FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

רוטב שום ביתי הכי טעים שיש • מתכון קל

למי מאיתנו לא יצא לאכול רוטב שום עם סלט חסה, פיצה, טוסט או סתם כריך? רוטב השום הקלאסי מלווה אותנו מזה שנים רבות במגוון ארוחות. אז איך מכינים רוטב שום מנצח? הנה 2 מתכונים מעולים לרוטב שום חלבי / פרווה לסלט וגם לפיצה.

רוטב שום לימון קלאסי (חלבי)

מתאים לסלט ירוק, סלט קצוץ, טוסט, כריכים, סלמון בתנור ועוד..

מצרכים:

  • 4 שיני שום כתושות
  • 1/4 כוס שמנת חמוצה
  • 1/4 כוס מיונז
  • 2-3 כפות שמיר טרי קצוץ
  • 2 כפיות מיץ לימון (או יותר לפי הטעם)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד.
  2. מכסים את הקערה ומניחים במקרר למשך שעתיים.
  3. מגישים כרוטב לסלט ירוק, מצפים דג סלמון או לצד כריך.

רוטב שום אדום לפיצה (פרווה)

pizza-sauce

רוטב אדום חריף במעט שמתאים בעיקר לפיצה ביתית אבל משתלב נהדר גם בטוסטים.

מצרכים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 טבעות פלפל אדום חריף (אפשר לוותר אם לא אוהבים)
  • 800 גר' עגבניות מרוסקות
  • 4 שיני שום כתושות
  • 5 עלי בזיליקום טריים
  • כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. בסיר בינוני נחמם שמן זית עם עגבניות, שום, סוכר ומלח, נבשל כ-2 דקות.
  2. נוסיף לסיר פלפל ובזיליקום ונערבב היטב.
  3. נוציא את הפלפל, נטעם את הרוטב ונוסיף מלח לפי הטעם.

הנה כמה מתכונים שהולכים נהדר עם רוטב שום:

דילוג לתוכן