מתכון לכרובית אפויה, פריכה ופיקנטית, תוספת נהדרת לצד ארוחת צהרים או ערב. כדאי להכין את הכרובית בתנור ואפשר גם בסיר טיגון ללא שמן.
מצרכים:
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כף רוטב סריראצ'ה
- מיץ של 1 ליים
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כרובית בינונית, חתוכה לפרחים
- מעט מלח גס
- פלפל שחור טחון טרי
- 1 כפית כוסברה קצוצה, לקישוט
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל- 210 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- שוטפים היטב ומסננים את פרחי הכרובית.
- מערבבים בקערה גדולה את מרכיבי הרוטב: שמן זית, רוטב צ'ילי מתוק, רוטב סריראצ'ה, מיץ ליים ושום כתוש.
- מוסיפים לרוטב את פרחי הכרובית ומערבבים עד שהכרובית מצופה ברוטב מכל הצדדים.
- מעבירים למגש האפייה, בשכבה אחת ומפזרים בנדיבות מחל ופלפל.
- אופים בין 30 ל -35 דקות עד שפרחי הכרובית חרוכים מעט ורכים.
- מקשטים בכוסברה ומגישים.
בתאבון!