FoodisGood

חיפוש

כרוב ממולא בשר בסגנון רומני

על ידי המטבח של שרית  , , ,

כרוב ממולא הוא מאכל קלאסי שמכינים עם בשר טחון ואורז, בעזרת המתכון הזה תלמדו להכין ממולאים כרוב מוצלחים במיוחד - לא תאמינו כמה זה קל להכנה! מתכון לכרוב ממולא קל מאוד שמתאים גם למתחילים. ממולאים כרוב שיוצאים רכים ונימוחים, עם מילוי בשרני ורוטב עגבניות שעוטף הכל בעסיסיות.

  • זמן עבודה: 1 שעה 5 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 35 דקות
  • 1 שעה 5 דקות

    1 שעה 30 דקות

    2 שעות 35 דקות

  • 4 סועדים

מצרכים למתכון

לכרוב ממולא

ראש כרוב שלם

1 בצל קצוץ

1/2 קילו בשר בקר טחון

1/2 צרור כוסברה קצוץ

1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ

2 שיני שום כתושות

מלח פלפל לפי הטעם

כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית פפריקה חריפה

2 כוסות אורז חצי מבושל (בישול של 10 דקות בלבד)

לרוטב עגבניות

1/4 כוס שמן

1 כפית פפריקה מתוקה

2 חבילות קטנות של רסק עגבניות

כל מה שנשאר מהכרוב - חתוך לקוביות

פלפל מלח לפי הטעם

פלפל אדום חתוך לרצועות (לא חובה, אבל משדרג מאוד)

2 עלי דפנה

מים חמים (לגובה חצי הסיר)

הוראות הכנה

מכינים כרוב ממולא

מכניסים את הכרוב בשלמותו למיקרוגל למשך 10 דקות בכדי שיתרכך. מקלפים עלה עלה ומניחים לצינון.

מכינים מילוי בשר ואורז

מבשלים אורז חצי בישול – 10 דקות בישול בלבד, מוציאים ושוטפים תחת מים קרים ומסננים מהמים.

במחבת רחבה מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא הופך שקוף, מוסיפים שום ואת הבשר ומפוררים עם מזלג. כעת מוסיפים למחבת אורז חצי מבושל ותבלינים. מערבבים היטב וממשיכים לטגן עד שהבשר מוכן ומשחים.

ממלאים עלי כרוב

כל עלה ממלאים בכף – כף וחצי מהמילוי, מסדרים את המילוי בקצה העלה, סוגרים 2 פינות ימין ושמאל ומגלגלים בעדינות.

את מה שנשאר מהכרוב חותכים לקוביות ושומרים בצד למרק.

מכינים רוטב

בסיר עמוק וגדול מרתיחים מים בגובה חצי הסיר יחד עם שמן, רסק עגבניות, עלי דפנה ותבלינים. מביאים לרתיחה מוסיפים את קוביות הכרוב ורצועות הפלפל ומניחים לבעבע עם מכסה במשך 3 דקות. מסדרים בתחתית הסיר כרובים ממולאים זה לצד זה ובשכבות מסודרות.

מעבירים את הסיר (עם מכסה) לתנור על חום של 200 מעלות למשך שעה שלמה . מוציאים ומניחים לצינון, זהירות – הכרוב הממולא חם מאוד ברגע שיוצא מהתנור.

הטיפים שלנו להכנת כרוב ממולא מושלם

המתכון הזה סופר קל ותמיד מצליח, לכן הוא גם מאוד מתאים לשינויים והתאמה אישית, וכן, לשדרוגי טעמים לפי טעם אישי. הנה כמה מהטיפים שלנו לכרוב ממולא ביתי מוצלח במיוחד:

  • השתמשו בכרוב גדול ויפה שהעלים שלו לא פגומים או מלוכלכים מידי.
  • אם יש לכם זמן, שיטה נוספת לרכך את הכרוב היא פשוט לעטוף אותו בניילון נצמד ולהניח במקפיא למשך לילה שלם, להוציא ולהפשיר על השיש. כך עלי הכרוב רכים מאוד והוא סופר נוח לעבודה.
  • אם אתם רוצים כרוב ממולא פיקנטי כדאי להוסיף לרוטב 1/2 כפית אבקת צ'ילי חריף, זה יעשה פלאים לתבשיל שלכם.
  • כשהאורז עובר חצי בישול לפני אנחנו מקבלים מילוי עדין ונימוח לכרוב שלנו, אבל אפשר גם לותר על בישול האורז - פשוט להשתמש באורז שטוף בדיוק לפי המתכון ולבשל את הכרוב הממולא ברוטב עוד 10-15 דקות.
  • אל תנסו שלא לבשל את הבשר לפני, למרות שבהכנת פלפל ממולא אין צורך לבשל את הבשר לפני המילוי, במתכון לכרוב ממולא זה הכרחי - הממולאים יוצאים מאוד כבדים ולא מוצלחים אם מכינים אותם עם בשר שלא עבר בישול.
  • ולסיום - השתמשו בתבלינים שאתם אוהבים! המנה הזאת לבבית כל-כך ואתם יכולים להפוך אותה לשלכם עם הטעמים שאתם אוהבים, ניתן להוסיף לסיר ממולאים שמיר, עגבניות שרי שלמות, סלרי קצוץ (עלים וגבעולים) ואפילו רוטב צ'ילי מתוק יעבוד מעולה. אז שחקו עם המתכון ועם הטעמים!

אוהבי כרוב - כדאי לכם לנסות גם את המתכונים הבאים:

2 דירוגים וחוות דעת

ריטה

תוסיפי לרוטב כרוב כבוש מוסיף עומק וטעם למנה זה מהמטבח הבולגרי.

גילה

תודה על הטיפ המגניב לפירוק העלים

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן