
פסטרמה מצלי כתף
על ידי ליאת קאדר
מתכון לפסטרמה ביתית משובחת מנתח צלי כתף. אמנם הצלייה ארוכה אבל בסוף מתקבלת פסטרמה איכותית וטעימה להפליא, עשירה בטעמים של משרה וציפוי המכילים סילאן, גרגירי חרדל, תבלינים וכל טוב..
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 3 שעות 10 דקות
-
40 דקות
2 שעות 30 דקות
3 שעות 10 דקות
- כקילו פסטרמה
הוראות הכנה
בקערה מערבבים ומקררים את חומרי המשרה. מניחים את הנתח בתוך המשרה. מכסים ומכניסים לקירור ל-4 שעות.
מוציאים את הנתח מהמשרה ומצפים אותו בתערובת הציפוי.
מכסים את נתח הפסטרמה בנייר כסף (אני ציפיתי שכבה ושמתי עוד שכבה מלמטה שלא ינזל).
מחממים תנור ל-250 מעלות טורבו. צולים את הצלי כחצי שעה כשהוא עטוף בנייר כסף ומונח על רשת ומתחת מניחים מגש עם 2-3 כוסות מים.
לאחר חצי שעה מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות וצולים עטוף כחצי שעה נוספת. לאחר מכן פותחים את נייר הכסף וצולים למשך כשעה וחצי נוספות, או עד שמתבשל.
שיתוף >>
0 דירוגים וחוות דעת

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!