צלי בקר: המדריך המלא + מתכונים

  פורסם בתאריך   על ידי   12 תגובות

צלי בקר הוא באמת מנה נהדרת לארוחה מושקעת ואיכותית, הוא הולך נהדר עם מגוון תוספות ומשמש כמנה עיקרית מושלמת, הוא מתאים בעיקר לשבתות ולחגים, והביקוש לצלי בקר עולה במיוחד בראש השנה ובפס. איך מכינים צלי בקר מוצלח, עם אילו תוספות ניתן להכינו ואילו רטבים מומלצים להגשה? את כל התשובות תגלו בכתבה!

לפני הכל, איזה בשר מומלץ לצלי מוצלח?

צלי בקר, כשמו כן הוא, מכינים מבשר בקר, אבל ישנם כמה סוגי בשר המתאימים לצלי. הבשר המומלץ ביותר הוא בשר פולייקה המוכר כבשר מס’ 5. בשר הפולייקה זמין בקצביות ולו רקמת חיבור שאינה שומן, אשר מספקת לבשר טעם טוב ורכות ובכך הופכת אותו לבשר המומלץ ביותר לצלי, כיוון שאינו מתייבש בקלות.

2 סוגי בשרים מומלצים גם הם לתבשילי צלי בקר – בשר מס’ 4 (כתף מרכזית) ובשר מס’ 6 (פילה מדומה) שני החלקים אמנם מכילים פחות כמות שומן, אך אם מטפלים בהם נכון ומגישים לצד רוטב מוצלח הם ישמשו אתכם כראוי.



מדריך להכנת צלי בקר ברוטב

צלי בקר ברוטב הוא המנה צלי הבקר המסורתית האהובה, הוא ניתן להכנה במגוון טעמים ועם מגוון תוספות אפשריות. בסיום מתקבלת מנה מרשימה שניתן להגיש לצד מבחר תוספות. הכנת צלי בקר ברוטב דורשת זמן וסבלנות. אז איך מכינים צלי בקר ברוטב?

מתחילים בצריבת הבשר על מחבת:

בוחרים במחבת רחבה וצורבים את נתח הבשר צריבה ראשונית – צורבים את הבשר עם כ-3 כפות שמן (ניתן להוסיף גם פרוסות בצל בעת הצריבה) זיכרו – חשוב לצרוב היטב מכל הצדדים. צורבים כל צד עד שהוא שחום ונראה עסיסי. זיכרו לחמם את המחבת היטב לפני תחילת צריבת נתח הבשר.

ממשיכים בהכנת הרוטב:

אחרי שטיפלנו בצלי במסירות, הגיע הזמן לתת לו להתבשל בבישול איטי. לשם כך, בוחרים בסיר רחב וכבד. הטריק למניעת התייבשות הוא לכסות כ- 7/8 מן הבשר בנוזלים. ככל שהנוזל יותר איכותי, כך טעמו של הצלי יהיה יותר טוב. ניתן לבחור בין 4 נוזלים עיקריים – מים, בירה, ציר בקר או יין. לכל נוזל יש להוסיף תוספות שמתאימות לו ובכך ליצור רוטב איכותי ועשיר בטעמים. טיפ – ניתן לבקש מהקצב לפרוס את בשר הכתף לפרוסות ובכך לשלבו ברוטב בקלות יתרה. שימו לב – גם כשהוא פרוס לפרוסות יש צורך לצרוב את הבשר.



3 מתכונים מוצלחים לצלי בקר ברוטב

אז אחרי שלמדנו איך להכין צלי בקר ברוטב, הגיע הזמן למתכונים טעימים במיוחד: צלי בקר ברוטב בצל ושום / פטריות / חומוס.

צלי בקר עם תפוחי אדמה ברוטב בצל ושום

roast beef with garlic

מתכון מעולה לצלי בקר עסיסי עם טעמים עמוקים של בצל ושום. הבצל במתכון הופך מעט מתקתק ונותן למנה טעם עשיר ומעניין. מנה מושקעת במיוחד שניתן להכין גם על הפלטה. תפוחי האדמה מתבשלים יחד עם הבשר ומהווים תוספת מעולה.
למתכון: צלי בקר בשום ובצל

צלי בשר ברוטב חריף עם גרגירי חומוס

Roast-beef-with-chickpeas

מנה מוכרת וקלאסית במיוחד שמקבלת טוויסט חריף והופכת למנת צלי מוצלחת עוד יותר. את השילוב של בשר בקר עם גרגירי חומוס כלנו מכירים ואוהבים, מדובר בשילוב מנצח, חגיגי וטעים במיוחד שמתאים מאוד לשולחן חג.
למתכון: צלי בקר ברוטב חריף עם גרגירי חומוס

צלי כתף ברוטב פטריות מעולה

roast--beef-in-mushrooms

בין מנות הצלי הפופולריות ביותר נמצאת מנת צלי כתף ברוטב פטריות, מדובר במנה עסיסית ומלאת טעמים. בשר הכתף מתבשל בתוך רוטב הפטריות ומקבל טעמים וניחוחות מופלאים. הרוטב משלב פטריות, גזרים, שום וכל טוב ומומלץ במיוחד לארוחת השבת.
למתכון: צלי כתף ברוטב פטריות וגזרים

מדריך להכנת צלי בקר בתנור

צלי בקר בתנור בהחלט דורש פחות התעסקות מצלי ברוטב, אבל הוא דורש את אותה כמות הסבלנות. הטריק לצלי בקר מוצלח הוא המרינדה – חשוב לעסות את הצלי היטב ולהניח לו למספר שעות של מנוחה.

