פלפל חריף ממולא עוף ומנגולד

על ידי המתכונים של מירי יעקב  ,

מתכון לאוהבי הפיקנטי - פלפלים חריפים ממולאים תבערובת עשירה של עוף ומנגולד. את הפלפלים ניתן להכין עם או בלי רוטב. בכל מקרה, מדובר במנה מקורית וטעימה להפליא.

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
  • 45 דקות

    40 דקות

    1 שעה 25 דקות

מצרכים למתכון

כמה יחידות פלפלים חריפים אדומים ארוכים וגדולים

למילוי

1/4 קילו חזה עוף טחון

4 עלי מנגולד גדולים עם הגבעולים

2 בצלים גדולים קצוצים דק

1 תפוח אדמה בינוני

פלפל פיקנטי אחד שלם קצוץ דק

תבלינים: מלח, בהרט

שמן לטיגון

לרוטב

6 שיני שום כתושות

2 גמבות אדומות

2 עגבניות ללא קליפה (קוביות)

1/2 כוס שמן

1.5 כוסות כוסברה קצוצה דק

2 כפות פפריקה

1 כף רסק

מלח

כפית כורכום מחוקה

כף א. מרק עוף

1.5 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה

הכנת פלפל ממולא

את הפלפלים חורצים רק בצד אחד לאורך - לא לחתוך לשניים! מרוקנים מחרצנים היטב ומניחים בצד.

מכינים את המילוי: מגרדים בפומפייה תפוח אדמה, מערבבים עם עוף טחון, מנגולד קצוץ, פלפל, בצל ותבלינים - מערבבים היטב.

ממלאים את הפלפלים החריפים היטב במילוי העוף לכל אורך הפלפל. מניחים את הפלפלים בתבנית ומכניסים לתנור חם על 200 מעלות למשך 15 דקות כדי שיזהיבו מעט.

הכנת הרוטב

בסיר רחב מטגנים שום גמבות ועגבניות במעט שמן.

בקערה מערבבים 1/2 כוס שמן עם פפריקה, רסק עגבניות ותבלינים.

מוסיפים את תערובת השמן והתבלינים לסיר וגם 1.5 כוסות מים ומערבבים היטב. מפזרים כוסברה קצוצה.

מוציאים את הפלפלים הממולאים מהתנור ומסדרים בסיר עם הרוטב.

עוד 5 דקות בישול והמנה מוכנה, בתאבון..

ניתן לבחור להכין את הפלפלים בתנור בלבד ולוותר על הרוטב.

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

יפה מרציאנו

29/03/2015

ניראה מדהים ומאוד טעים
האים אפשר למלות עם פילפלים שושקה אדומים או גמבה אשמח לתשובה תודה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00