FoodisGood

מתכון: בצק לפיצה דקה / עבה • בצק פיצה אמיתי

פיצה היא המאכל המושלם לילדים וגם למבוגרים! אם אין לכם הרבה זמן להתפיח בצק, או סתם בא לכם פיצה איטלקית קלה ומהירה, המתכון הבא בדיוק בשבילכם! וגם – מתכון לבצק לפיצה ביתית מ-2 מצרכים שמכינים במהירות, ללא התפחה, ללא שמרים!

לפני הכל: מתכון לבצק פיצה אמיתי

המתכון הבא מעולה למי שרוצה להכין בצק לפיצה ממש כמו באיטליה – בצק פיצה מקמח לבן ושמרים יבשים. ניתן להכין פיצה דקה או עבה.

מצרכים:

  • 1/2 ק"ג קמח לבן
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1.5 כפיות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 ושליש כוסות מים חמימים

הוראות ההכנה:

  1. במעבד מזון נערבב קמח, שמרים וסוכר.
  2. ניצור גומה במרכז ונשפוך לתוכה 1/2 כוס מים + שמן + מלח.
  3. נלוש את כל המצרכים במהירות בינונית כ-3 דקות.
  4. תוך כדי לישה, נוסיף בהדרגה את המים שנותרו ונלוד כ-7 דקות נוספות.
  5. ניצוק מהבצק כדור, נניח בקערה משומנת קלות, נעטוף בניילון נצמד ונתפיח למשך 3/4 שעה.
  6. לאחר התפחה ראשונה, נלוש את הבצק היטב ידנית, נלק ל 3-4 כדורים ונרדד כל כדור לגודל התבנית.
  7. נלחץ בעזרת האצבעות מסביב לעיגול וניצור מסגרת, ניתן גם לגלגל מעט את הקצוות.

מתכון לבצק פיצה מהיר, בלי שמרים ובלי התפחה

בצק הפיצה מורכב מ-2 מצרכים בלבד! כן, זה אפשרי. המתכון מאוד פשוט ומתאים להכנת פיצה איטלקית, פיצות אישיות, לחם שום, מקלות גבינה ואפילו כתחתית לפאי / קיש! זה נשמע קצת מוזר, אבל הפיצה יוצאת פשוט נפלאה!

מצרכים להכנת בצק ל-2 פיצות דקות או לאחת עבה

  • 1 כוס קמח תופח
  • 1 כוס יוגורט טבעי
  • קמח נוסף לקימוח הבצק
  • שמן זית (אופציה לשיפור)

איך מכינים?

  1. בקערת המיקסר ערבבו את הקמח עם היוגורט עד לקבלת בצק לא דביק, מומלץ ללוש את הבצק כ-5 דקות על מהירות בינונית, ניתן ללוש גם ידנית.
  2. אם הבצק דביק מידי, הוסיפו קמח לאט לאט, בכל פעם כף קמח, עד שהבצק מתאחד, יכול להיות שתוסיפו אפילו 1/2 כוס קמח תופח נוספת, זה בסדר.
  3. מן הבצק שנוצר צרו כדור, קמחו את משטח העבודה ורדדו את הבצק לעיגול בגודל התבנית.
  4. העבירו את הבצק לתבנית פיצה עגולה משומנת קלות.
  5. מרחו על הפיצה שמן זית (השלב הזה לא חובה אבל הוא משפר את הפיצה פלאים).
  6. הוסיפו מעל לבצק הפיצה רוטב פיצה מוכן, הרבה מוצרלה ותוספות.
  7. חממו תנור לחום מירבי ורק כאשר התנור חם, הכניסו את הפיצה.
  8. אפו את הפיצה 12-15 דקות, עד שהתחתית משחימה יפה והוציאו.

כדאי לדעת?

  • אם אין לכם קמח תופח: השתמשו ב-1 כוס קמח לבן + 1 כפית אבקת אפייה + 3/4 כפית מלח.
  • לקבלת בצק פיצה קריספי: משחו את תבנית הפיצה בשמן זית וכסו אותה בקמח תירס, סוד קטן לפיצה המושלמת.
  • להכנת בצק פיצה דק: חלקו את הבצק ל-2 ורדדו על משטח מקומח, העבירו בעדינות לתבנית הפיצה, שלבו רוטב, גבינה ותוספות ואפו 12-13 דקות בלבד.

חדש: מתכון לפיצה ללא גלוטן

המומלצים שלנו לפיצה ביתית מנצחת:

פיצה גבינת שום: רדדו את הבצק לעובי הרצוי ובעזרת מברשת סיליקון משחו בשמן זית. פזרו על הבצק אבקת שום באופן שווה, כסו עם רוטב פיצה וגבינת מוצרלה.

פיצה לימון ובזיליקום: רדדו את הבצק לעובי הרצוי, משחו בשמן זית, כסו ברוטב פיצה ופזרו פרוסות מאוד דקות של לימון, כסו בגבינת מוצרלה, פזרו כמה עלי בזיליקום קצוצים ואפו. לאחר האפייה פזרו עלי בזיליקום טריים.

אם בא לכם לשדרג את הבצק: הוסיפו לבצק הפיצה, כבר בזמן הלישה כפית זעתר, אורגנו, פפריקה חריפה או כל תסלים אחר שאוהבים.

להכנת פיצה מרגריטה איטלקית: השתמשו ברוטב עגבניות ביתי, תמיד ניתן להקפיא ולשמור להכנת פיצה איטלקית איכותית בכל זמן.  שלבו עם גבינת מוצרלה איכותית ועלי בזיליקום טריים.

מקלות לחם שום: רדדו את הבצק לצורה והעובי הרצוי ומשחו בשמן זית. פזרו אבקת שום, זעתר וקמח תירס וחתכו את הבצק למקלות. אפו בתנור חם עד להשחמה. למתכון נוסף להכנת מקלות לחם שום.

להכנת פיצה מתוקה: רדדו את הבצק לעובי הרצוי, משחו בחמאה מומסת, פזרו סוכר וקינמון (3 כפות סוכר + כף קינמון) ואפו בתנור עד להשחמה.

להכנת פיצה שוקולד ביתית: רדדו את הבצק לעובי הרצוי, משחו בחמאה מומסת ומרחו ממרח שוקולד. פזרו מרשמלו ואפו בתנור חם 10-12 דקות.

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן