כבדה, מה שיעודד את מערכת העיכול לעבוד שעות נוספות.

תבשילים חריפים מומלצים: מתכון לתבשיל פרחי כרובית וגזר פיקנטי. פלפל חריף ממולא עוף ומנגולד. צלי בשר מהיר ברוטב גרגירי חומוס חריף.

מעיין הנעורים: מחקרים מצאו שאכילת חריף עוזרת לנו לחיות חיים ארוכים יותר ויכולה להאט את תהליך ההזדקנות על ידי הגברת זרימת הדם לפנים ולגוף, מה שעוזר לעור להיראות ולהרגיש צעיר יותר.

מרפא את הגוף: מזונות חריפים הם דרך מצוינת להקל על גודש בסינוסים ולפתוח את דרכי הנשימה. לא רק שאוכל חריף מסייע לפתיחת הסינוסים הוא גם עשוי להפחית את הסימפטומים שלהם.

ויטמינים: מגוון סוגים של פלפלים חריפים מכילים ויטמינים שונים. פלפל צ'ילי מכיל כמות גבוהה של ויטמין A ו- C ויכול לעזור ולחזק את המערכת החיסונית.

אנטי דלקתי: תרכובת הקפסאיצין המצויה בפלפלים חריפים יכולה לעזור עם כאב וריפוי אזורים עם דלקת על ידי הגברת זרימת הדם לאזור הפגוע.

אנטי בקטריאלי: המזון החריף ידוע בהיותו מזון אנטי בקטריאלי העוזר להרוג חיידקים בקיבה. הפלפלים החריפים גם מסייעים במניעת זיהומים בכל הגוף.

אוהבים סלטים חריפים? סלט פתיתים חריף חם. סלט סלק חי חריף אש. מתכון לסלט גזר מבושל בתיבול חריף.

חימום וקירור הגוף: אחד הדברים המעניינים באוכל חריף הוא שהם יכולים לחמם את הגוף גם כשקר בחוץ ובאופן מפתיע יכולים לקרר את הגוף כאשר חם בחוץ. אכילת מאכלים חריפים גורמת לגוף להזיע, דבר שעוזר לשמור על וויסות הטמפרטורה בגוף.

הרע: צרבות, גירוי ונזק לבלוטות הטעם

בזמן שלמזון חריף כמה יתרונות חיוביים במיוחד, צריכה מוגזמת של מזון חריף יכולה לגרום לנו נזק ואף להגביר תסמינים שונים.

צרבת: תכונות חומציות וגירוי המצויות במאכלים חריפים יכולים לגרום להשפעות לא רצויות ברגע שהחריף מגיע לקיבה, לכן צריכה מוגזמת של מזון חריף אינה מומלצת. כמו כן, אם אתם רגישים למזון חריף, סימן שהגוף שלכם אומר לכם משהו וכדאי לכם להפחית בצריכתו.

הגברת בעיות עיכול: אם אתם סובלים מבעיות עיכול או רפלוקס, עדיף להימנע מאכילת מזון חריף. אם אתם בכל זאת מתעקשים על אכילת חריף – כדאי לאזן את תחושות הצריבה בקיבה ע"י שמנת, יוגורט או ירקות העשויים להגן על מערכת העיכול על ידי נטרול פוטנציאל השריפה ומיתון הגירוי. נסו את השילוב המאוזן הזה: סלט חצילים ויוגורט פיקנטי.

חוסר טעם: למרות ההנחה הרווחת כי חריף משפר ומדגיש את טעם האוכל, חשוב לזכור כי צריכה מוגזמת של מזון חריף עלולה לפגוע בבלוטות הטעם. זו יכולה להיות הסיבה לכך שעם הזמן אתם מרגישים שהתרגלתם לרמת חריפות מסוימת וכדי להרגיש את טעם החריף תצטרכו להוסיף עוד פלפל או תבלין חריף אחר.

הגברת מחלות: לסובלים ממחלות כמו טחורים או תסמונת מעי רגיז, אכילת חריף יכולה להעצים את התסמינים על ידי גירו נוסף.

הכנה מסוכנת: אם אי פעם קצצתם או קלפתם פלפלים חריפים, אתם בטח מכירים את ההרגשה הלא נעימה שהם משאירים בכפות הידיים ואם נגעתם בטעות בעיניים – מזלכם רע. מה עושים עכשיו? ישנם כמה פתרונות: איך להיפטר מתחושת השריפה בכפות הידיים.

לסיכום: פלפלים, תבלינים ומזונות חריפים אכן יכולים לשפר את עור הפנים, להילחם בדלקות ואפילו לעזור לנו לשמור על המשקל, אך חשוב לזכור לאכול אותם באופן מבוקר. כמו כן, לסובלים ממחלות קיבה שונות, מומלץ להימנע או לפחות להפחית בצריכת מזונות חריפים.

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן