כרוב ממולא בשר ואורז ברוטב עגבניות

על ידי המטבח של שרית  , , ,

עוד מהילדות היינו אוכלים המון כרוב ממולא, זה מתכון רומני אמיתי שעובר בין דורות אצלנו במשפחה. הילדים והמבוגרים אוכלים בהנאה.

  • זמן עבודה: 1 שעה 5 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 35 דקות
  • 1 שעה 5 דקות

    1 שעה 30 דקות

    2 שעות 35 דקות

  • 8 מנות

מצרכים למתכון

לכרוב ממולא

כרוב שלם

בצל קצוץ

1/2 קילו בשר בקר טחון

1/2 צרור כוסברה קצוץ

1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ

2 שיני שום כתושות

מלח פלפל לפי הטעם

כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית פפריקה חריפה

2 כוסות אורז חצי מבושל (בישול של 10 דקות בלבד)

לרוטב

1/2 כוס שמן

כפית פפריקה מתוקה

2 חבילות קטנות של רסק עגבניות

כל מה שנשאר מהכרוב - חתוך לקוביות

פלפל מלח לפי הטעם

פלפל אדום רחתוך לרצועות (לא חובה)

2 עלי דפנה

מים חמים (לגובה חצי הסיר)

הוראות הכנה

מכינים כרוב ממולא

מכניסים את הכרוב בשלמותו למיקרוגל למשך 10 דקות בכדי שיתרכך. מקלפים עלה עלה ומניחים לצינון.

מכינים מילוי בשר ואורז

מבשלים אורז חצי בישול – 10 דקות בישול בלבד, מוציאים שוטפים תחת מים קרים ומסננים מהמים.

במחבת רחבה מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא הופך שקוף, מוסיפים שום ואת הבשר ומפוררים עם מזלג. כעת מוסיפים למחבת אורז חצי מבושל ותבלינים. מערבבים היטב וממשיכים לטגן עד שהבשר מוכן ומשחים.

ממלאים עלי כרוב

כל עלה ממלאים בכף – כף וחצי מהמילוי, מסדרים את המילוי בקצה העלה, סוגרים 2 פינות ימין ושמאל ומגלגלים בעדינות.

את מה שנשאר מהכרוב חותכים לקוביות ושומרים בצד למרק.

מכינים רוטב

בסיר עמוק וגדול מרתיחים מים בגובה חצי הסיר יחד עם שמן, רסק עגבניות, עלי דפנה ותבלינים. מביאים לרתיחה מוסיפים את קוביות הכרוב ורצועות הפלפל ומניחים לבעבע עם מכסה במשך 3 דקות. מסדרים בתחתית הסיר כרובים ממולאים זה לצד זה ובשכבות מסודרות.

מעבירים את הסיר (עם מכסה) לתנור על חום של 200 מעלות למשך שעה שלמה . מוציאים ומניחים לצינון, זהירות – הכרוב הממולא חם מאוד ברגע שיוצא מהתנור.

עוד מתכוני ממולאים מעולים:

  1. פלפל ממולא עם אורז ובשר
  2. בצל ממולא (צמחוני)
  3. מפרום תפוחי אדמה

מגוון מתכונים מעניינים לממולאים תמצאו ממש כאן >> אוסף מתכונים לממולאים

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

ריטה

24/11/2015

תוסיפי לרוטב כרוב כבוש מוסיף עומק וטעם למנה זה מהמטבח הבולגרי.

גילה

12/02/2015

תודה על הטיפ המגניב לפירוק העלים

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00