FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פיצוח מתכון: חלת בצל ענקית כמו במסעדות

זו אולי המנה הראשונה המפתיעה ביותר, מי ידע שבצל מטוגן יכול להיות כל-כך טעים? אז במקום לחכות לפעם הבאה שאתם במסעדה כדי להזמין את המנה המדהימה הזאת, תכינו אותה בבית!

מתכון: חלת בצל ביתית

  • המתכון מעולה ומומלץ מאוד אבל חשוב להכין את חלת הבצל בזהירות, השמן החם מסוכן ועלול לקפוץ. לכן, יש להשתמש בסיר עמוק (למרק) בכדי לטגן את פרח הבצל.

מתחילים בחיתוך הבצלים, צפו: כך חותכים פרח בצל להכנת חלת בצל:

מצרכים:

  • 3 בצלים גדולים (בגלל שאין לנו בצלים ענקיים 3 הבצלים ירכיבו לנו את חלת הבצל)
  • 2.5 כוסות קמח לבן
  • כפית פלפל שחור
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית תבלין טימין מיובש
  • 1/2 כפית תבלין אורגנו מיובש
  • 1/2 כפית כמון
  • 2 ביצים L
  • 1/4 כוס מים
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1. בקערת פלסטיק גדולה ועמוקה מערבבים קמח עם כל התבלינים.

2. מניחים את כל בצל בקופסת הקמח, מכסים בצלחת ומנערים במטרה לצפות את הבצל היטב בקמח.

3. בקערה גדולה מערבבים ביצים ומים לבלילה אחידה.

4. בעזרת כף מחוררת טובלים כל בצל בתערובת הביצים.

5. מחזירים כל בצל לקערת הקמח ומנערים שוב לציפוי אחיד.

6. מחממים שמן עמוק בסיר מרק גדול, כשחם, מכניסים פנימה את הבצלים (בעזרת מלקחיים).

7. מטגנים את הבצלים בשמן 4-5 דקות, עד שהם מזהיבים מאוד.

8. מוציאים לנייר סופג וממתינים כדקה – זהירות, חם!

9. מתבלים במלח, מסדרים את 3 הבצלים בצלחת הגשה ומגישים לצד רוטב הבית.

עוד פיצוחי מתכונים מהמסעדה:

דילוג לתוכן