מתכון לתבשיל חומוס ובשר קל וטעים

על ידי כרמית מ. דהאן  , ,

מתכון לתבשיל חומוס עם בשר שמתאים מאוד לתקופת החגים, תבשיל מעולה לארוחה קלה להכנה אך חגיגית בו בזמן.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 5 שעות 40 דקות
  • 40 דקות

    5 שעות

    5 שעות 40 דקות

  • 4-5 סועדים

מצרכים למתכון

3 כוסות חומוס מושרה במים לילה שלם

נתח בשר מספר 8 חתוך לקוביות גדולות

כמה עלי דפנה

כמה גרגירי פלפל אנגלי (לא חובה)

בצל גדול

מעט שמן

2 כפות רסק עגבניות

3 שיני שום כתושות

4 שיני שום שלמות

תבלינים: פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, כמון, כורכום, אבקת מרק עוף, מלח, פלפל.

מעט צ'ילי חריף גרוס למי שאוהב פיקנטי

הוראות הכנה

את החומוס נסנן מנוזלים ונבשל בסיר גדול עם המום מים עד לריכוך, נשים לב לא לרכך את גרגירי החומוס יותר מידי ולשמור על צורתם.

את הבשר נכניס לסיר ונכסה במים רותחים, נוסיף עלי דפנה, פלפל אנגלי ובצל אחד גדול שלם. נבשל במשך 3 וחצי שעות, עד לריכוך הבשר. כאשר הבשר מוכן נסנן מנוזלים (נשמור את מי הבישול).

בינתיים החומוס התבשל, נסנן אותו מנוזלים ונניח בצד עד שהבשר יתבשל.

בסיר רחב נחמם מעט שמן, נוסיף רסק עגבניות ושום כתוש ונערבב.

נוסיף לסיר את החומוס המבושל ועוד 4 שיני שום שלמות.

נוסיף גם את הבשר מי הבישול ונביא לרתיחה.

נוסיף לסיר את התבלינים, ננמיך להבה ונבשל כ-20 דקות.

נטעם, נתקן תיבול ונכבה את האש.

ניתן להכין גם עם בשר ראש.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

foodisgood

16/02/2016

היי דנה,
לפי המתכון של כרמית אין צורך לסגור את הבשר לפני.

דנה

05/02/2016

צריך לסגור את קוביות הבשר לפני ששמים עליהן מים רותחים?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00