הזמנתם חברים ואתם רוצים להכין ארוחת בשרים גדולה וחגיגית? עורכים מסיבה או פשוט מתפנקים על בשר בבית? הכל טוב ויפה, אבל תגידו, איפה אתם מתכננים להכין את כל זה? רגע! לפני שאתם רצים לקנות מנגל גז ביתי, אתם חייבים לעבור על הרשימה הבאה.
אז מה צריך לדעת לפני שקונים גריל גז?
בין אם זאת פעם ראשונה, או שפשוט בא לכם להתחדש בגריל חדש ומתקדם יותר מהקיים, וודאו שהתכונות הבאות קיימות בגריל החדש שלכם. מעבר לבטיחות ולעמידות הגריל, ישנתם פרמטרים נוספים שחייבים להילקח בחשבון. אז שנייה לפני שתתחדשו שימו לב ש:
1. חלוקת חום שווה לצלייה מושלמת
חום הבישול הוא אולי הדבר החשוב ביותר בגריל גז. במידה ואין חלוקת חום שווה בגריל שלנו, האוכל מתבשל בצורה לא שווה – וכולנו יודעים שזה לא דבר טוב. חשוב לשים לב שצינורות הגז מחולקים בצורה שווה.
מה חשוב לבדוק: כשאתם קונים גריל גז וודאו שצינורות המבערים איכותיים, החום מחולק באופן שווה לאורך ורוחב כל הגריל, מכסה הגריל מבודד חום בצורה טובה וסורגי הגריל מוליכים את החום בצורה טובה ושווה.
2. עמידות לאורך זמן
לקנות גריל גז זאת השקעה לא קטנה, הן מבחינת הזמן והמחקר והן מהבחינה הכספית. כמו שאנחנו רוצים לוודא שהתנור שלנו חזק ועמיד לאורך זמן, כך גם חשוב לוודא שגריל הגז שאנחנו מתכננים לרכוש יחזיק לפחות לכמה שנים.
מה חשוב לבדוק: כשאתם בוחרים את הגריל שלכם מתוך הקטלוג, וודאו שהוא עשוי מחומר עמיד וכבד וכמובן חסין מפני קורוזיה – החומרים המומלצים הם נירוסטה או יציקת אלומיניום. כל עוד הגריל שלכם עשוי מחומרים איכותיים וחזקים, הוא יכול לשמר חום גם בטמפרטורות נמוכות, כמו למשל בחורף.
3. בטיחות היא שם המשחק
חוק ברזל בקניית כל דבר שנוגע לגז הוא לוודא את בטיחות המוצר. חשוב לוודא שהגריל שלכם בנוי בצורה בטוחה ולא יסכן אתכם בשום צורה.
מה חשוב לבדוק: וודאו שפתח יציאת הנוזלים והשומן של שאריות הבשר אינו קרוב כלל למיקום הגז. בנוסף, שימו לב שאחסון הגז בטוח ומוגן מפני נזקי מזג אוויר, מה גם שכפתורי הדלקת הגריל חייבים להיות מותאמים ונוחים לשימוש. ממש לא כדאי להשתמש בהדלקה ידנית כמו עם מצית או גפרורים.
כדאי לקרוא:
4. מבערים לצלייה איכותית
על מנת שתוכלו להשתמש בגריל באופן שבו החום מתחלק באופן שווה ולא שורף לכם את האוכל, חשוב לוודא שאתם יודעים בדיוק מה אתם קונים, בעיקר מבחינת מבערים.
מה חשוב לבדוק: וודאו שהגריל העתידי שלכם מכיל לפחות 3 מבערים. לא מדובר בחור היחיד שממנו יוצאת האש, אלא 3 צינורות מבערים לפחות. כך תוכלו לוודא שהבשר מתבשל באופן שווה ומבוקר. בנוסף, כשאתם מעוניינים בבישול איטי, זה לא יתאפשר במידה וישנם פחות מ-3 מבערים.
5. החומר ממנו עשוי הגריל
אלומיניום או נירוסטה? החומר ממנו עשוי הגריל ישפיע על מגוון משתנים, החל מאיכות הצלייה, קלות הניקיון ועד עמידות הגריל לאורך זמן.
יציקת אלומיניום – גריל גז העשוי מיציקת אלומיניום מבודד הרבה יותר חום מגריל נירוסטה. במידה ומשמנים את הגריל נכון, לא נדבק אליו אוכל ואפשר לנקות אותו יותר בקלות. במידה ולא מנקים את הגריל באופן מבוקר ומזניחים אותו הוא עלול להחליד. לכן, חשוב לבדוק היטב איך מטפלים בו ומה הם חומרי הניקוי המתאימים, לפני הקנייה.
נירוסטה – אמנם לא מבודד חום בדיוק כמו גריל מיציקת אלומיניום ומה גם שהוא יותר יקר. אך גריל נירוסטה כמעט ולא דורש תחזוקה וניקיון. מה גם שגריל עשוי נירוסטה חזק יותר ולכן אין צורך לדאוג מסדקים שבר או חלודה.
אחרון חביב, אך חשוב לא פחות – אחריות!
זה אולי מובן מאליו כשקונים מוצר בסדר גודל של גריל גז, אך לפעמים אנחנו שוכחים לשאול את השורות הקטנות בלהט הרגע. לכן, כדי שלא תפספסו שום דבר, וודאו כבר בתחילת התהליך, ושוב בסופו, לגבי אחריות המוצר – משך האחריות ואת כל הדברים שהיא לא מכסה.
בנוסף, אם שאלתם את עצמכם אילו כיריים הכי מתאימות לכם, תשמחו לגלות שיש לנו את המדריך המושלם עבורכם; המדריך כולל יתרונות וחסרונות של כל סוג כיריים (גז, חשמליות או אינדוקציה). למדריך המלא: סוגי כיריים, יתרונות וחסרונות