היא כל-כך טעימה, דיאטטית ובריאה, וכשאופים אותה בתנור עם תיבול מוצלח היא הופכת למעדן של הערב. כרובית אפויה בתנור יכולה להיות מאוד מוצלחת אם רק יודעים להכין אותה נכון.
סרטון – כך תכינו כרובית בתנור ממש בקלות:
מתכון לכרובית שלמה אפויה בתנור
המתכון הבא הוא המתכון היחיד שתצטרכו אי פעם כדי לאפות כרובית שלמה בתנור, הוא קל להכנה ויוצא נהדר בכל פעם, המחמאות לא יפסיקו לזרום.
מה צריך?
- 1 כרובית גדולה (קילו)
- שמן זית / רוטב צ'ילי מתוק / תיבול או רוטב לבחירה
- פירורי לחם (לא חובה)
- תבלינים נוספים לפי הטעם: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה או כל תבלין אחר שאוהבים (לא חובה להוסיף תבלינים)
איך מכינים?
- חתכו את עלי הכרובית הירוקים וזרקו אותם. בדקו שהכרובית יושבת במצב שטוח בתבנית, אם לא, חתכו מעט מתחתית הגזע ויישרו אותו.
- *טיפ חשוב: כדי לנקות כרובית היטב יש למלא קערה גדולה במים רותחים ולהניח את הכרובית בשלמות למשך חצי שעה לפחות, לסנן את המים ולשטוף היטב במי ברז..
- זה הזמן לערבב רוטב צ'ילי, שמן זית ותיבול לפי הטעם) ולעסות את הכרובית היטב, שימו לב שהרוטב נכנס לחריצי הכרובית. בשלב הזה ניתן לפזר על הכרובית פירורי לחם.
- כסו את התבנית בניר אפייה ומעליו נייר כסף ואפו את הכרובית בתנור חם על 200 מעלות כשעה ו-20 דקות.
- ב-20 הדקות האחרונות לאפייה, הסירו את הכיסוי, הורידו את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות ותנו לכרובית להיצלות.
- לאחר האפייה, הוציאו את הכרובית מהתנור ותנו לה להתקרר ולהתייצב בחזרה.
מתכון לפרחי כרובית אפויים בתנור
דרך נוספת ונהדרת להכנת כרובית בתנור היא לחתוך אותה לפרחים, הדרך הזאת תקצר מאוד את התהליך ותקל עליו. 10 דקות עבודה, זה כל מה שתצטרכו.
מה צריך?
- 1 כרובית גדולה (קילו)
- תיבול או רוטב לבחירה
- מים
- מלח
- מעט שמן זית
איך מכינים?
- חממו תנור ל-200 מעלות.
- הפרידו את ליבת הכרובית, זה יעזור לפרחי הכרובית להיפרד בקלות. הפרידו את הפרחים ושמרו עליהם גדולים ככל שניתן.
- השרו את פרחי הכרובית במים קרים כ-10 דקות וייבשו עם מגבת נייר.
- שמנו תבנית פיירקס עגולה (24/26) בשמן זית.
- עסו את הכרובית ברוטב שברחתם כך שכל הפרחים מצופים היטב.
- אפו את פרחי הכרובית בתנור החם כ-30 דקות, ב-5 דקות האפייה האחרונות מומלץ להעביר את התנור למצב גריל לקבלת פרחי כרובית פריכים במיוחד.
- אל תשאירו את הכרובית לבד, שימו לב שהיא לא נשרפת במהלך האפיה.
התיבול המושלם: כרובית בתנור ברוטב חרדל ופרמז'ן
למרות שהיא טעימה עם שמן זית, מלח ופלפל, כרובית אפויה יכולה להיות הרבה יותר טעימה אם רק תוסיפו לה רוטב או תיבול מתאים.
מצרכים ל: 2 ראשי כרובית גדולים
- 1 שן שום כתושה
- 1/2 כוס שמן זית
- 4 כפות חרדל דיז'ון
- מלח ופלפל שחור
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס גבינת פרמז'ן
- פלחי לימון להגשה
איך מכינים?
- טרפו יחדיו שמן, חרדל, מלח ופלפל שחור.
- צקו על הכרובית שבתבנית (שמרו חלק מהרוטב לאחרי האפייה) ועסו אותה מספר שניות.
- אפו את הכרובית מכוסה בתנור ובינתיים ערבבו את שאר מצרכי המתכון.
- לאחר האפייה, פזרו על הכרובית את שאר הרוטב והכניסו לאפייה קצרה על מצב גריל, עד שגבינת הפרמז'ן נמסה.
למי שאוהב כרובית קריספית >> מתכון לכרובית שלמה בציפוי פירורי לחם קריספי.
צפו: כך חותכים ומפרקים כרובית לפרחים
6 דרכים נוספות להכין כרובית צלויה בתנור
אם בא לכם לגוון, כרובית בתנור יכולה להיות הרבה יותר משלמה או פרחים, הנה 6 דרכים מדליקות להכין כרובית בתנור:
1. כרובית מוקרמת בתנור ברוטב שמנת פטריות
רוטב שמנת פטריות סמיך שעוטף את הכרובית והופך אותה למושלמת כפליים! המתכון המלא כאן: כרובית ברוטב שמנת בתנור.
2. קציצות כרובית אפויות בתנור
קציצות כרובית דיאטטיות שאופים בתנור וזוללים בעודן חמות! המתכון המלא כאן: קציצות כרובית בתנור.
3. מיני פשטידות כרובית וקישואים
פשטידות כרובית אישיות עם קישואים, בריאות, אפויות וממש קלות להכנה! המתכון המלא כאן: פשטידת כרובית בתנור.
4. כרובית וברוקולי ברוטב בשמל אפויים בתנור
כרובית וברוקולי בתנור כבר מזמן ידועים כמעדן, הנה מתכון מעולה עם רוטב בשמל! המתכון המלא כאן: כרובית וברוקולי בתנור.
5. כדורי כרובית אפויים בתנור
אם בא לכם לגוון מפרחי כרובית בתנור, כדורי הכרובית הבאים יעשו את העבודה! המתכון המלא כאן: כדורי כרובית בתנור.
6. כרובית אפויה בטמפורה ורוטב צ’ילי
אחד המתכונים הטעימים והמושחתים ביותר, פרחי כרובית בטמפורה, אפויים בתנור וברוטב צ'ילי! המתכון המלא כאן: כרובית בטמפורה אפויה בתנור.
אולי תאהבו גם: פשטידת כרובית מדהימה
אם ניסיתם את אחד המתכונים לכרובית אפויה בתנור, ספרו לנו איך יצא :)