FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

צלעות טלה בתנור • מתכון קל ועסיסי

מתכון לצלעות טלה בתנור | תמונה: shutterstock

המעדן של הבשר – ללא ספק צלעות טלה זכו בפופולריות שלהן בזכות ולא בחסד. הבשר העסיסי והרך של צלעות הטלה עכשיו במתכון פשוט להכנת בתנור, בתוספת עשבי תיבול טריים שיהפכו את המנה למושלמת.

מצרכים

  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 עלה טימין קצוץ
  • 1 עלה רוזמרין קצוץ
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 6 חתיכות צלעות טלה

איך מכינים?

  1. מערבבים את שיני השום עם טימין, רוזמרין, מלח וכף אחת של שמן זית בקערה גדולה, עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מנחים את הצלעות בקערה ועליהן שופכים את הרוטב. משרים במקרר למשך חצי שעה עד שעה.
  3. לאחר שספגו צלעות הטלה את טעמי הרוטב מחממים תנור ל-200 מעלות.
  4. משמנים סיר בישול גדול (שמתאים גם לתנור) בשמן הזית שנותר, מוסיפים את צלעות הטלה ומטגנים על אש גבוהה למשך 3 דקות מכל צד.
  5. מכניסים את הסיר לתנור למשך 10 דקות, לקבלת מידת עשייה מדיום-ריר.
  6. במידה ורוצים מידת עשייה גבוהה יותר, ניתן להשאיר למשך 3 דקות נוספות.

אוהבי בשר – אל תפספסו:

עכשיו שכולנו סיכמנו שצלעות טלה זו מנה מושלמת, הגיע הזמן לעוד – יש לנו כמה מתכוני "על האש" בלי צורך בגריל בשבילכם, תציצו כאן:

דילוג לתוכן