מתכון לרוטב אלפרדו • רוטב שמנת פטריות לפסטה

  פורסם בתאריך   על ידי   12 תגובות

*כדאי לדעת: רוטב אלפרדו באיטליה מוגש עם פסטה מסוג פטוצ’יני ולצידו גבינת פרמז’ן. באיטליה, שם המנה המקורי הוא “פטוצ’יני אלפרדו”.

מתכון לרוטב שמנת פטריות קלאסי

הוא קל להכנה, מהיר והכי טעים שיש! המתכון הבא לרוטב אלפרדו (רוטב שמנת פטריות) הוא המתכון היחיד שתצטרכו להכנת מנת פסטה ברוטב שמנת מושלמת.

מצרכים לרוטב:

*המצרכים לפסטה בכמות של 250 גרם.

  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 50 גרם חמאה
  • סלסילת פטריות שמפיניון טריות (ניתן להשתמש בפטריות פרוסות מקופסת שימורים)
  • כף קמח (לא חובה)
  • 250 מ”ל שמנת לבישול / שמנת מתוקה
  • 1 כף אבקת מרק פטריות
  • כוס מים רותחים
  • מעט אגוז מוסקט (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם



אופן ההכנה

  1. בסיר בינוני או במחבת רחבה נטגן (על להבה בינונית) בצל בחמאה עד שהוא הופך שקוף, כ-2 דקות טיגון. נוסיף לסיר פטריות ונטגן עוד כדקה, נפזר כף קמח ונערבב בעזרת כף עץ.
  2. נרוקן לסיר מיכל שמנת (מומלץ להשתמש בשמנת מתוקה) ונערבב היטב. נביא לרתיחה על להבה בינונית (כ-2 דקות) וננמיך להבה.
  3. בכוס מים רותחים נמיס כף אבקת מרק פטריות ונוסיף לסיר, נבחש היטב עד שכל אבקת הפטריות נמסה ברוטב ללא גושים.
  4. נתבל במעט אגוז מוסקט, מלח ופלפל וניתן לרוטב להצטמצם עד לרמת הסמיכות הרצויה (ככל שהרוטב יושב יותר על הגז – כף הוא סמיך יותר).
  5. רגע לפני ההגשה ניתן להוסיף לרוטב עלי תרד טריים ועגבניות שרי לצבעוניות וטעם עשיר.
  6. נטעם ונתקן תיבול (מלח ופלפל) לפי הטעם. נגיש את הרוטב מעל לפסטה חמה ולצד גבינת פרמז’ן. בתאבון 🙂


כמה טיפים להכנת רוטב מוצלח

שמרו עליו פשוט: בהכנת רוטב לפסטה, כל המוסיף גורע – נסו להיצמד למרכיבי הרוטב שכתובים במתכון ולא להוסיף מצרכים על דעת עצמכם.

מתאים גם לילדים: המתכון הוא מתכון בסיסי ומתאים מאוד גם לילדים, ניתן לוותר על האגוז המוסקט ועל הפלפל השחור וזה הכל.

לא אוהבים פטריות? החליפו אותן בתרד טרי, קוביות בטטה או כל תוספת אחרת שאוהבים. ניתן גם לוותר על הפטריות ולהכין רוטב שמנת לבן לפסטה.



בחרו סוג פסטה מתאים: פטוצ’יני הא סוג הפסטה המתאים ביותר לרוטב אלפרדו, אבל גם פסטה פנה (צינורות קצרים) מתאימה לא פחות. היתרון בבחירת פסטה מסוג פנה הוא פשוט – פסטה פנה חלולה במרכזה, מה שאומר שהיא “תופסת” יותר רוטב.

עוד רטבים מעניינים:

שיתוף

12 תגובות

  1. חנית :

    שאלה – אפשר להכין את הרוטב ללא אבקת מרק פטריות?

    • היי חנית,
      ניתן להכין את הרוטב ללא אבקת פטריות אבל לא מומלץ – לקבלת הטעם המקצועי של רוטב שמנת פטריות חשוב להשתמש באבקה המתאימה.
      את בכל זאת את רוצה להחליף – ניתן להשתמש בכל אבקת מרק אחרת – עוף, בצל וכד’..

      • דרורית :

        בשביל מה אבקות? הכול מתועש וסינטטי. חפשו תמיד את הבריאות ולא לעזור לכיס של היצרנים שממלאים אותנו בדברים שלא מוסיפים בריאות.

  2. איך להכין רוטב שמנת דליל :

    הבנתי שהוספה של חלב לרוטב הופכת אותו לדליל
    אם אני אוסיף בערך חצי כוס חלב אקבל רוטב דליל? אני לא אוהבת רוטב סמיך

  3. אילנה גרשגל אידלמן :

    אם כבר אבקת מרק אז פטריות של קנור. טיפ חשוב – למניעת גושים יש לבחוש את אבקת מרק במיים קרים בכלי נפרד לפני ההוספה לרוטב

  4. רחלי :

    הייי…לא עדיף להוסיף חלב במקום מיים רותחים ??

  5. רותי :

    היי, אני מחפשת מתכון לפסטה שמנת פטריות, ניסיתי את המתכון שלכם אבל יצא לי סמיך מידי

  6. רמי :

    רוטב אלפרדו זה הרוטב האהוב עלי! קצת מעצבן אותי שכתבתם לא חובה באגוז המוסקט, חייב לציין שיש רוטב שמנת פטריות בסיסי לפסטה ויש רוטב אלפרדו שחייב לכלול גם אגוז מוסקט, וגם 2 כפות יין לבן עושה הבדל עצום

  7. ליפז רביבו :

    הכנתי פסטה שמנת פטריות נהדרת בעזרת המתכון תודה.

  8. OS :

    עבור המים הרותחים מומלץ להשתמש במי הבישול של הפסטה לקראת סוף הבישול שלה.
    במקום אבקת מרק כדאי להשתמש בפטריות מיובשות (פורציני) מושרות במים החמים. ואבקת שום.

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *