סלמון אפוי על מצע עדשים שחורות

על ידי מני רחמים  , ,

מנה של בריאות - מתכון קל וטעים לדג סלמון אפוי עם רוטב אדום על מצע של עדשים שחורות מבושלות וברוקלי חלוט. מעולה לארוחת צהריים בריאה, מזינה ומשביעה.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 30 דקות

    45 דקות

    1 שעה 15 דקות

  • כ-4 סועדים

מצרכים למתכון

נתחי סלמון טרי כמספר הסועדים

חבילת פרחי ברוקולי

לעדשים

1 כוס עדשים שחורות

כף שמן

2 כוסות מים רותחים

כפית אבקת מרק

לרוטב אדום

כף רסק עגבניות

כפית פפריקה אדומה חריפה

כף פפריקה אדומה מתוקה

2 כפות שמן

מלח ופלפל

מעט מים

צרור פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

בכלי עם מכסה נערבב יחדיו את כל מצרכי הרוטב היטב.

נסדר את נתחי הסלמון על תבנית ונמשוח היטב ברוטב.

נאפה את הסלמון בתנור חם על 175 מעלות למשך 15 דקות בלבד.

בסיר בינוני נחמם שמן, נכניס את העדשים ונערבב היטב.

נוסיף לסיר העדשים מים רותחים, מלח ואבקת מרח ונבשל על אש נמוכה כ-20 דקות, עד לריכוך העדשים.

בסיר קטן עם מים נחלוט את פרחי הברוקולי עם כפית מלח למשך 2 דקות בלבד.

נוציא את הברוקולי לקערה עם מים קרים להפסקת הבישול.

נניח את העדשים במרכז הצלחת ומעל נסדר פרוסת סלמון אפוי עם רוטב, נפזר כמה פרחי ברוקולי ונגיש.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

אביב

22/03/2017

תודה יצא טעים!

בלב בר לב

16/04/2016

הכנתי ויצאה מעולה. קצת חריף מדי לטעמי. בפעם הבאה אשים קצת פחות פפריקה חריפה.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00