FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

כרוב בתנור ב-5 דקות עבודה, תוצאה מושלמת!

כשצולים כרוב בתנור, אנחנו שואפים למצות את טעמו האגוזי והמעט מתקתק ולקבל מרקם שמשלב רכות וקריספיות ע"י מעט השחמה בקצוות. כדי להגיע לתוצאה המושלמת יש לדעת איך לפרוס אותו ולתבל נכון. בעזרת המתכון הבא תלמדו איך להכין כרוב מושלם בתנור בקלות! לא תחליפו את המתכון הזה.

מתכון לכרוב אפוי בתנור

זמן עבודה: 5 דקות | 3-4 מנות

מצרכים:

  • ראש כרוב בינוני
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • להגשה: 8 כפיות רוטב צ'ילי ומעט כוסברה קצוצה.

הוראות הכנה:

  1. מחממים לחום מקסימלי (250 מעלות).
  2. מרפדים תבנית תנור בנייר כסף.
  3. חותכים את הכרוב לרבעים וכל רבע לחצי ומסדרים בתבנית.
  4. בוזקים שמן זית, מלח ופלפל בצורה אחידה על כל חתיכות הכרוב ומעסים את הכרוב מעט כדי שהתיבול ייכנס מעט פנימה.
  5. ממקמים את התבנית במרכז התנור וצולים עד להשחמה קלה של הקצוות, זה אמור לקחת בין 8-11 דקות.
  6. הופכים את הכרוב לצד השני וממשיכים בצלייה עד להשחמה עמוקה יותר של הקצוות, בערך 10 דקות נוספות.
  7. מגישים חם. הכי כדאי לזלף ככפית רוטב צ'ילי מעל לכרוב ברגע שהוא יוצא מהתנור ולפזר מעט מאוד כוסברה קצוצה.
    בתאבון!

עוד מדריכי ירקות בתנור:

מתכוני הכרוב שאסור לכם לפספס:

דילוג לתוכן