פסטרמה מצלי כתף

על ידי ליאת קאדר

מתכון לפסטרמה ביתית משובחת מנתח צלי כתף. אמנם הצלייה ארוכה אבל בסוף מתקבלת פסטרמה איכותית וטעימה להפליא, עשירה בטעמים של משרה וציפוי המכילים סילאן, גרגירי חרדל, תבלינים וכל טוב..

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 3 שעות 10 דקות
  • 40 דקות

    2 שעות 30 דקות

    3 שעות 10 דקות

  • כקילו פסטרמה

מצרכים למתכון

צלי כתף בערך 800 גרם עד קילו

למשרה

1/2 כוס מים רותחים

כף מלח גס

כף סוכר

2 כפות רוטב סויה

1.5 כפות פפריקה מתוקה

כפית פלפל שחור גרוס

3 עלי דפנה

4 שיני שום חתוכות

לציפוי הפסטרמה

2 כפות דבש

2 כפות סילאן

2 כפות שמן

1 כף גרגירי חרדל

1/4 כפית בהראט

1 כפיתפלפל שחור גרוס

1 כפית גרגירי פלפל אנגלי שלמים

כפית גרגירי כוסברה טחונים

כפית שבבי צ’ילי יבש חריף

הוראות הכנה

בקערה מערבבים ומקררים את חומרי המשרה. מניחים את הנתח בתוך המשרה. מכסים ומכניסים לקירור ל-4 שעות.

מוציאים את הנתח מהמשרה ומצפים אותו בתערובת הציפוי.

מכסים את נתח הפסטרמה בנייר כסף (אני ציפיתי שכבה ושמתי עוד שכבה מלמטה שלא ינזל).

מחממים תנור ל-250 מעלות טורבו. צולים את הצלי כחצי שעה כשהוא עטוף בנייר כסף ומונח על רשת ומתחת מניחים מגש עם 2-3 כוסות מים.

לאחר חצי שעה מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות וצולים עטוף כחצי שעה נוספת. לאחר מכן פותחים את נייר הכסף וצולים למשך כשעה וחצי נוספות, או עד שמתבשל.

מקררים ופורסים דק...

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00