FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

המדריך המלא למנגל המושלם

עונת המנגלים בפתח ובין בחירת הבשר לשיטת הבישול, ישנם הרבה דברים שצריך לקחת בחשבון. הכנו לכם מדריך מעולה למנגל מא' ועד ת', כל מה שצריך לקחת בחשבון לקראת על האש מוצלח, כולל מתכונים וטיפים שימושיים.

בחירת הגחלים – האם יש הבדל באיכות?

איכות הגחלים חשובה במידה רבה, זהו דבר אשר ישפיע על מהירות הכנת הבשרים וטיבם, תוך שמירת "אורח חייהם" של הגחלים לזמן ממושך יותר. אז איך לבחור את הגחלים האיכותיים ביותר?

קלוריות: את המושג קלוריות אנו פוגשים לא רק בתזונה היום יומית שלנו, מתברר שגם בקרב העצים שאנו משתמשים בהם כפחמים הערך הקלורי הוא שחקן מרכזי. ככל שיש יותר קלוריות בעץ, כך הסבירות שהפחמים יבערו לזמן ממושך יותר, עולה. העצים שבין היתר מהווים ערך קלורי גבוה הם: זית, דובדבן, ארז ואלון.

גודל: מומלץ לבחור בגחלים גדולים, גחלים גדולים יותר = זמן בעירה ממושך.

טריות: מומלץ לרכוש את הגחלים במרכז קניות שאתם יודעים שמוכר כמויות גדולות ושיש לו תחלופה מהירה, ובכך אנו מצמצמים את האפשרות להיתקל בחבילות ישנות ו"טריות" אף פחות.

צורה: כדאי להימנע מפחמים מעובדים, המזוהים בצורתם העגולה יותר, שכן פחמים אלו נוטים להתפורר מהר יותר ולהפוך למעין אבק.

שימון הגריל – איך עושים את זה נכון?

בכדי להוציא את המיטב מנתחי הבשר, רצוי לשמן את רשת הגריל על מנת למנוע הדבקות של הנתחים. השיטה המוצלחת והפופולרית ביותר היא שימון רשת הגריל על ידי חצי בצל טבול בשמן בישול.

  • לאחר הדלקת הגחלים וכעבור כ- 10/15 דקות ניתן יהיה להניח את הרשת על המנגל.
  • המתינו כ- 2/3 דקות נוספות כדי שתתחמם, ומשחו הרשת בחצי בצל, בצעו את פעולת המשיחה כ- 3 פעמים.

הפשרה נכונה

הדרך המומלצת להפשרת נתחי הבשר השונים, מאופיינת בהפשרת הבשר ערב לפני התכנון למנגל. ההפשרה מתחלקת ל-2 סוגים:

קבוצת הנתחים הראשונה: סטייקים, צלעות ופרגיות: מומלץ להפשיר ערב לפני היום המיוחל.

קבוצת הבשרים השניה: המבורגר, כנפיים וקבב מומלץ להפשיר כ- 4/5 שעות לפני המנגל, שכן בד"כ בשרים אלו מגיעים כבר מתובלים, ולכן נעדיף שלא יעמדו בהפשרה זמן ממושך.

זה הכל בתיבול – איך כדאי לתבל בשר, עוף ודגים

להנאה מושלמת באווירת הפיקניק, חשיבות התיבול הינה בראש סדר העדיפויות, הרי בנינו, בשביל מה התכנסנו כאן אם לא בשביל הבשר? התיבול נחלק ל-3 אופנים ברורים" בשר / עוף / דגים.

תיבול עוף: את חלקי העוף השונים מומלץ להשרות במרינדה לפחות 4 שעות לפני הפיקניק, אך ניתן גם לתבל ממש על המנגל. קליק ל-13 תיבולים ומרינדות מומלצות לעופות (כנפיים, פרגיות, חזה עוף וכו'..)

תיבול בשר: בשר טחון ( המבורגר וקבב) מומלץ לתבל מספר שעות לפני ולהניח במקרר למיזוג טעמים. קליק למתכון מעולה להמבורגר | קליק למתכון לקבב רומני ביתי. סטייקים וצלעות ניתן לתבל בצורה עדינה יותר, שכן כל טעמם הוא בהם ובאופן הצלייה ולאו דווקא בתבלינים. גלו 7 טעויות נפוצות שעושים בזמן הכנת סטייק.

תיבול דגים: לחסידי הדגים ולאלה שרוצים לגוון, ישנם לא מעט סוגי דגים המשתלבים מצוין על המנגל ואף מועדפים על פני טיגונם או צלייתם בתנור. סוגי הדגים המומלצים: פורל, מושט, לוקוס, דניס, בס וסלמון. חשוב לבחור דגים עם אחוזי שומן גבוהים יחסית. אופן התיבול: 2 שיני שום לדג שלם, משיחת הדג בשמן זית, מומלץ להוסיף עשבי תיבול לטעמכם כגון, עירית, כוסברה, פטרוזיליה קצוצים דק. מומלץ לצלות הדגים השלמים בתוך רשת מתאימה כ- 4/5 דקות לכל צד.

אי אפשר בלי סלטים – מתכוני סלטים קלים למנגל

ישנם מגוון סלטים קלילים וטעימים, המוסיפים פן שונה למנגל הישראלי, ואף מומלצים לא פחות לשומרי המשקל שבנינו. הנה כמה רעיונות לסלטים מומלצים: קליק למגוון רחב של מתכוני סלטים לעל האש.

התוספות שתופסות – מה מגישים לצד בשר על האש?

הרי שבלי תוספת עסיסית וצבעונית, זוהי אינה הארוחה המושלמת, הנה כמה רעיונות לתוספות מומלצות, אהובות וצבעוניות.

וקצת מתוק לסוף – איך עושים מנגל בלי קינוח קליל בסוף?

1. תירס על האש – נמרח את התירס בשמן ונבזוק מלח. נניח על המנגל ונקלה עד להזהבה מכל צד.
2. שיפודי מרשמלו על האש – פשוט וקל ומתאים לילדים וגם למבוגרים.
3. סלט פירות מרענן – התוספת המומלצת לארוחת על האש! לשדרוג הסלט מומלץ לסחוט מיץ תפוז כרוטב.

טיפים חשובים לניקוי ואחסון המנגל

סוד הקסם הוא לטפל בניקיון המנגל בהיותו חם, כך נצליח להסיר את שאריות הפחמים, הבשר ואפילו המרשמלו בקלות וללא מאמץ יוצא דופן.

ההמלצה האולטימטיבית היא להשתמש במברשת רחבה (הדומה למברשת ניקוי שטיחים) בשילוב מים וסבון, ניקיון מצוין למנגל שיספיק לשימוש עד הפעם הבאה. אם הרשת של המנגל לא נקייה לשביעות רצונכם, מומלץ להשתמש בספוגית הקסם או במסיר שומנים.

לאחר ניקיון המנגל, ניתן לו להתייבש באוויר, ונדאג להכניס אותו לשקית אטומה.

יש לכם טיפים שימושיים לעל האש? שתפו אותנו בתגובות!

דילוג לתוכן