גרגירי חומוס: מידע • ערכים תזונתיים • 18 מתכונים
[vc_row][vc_column width="1/2"][vc_single_image border_color="grey" img_link_target="_self" image="6639" img_size="1000X450" alignment="center"][/vc_column][vc_column width="1/2"][vc_column_text]יש עולם שלם של דברים טעימים שניתן להכין עם גרגירי חומוס. החל מסלטים ועד למרקים משביעים. אז למה כדאי לאכול חומוס גרגירים ואילו מנות ניתן להכין איתו?
קצת על חומוס גרגירים: החומוס הוא צמח ממשפחת הקטניות, שמו המדעי של החמוס הוא חִמְצָה תרבותית והוא גם אחת הקטניות הראשונות ששימשו למאכל אדם. החומוס עשיר בסיבים מסיסים שתורמים לתחושת שובע. גרגירי החומוס בריאים מאוד ומומלצים בעיקר לסובלים מכולסטרול גבוה, עודף משקל, סוכרת סוג 2 ועוד..[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/2"][vc_column_text]
ערכים תזונתיים: חומוס גרגירים נחשב לקטנייה בריאה וקלה לעיכול, גרגירי חומוס (מבושלים) מכילים כ- 164 קלוריות ל-100 גרם. 27.4 גרם פחמימות ו- 8.9 גרם חלבון. גרגירי החומוס אינם מכילים כולסטרול והם עשירים במינרלים כמו: סידן (49.0 מ"ג) מגנזיום (48.0 מ"ג) ברזל (2.9 מ"ג). כמו כן, גרגירי החומוס עשירים בחומצה פולית – 172 מק"ג ל-100 גרם גרגירים מבושלים.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/2" css=".vc_custom_1452600848233{margin-top: 10px !important;}"][vc_column_text]
שיטות בישול והגשה: את גרגירי החומוס ניתן למצוא ב-3 מצבים: מבושל – בקופסת שימורים, מוקפא או יבש. גרגירי החומוס המבושלים ניתנים לאכילה כמו שהם, מומלצים במיוחד לשדרוג סלטים. גרגירי החומוס המוקפאים מצריכים בישול במים רותחים ומומלצים בעיקר לשדרוג ובסיס למרקים. גרגירי החומוס היבשים מצריכים השרייה שמים למשך לילה שלם ומומלצים מאוד כתוספת לתבשילים שונים.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]