
פסטרמה מצלי כתף
על ידי ליאת קאדר
מתכון לפסטרמה ביתית משובחת מנתח צלי כתף. אמנם הצלייה ארוכה אבל בסוף מתקבלת פסטרמה איכותית וטעימה להפליא, עשירה בטעמים של משרה וציפוי המכילים סילאן, גרגירי חרדל, תבלינים וכל טוב..
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 3 שעות 10 דקות
40 דקות
2 שעות 30 דקות
3 שעות 10 דקות
- כקילו פסטרמה
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
הוראות הכנה
בקערה מערבבים ומקררים את חומרי המשרה. מניחים את הנתח בתוך המשרה. מכסים ומכניסים לקירור ל-4 שעות.
מוציאים את הנתח מהמשרה ומצפים אותו בתערובת הציפוי.
מכסים את נתח הפסטרמה בנייר כסף (אני ציפיתי שכבה ושמתי עוד שכבה מלמטה שלא ינזל).
מחממים תנור ל-250 מעלות טורבו. צולים את הצלי כחצי שעה כשהוא עטוף בנייר כסף ומונח על רשת ומתחת מניחים מגש עם 2-3 כוסות מים.
לאחר חצי שעה מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות וצולים עטוף כחצי שעה נוספת. לאחר מכן פותחים את נייר הכסף וצולים למשך כשעה וחצי נוספות, או עד שמתבשל.