FoodisGood



מתכון לקציצות המבורגר ביתיות

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  ,

קציצות המבורגר קלאסיות, פשוטות וקלות להכנה שניתן להכין על הפלנצ'ה, על המנגל, בטיגון או בתנור. המבורגר מעולה שכולם אוהבים - מתאים לילדים ולמבוגרים כאחד.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 20 דקות

    35 דקות

    55 דקות

מצרכים למתכון

קילו בשר בקר טחון

בצל גדול

צרור פטרוזיליה

מלח ופלפל לפי הטעם

צ'ילי יבש גרוס - לפי הטעם

1 ביצה

הוראות הכנה

את הבצל קוצצים דק מאוד וסוחטים מנוזלים. אפשר גם לגרר בפומפייה.

את הפטרוזיליה קוצצים דק דקץ

בקערה גדולה מערבבים את הבשר עם הבצל, פטרוזיליה ותבלינים. יש לערבב היטב.

להעביר את קערת תערובת המבורגר למקרר לאיחוד טעמים, בערך חצי שעה במקרר.

להוציא מהמקרר, ליצור קציצות המבורגר בגודל הרצוי ולצלות על הפלנצ'ה עד להשחמה משני הצדדים.

טיפים ושדרוגים להמבורגר ביתי:

  • את ההמבורגר ניתן גם להכין בתנור - חשוב לשמן לפני ההכנסה לתנור.
  • ניתן גם לטגן במחבת רגילה או להכין על המנגל.
  • להמבורגר עשיר יותר השתמשו בחצי קילו בשר טחון + חצי קילו
  • לתוך קציצת ההמבורגר תוכלו להוסיף: בצל מטוגן, שום כתוש, עשבי תיבול קצוצים, צנוברים שלמים וגם ממרחים כמו קטשופ או חרדל (כ-2 כפות לכל התערובת).
  • בלחמניית ההמבורגר הקלאסית תמצאו: חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ ובצל סגול. לשדרוג תוכלו להוסיף: ביצת עין / פטריות צלויות / רוטב ברביקיו ועוד..

תוספות לארוחת המבורגר מושלמת:

עוד מתכונים לארוחת צהריים:

אולי יעניין אותך...

15 דירוגים וחוות דעת

אליש

היי ראיתי מתכונים עם סודה לשתיה מה ההפקט שזה נותן ולמה במתכון כאן את לא מוסיפה

ירדן

מתכון מעולה! תודה רבה

שני

אני לא באמת יודעת אם יצא לי טעים כי אני צמחונית אבל חיפשתי מתכון להמבורגר בשביל הבן זוג, לא היו תלונות :)) תודה!

תמר

אפשר גם להשתמש בקוביות פטרוזליה קפואה? כמה לשים?

היי אמא לתאומים, הקציצות המבורגר לא אמורות להתפרק. חשוב לשים אותן בקירור להתייצבות מלאה.

אמא לתאומים

טיפים למניעת התפרקות ההמבוגר?

דגנית

הרבה זמן שאני מחפשת מתכון להמבורגר מבשר טחון פשוט, בכל מקום כתוב שלושה סוגי נתחים, שומן ועניינים. אני מבינה שזה המבורגר יותר מוצלח אבל לפעמים גם הפשוט עושה את העבודה, אז תודה. הכנתי ויצא מוצלח מאוד, גם הילדים אהבו מאוד.

היי רחלי,
בטיגון המבורגר בשר הבקר מוציא את הנוזלים וזה מה שגורם לקציצת להצטמק במחבת.

רחלי

היי יש לי שאלה למה כשעושים המבוגר למה הקציצה מצטמקת בבישול

היי כרמית, אין צורך לדחוס את הקציצות יתר על המידה, רק עד למילוי מלא של הרינג.

כרמית

אם מכינים ברינג רצוי לדחוס או לא יותר מידי ??

מעיין

אם אני קונה בשר טחון טרי, מכינה את התערובת ואת הקציצות. ניתן להקפיא לפני ההכנה על המנגל/מחבת?

ורד

אפשר גם לטגן את הבצל לפני .

את הביצה מערבבים עם הבשר ושאר המצרכים לפני העברה למקרר.
תודה על תשומת הלב.

מר

באיזה שלב משתמשים בביצה?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.