לביבות תרד וכרישה אפויות בתנור

על ידי כרמית מ. דהאן  

ארוחת בריאות נהדרת במינימום מאמץ - מתכון ללביבות תרד וכרישה אפויות, טעימות ובריאות המשלבות שיבולת שועל, גבינה בולגרית וכל טוב. לביבות מעולות לאירוח.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
  • 20 דקות

    25 דקות

    45 דקות

מצרכים למתכון

חבילת תרד (400 גרם)

כף שמן זית

1 בצל קצוץ דק

כרישה אחת קצוצה (החלק הלבן בלבד)

שן שום כתושה

2-3 כפות בינה בולגרית 5% (לא חובה)

2 ביצים

2 כפות שיבולת שועל / פירורי לחם

כף שמח

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

ספריי שמן

הוראות הכנה

את התרד חולטים במים רותחים במשך דקה. מוציאים ושוטפים היטב במים קרים.

קוצצים את התרד וסוחטים היטב מנוזלים.

במחבת רחבה מטגנים בכף שמן זית בצל קצוץ, כרישה קצוצה ושן שום. מוציאים ומצננים מעט.

בקערה גדולה מערבבים את התרד עם הבצל והכרישה.

מוסיפים גם גבינה, ביצים, שיבולת שועל וקמח. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.

מרססים נייר אפיה במעט ספריי שמן שמים את הלביבות ומרססים מעל הלביבות מעט ספריי שמן.

אופים בחום של 200 מעלות למשך רבע שעה, הופכים את הלביבות ואופים עוד 10 דקות.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

אייל

05/01/2018

אחלה מתכון.
ניסיתי ויצא מוצלח וטעים ביותר.
אגב, הוספתי עוד שיבולת שועל וקמח מכיוון שהתערובת הייתה נוזלית מדיי בהתחלה.

רות נמר

31/08/2015

מה זה כף שמח ? רשום במתכון המתכון ניראה בסדר

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00