
מתכון לקציצות המבורגר ביתיות
על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון עיקריות, קציצות
קציצות המבורגר קלאסיות, פשוטות וקלות להכנה שניתן להכין על הפלנצ'ה, על המנגל, בטיגון או בתנור. המבורגר מעולה שכולם אוהבים - מתאים לילדים ולמבוגרים כאחד.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
-
20 דקות
35 דקות
55 דקות
הוראות הכנה
את הבצל קוצצים דק מאוד וסוחטים מנוזלים. אפשר גם לגרר בפומפייה.
בקערה גדולה מערבבים את הבשר עם הבצל, פטרוזיליה ותבלינים. יש לערבב היטב.
להעביר את קערת תערובת המבורגר למקרר לאיחוד טעמים, בערך חצי שעה במקרר.
להוציא מהמקרר, ליצור קציצות המבורגר בגודל הרצוי ולצלות על הפלנצ'ה עד להשחמה משני הצדדים.
טיפים ושדרוגים להמבורגר ביתי:
- את ההמבורגר ניתן גם להכין בתנור - חשוב לשמן לפני ההכנסה לתנור.
- ניתן גם לטגן במחבת רגילה או להכין על המנגל.
- להמבורגר עשיר יותר השתמשו בחצי קילו בשר טחון + חצי קילו
- לתוך קציצת ההמבורגר תוכלו להוסיף: בצל מטוגן, שום כתוש, עשבי תיבול קצוצים, צנוברים שלמים וגם ממרחים כמו קטשופ או חרדל (כ-2 כפות לכל התערובת).
- בלחמניית ההמבורגר הקלאסית תמצאו: חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ ובצל סגול. לשדרוג תוכלו להוסיף: ביצת עין / פטריות צלויות / רוטב ברביקיו ועוד..
תוספות לארוחת המבורגר מושלמת:
- לחמניות המבורגר ביתיות
- מתכון לצ'יפס ביתי קריספי | או | צ'יפס בתנור
- הום פרייז ביתי מנצח
- טבעות בצל בקלות | או | חלת בצל ענקית
- מתכון לצ'יפס בטטה מדהים
- כנפיים מטוגנות
עוד מתכונים לארוחת צהריים:
שיתוף >>
15 דירוגים וחוות דעת
אליש
04/12/2017
היי ראיתי מתכונים עם סודה לשתיה מה ההפקט שזה נותן ולמה במתכון כאן את לא מוסיפה
ירדן
25/11/2017
מתכון מעולה! תודה רבה
שני
29/08/2017
אני לא באמת יודעת אם יצא לי טעים כי אני צמחונית אבל חיפשתי מתכון להמבורגר בשביל הבן זוג, לא היו תלונות :)) תודה!
תמר
06/08/2017
אפשר גם להשתמש בקוביות פטרוזליה קפואה? כמה לשים?

23/04/2017
היי אמא לתאומים, הקציצות המבורגר לא אמורות להתפרק. חשוב לשים אותן בקירור להתייצבות מלאה.
אמא לתאומים
23/04/2017
טיפים למניעת התפרקות ההמבוגר?
דגנית
27/02/2017
הרבה זמן שאני מחפשת מתכון להמבורגר מבשר טחון פשוט, בכל מקום כתוב שלושה סוגי נתחים, שומן ועניינים. אני מבינה שזה המבורגר יותר מוצלח אבל לפעמים גם הפשוט עושה את העבודה, אז תודה. הכנתי ויצא מוצלח מאוד, גם הילדים אהבו מאוד.

25/03/2016
היי רחלי,
בטיגון המבורגר בשר הבקר מוציא את הנוזלים וזה מה שגורם לקציצת להצטמק במחבת.
רחלי
24/03/2016
היי יש לי שאלה למה כשעושים המבוגר למה הקציצה מצטמקת בבישול

04/07/2015
היי כרמית, אין צורך לדחוס את הקציצות יתר על המידה, רק עד למילוי מלא של הרינג.
כרמית
04/07/2015
אם מכינים ברינג רצוי לדחוס או לא יותר מידי ??
מעיין
29/06/2015
אם אני קונה בשר טחון טרי, מכינה את התערובת ואת הקציצות. ניתן להקפיא לפני ההכנה על המנגל/מחבת?
ורד
10/06/2015
אפשר גם לטגן את הבצל לפני .

20/04/2015
את הביצה מערבבים עם הבשר ושאר המצרכים לפני העברה למקרר.
תודה על תשומת הלב.
מר
20/04/2015
באיזה שלב משתמשים בביצה?