מתחילים בעיסוי הנתח:

בוחרים מרינדה רצויה ומניחים את נתח הבשר בתבנית פיירקס. שופכים על גבי הבשר את המרינדה המוכנה ומעסים טוב טוב, חשוב לעסות היטב ולהגיע עם המרינדה לכל חלקי הבשר. מעבירים את הבשר למנוחה של 4 שעות עד לילה במקרר.

מתכוני מרינדות מומלצות לצלי בקר בתנור

מרינדת בלסמי:

  • 1 כוס חומץ בלסמי איכותי
  • 5 שיני שום פרוסות
  • 2 כפות פלפל שחור טחון
  • 4 כפות רוזמרין טרי קצוץ
  • 1/2 כוס שמן זית



מרינדת יין ועשבי תיבול:

  • 1/2 כוס יין אדום יבש
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • כפית אורגנו יבש
  • 1/2 כפית תימין יבש
  • 4 כפיות שמיר טרי קצוץ
  • מלח ופלפל

מרינדת חרדל ודבש:

  • 2 כפות חרדל דיז’ון גרגרים
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מעט פלפל שחור

ממשיכים בהכנת הנתח לצלייה:

לאחר מנוחה במקרר, עלינו לצלות את הצלי בתנור, לשם כך יש להעביר את נתח הבשר עם הנוזלים לנייר אפייה ולעטוף בו את הנתח. את נייר האפייה עוטפים בנייר כסף וכך יוצרים אפקט צלייה איכותי.

צולים את נתח הבקר בתנור:

את נתח הבשר שלנו מכניסים לתנור חם על 200 מעלות ואופים במשך חצי שעה. לאחר מכן, מורידים את חום התנור ל-140 מעלות ואופים עד כ-שעתיים.

מתכון: צלי כתף שלם בתנור

roasted-shoulder-share

ליאת קאדר משתפת אותנו במתכון מעולה לצלי כתף שלם צלוי בתנור. נתח הבשר מצופה במרינדה עשירה בטעמים הכוללת סילאן, דבש, חרדל, כוסברה, סויה ומגוון תבלינים. ניתן לחתוך את הבשר לפרוסות דקות כמו פסטרמה או להגיש כפרוסות עבות.
למתכון: צלי כתף שלם בתנור

הכנתם צלי בקר מוצלח לפי המדריך שלנו? שתפו אותנו בתגובות.

שיתוף

12 תגובות

  1. אהובה גואטה :

    ממליצה על האתר. יש מתכונים שאפשר ללקק את האצבעות!

  2. תודה רבה על אתר מדהים!!!! מומלץ בחום. תודה רבה על כל המדריכים (מדריך הקציצות מומלץ!) המתכונים שלכם מובנים וקלים להכנה ו…. טעימים 🙂

  3. רבקה קירט :

    מעוניינת להצטרף לאתר פודיסגוט

  4. רבקה קירט :

    צלי הבקר בשום ובצל מעולה,נטרף

  5. אידה ארבר :

    אפשר לקבל את המתכון המדוייק להכנת צלי הבקר בשום ובצל.
    כמו כן האם ישנה אפשרות להדפיס את המתכונים הרלוונטים עבורי. כשאני מבשלת נוח לי מאוד כאשר המתכון מודפס מול עיני ואיני צריכה לגשת למחשב לבדוק את המתכון מידי פעם. אני שומרת את דפי המתכון וכך גם אני יכולה לשלוף את המתכון בקלות בשעת הצורך.

  6. שמחה דרור :

    אתר מדהים יש כל מתכון כמעט שתרצו באיכות מצויינת ומפרט ברור

  7. טובית :

    פשוט מושלם .

  8. בילי :

    שלום רב,
    בפרוט צלי בשר, לא ציינתם מתכון ותוספות מתאימות לצלי עם יין
    תודה
    בילי

  9. דפנה :

    אם נשאר מהבישול כמה זמן יכול להישאר במקרר?

  10. ירדנה :

    אני רק שאלה
    רוצה להכין סינטה בתנור, בעצם רוסטביף
    איזה מתכון הכי כדאי? האחרון?
    תודה מראש ירדנה

  11. דני :

    היי
    איזה נתח מתאים לצלייה בתנור?

    • היי דני,
      רוב הנתחים מתאימים לצלייה בתנור.
      להכנת צלי בקר, כפי שציינו בכתבה, הכי מתאים בשר מס’ 5.
      בשר מס’ 4 (כתף מרכזית) ובשר מס’ 6 (פילה מדומה) מומלצים גם הם. שני החלקים אמנם מכילים פחות כמות שומן, אך אם מטפלים בהם נכון ומגישים לצד רוטב מוצלח גם הם טובים.

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *