רוטב עגבניות טרי תוצרת בית

על ידי FoodisGood  ,

אם יצא לכם לטייל בשוק ולקנות עגבניות אדומות מדהימות וכעת אתם תוהים מה להכין מהן, מצאתם את התשובה - מתכון נהדר לרוטב עגבניות בסיסי וטרי תוצרת בית, עם 3 מרכיבים בסיסיים בלבד. רוצים לשמור את הרוטב? 2 דרכים נהדרות לשמירת הרוטב.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 20 דקות
  • 15 דקות

    5 דקות

    20 דקות

  • 3 צנצנות גדולות

מצרכים למתכון

7 קילו עגבניות טריות

1/2 כוס מיץ לימון או חומץ בן יין אדום

2 כפיות מלח

הוראות הכנה

קולפים וקוצצים את העגבניות

מרתיחים סיר גדול עם מים (כמעט עד הסוף).

מכיני קערה גדולה עם מי קרח ומניחים ליד הגז.

בזמן שהסיר רותח על הגז, מוציאים את ליבת העגבניות וחותכים צורת X קטנה בתחתית כל עגבניה. מוסיפים את העגבניות למים הרותחים ומבשלים במשך 1 דקה. מוציאים את העגבניות מהסיר ישירות לקערת מי הקרח. כאשר העגבניות התקררו, מעבירים אותן למשטח עבודה ובעזרת סכין קולפים בקלות רבה את קליפת העגבניות.

מעבירים את העגבניות למעבד מזון ומעבדים על מהירות בינונית עד לקבלת רסק עגבניות ללא גושים. (ניתן לקצוץ את העגבניות גם ביד לחתיכות קטנות מאוד).

הכנת הרוטב

מעבירים את רסק העגבניות לסיר ומביאים לרתיחה על אש בינונית. נותנים לרוטב לבעבע במשך 2 דקות., תוך כדי ערבוב מדי פעם.

מוסיפים לרוטב את מיץ הלימון והמלח, טועמים ומתקנים טעמים לפי הטעם.

לשמירת הרוטב:
אפשרות 1 - להקפיא את הרוטב: המתינו עד שהרוטב מתקרר לחלוטים ולאחר מכן העבירו אותו למיכל או לשקיות הקפאה. הרוטב יכול להישמר קפוא במשך לפחות 3 חודשים.

אפשרות 2 - היפכו את הרוטב לשימורים: העבירו את הרוטב החם לצנצנות שימורים (צנצנות עם סגירה הרמטית). סיגרו את הצנצנות לגמרי. הניחו את צנצנות הרוטבבקערה עם מים רותחים למשך חצי שעה והוציאו אותן לצינון בטמפרטורת החדר עד לצינון מוחלט. רוטב עגבניות בשימורים ניתן לשמור במזווה לפחות למשך שנה.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00