המעדן של הבשר – ללא ספק צלעות טלה זכו בפופולריות שלהן בזכות ולא בחסד. הבשר העסיסי והרך של צלעות הטלה עכשיו במתכון פשוט להכנת בתנור, בתוספת עשבי תיבול טריים שיהפכו את המנה למושלמת.
מצרכים
- 4 שיני שום כתושות
- 1 עלה טימין קצוץ
- 1 עלה רוזמרין קצוץ
- 2 כפיות מלח
- 2 כפות שמן זית
- 6 חתיכות צלעות טלה
איך מכינים?
- מערבבים את שיני השום עם טימין, רוזמרין, מלח וכף אחת של שמן זית בקערה גדולה, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מנחים את הצלעות בקערה ועליהן שופכים את הרוטב. משרים במקרר למשך חצי שעה עד שעה.
- לאחר שספגו צלעות הטלה את טעמי הרוטב מחממים תנור ל-200 מעלות.
- משמנים סיר בישול גדול (שמתאים גם לתנור) בשמן הזית שנותר, מוסיפים את צלעות הטלה ומטגנים על אש גבוהה למשך 3 דקות מכל צד.
- מכניסים את הסיר לתנור למשך 10 דקות, לקבלת מידת עשייה מדיום-ריר.
- במידה ורוצים מידת עשייה גבוהה יותר, ניתן להשאיר למשך 3 דקות נוספות.
אוהבי בשר – אל תפספסו:
עכשיו שכולנו סיכמנו שצלעות טלה זו מנה מושלמת, הגיע הזמן לעוד – יש לנו כמה מתכוני "על האש" בלי צורך בגריל בשבילכם, תציצו כאן: