כרובית שלמה בתנור בציפוי קריספי מושלם

על ידי כרמית מ. דהאן  , ,

אין יותר טעים מכרובית שלמה אפויה בתנור! מתכון לכרובית בתנור בציפוי פירורי לחם קריספי.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • 10 דקות

    20 דקות

    30 דקות

  • כרובית גדולה

מצרכים למתכון

לניקוי הכרובית

1 כריבת שלמה נקיה מעלים

מים רותחים

כף מלח

לציפוי הכרובית

ביצה

מלח ופלפל לפי הטעם

כפית פפריקה אדומה שטוחה

3/4 כוס פירורי לחם

1/4 כוס פירורי פנקו (לא חובה אבל מוסיף)

שומשום

להגשת הכרובית

רוטב צ'ילי מתוק

טחינה

לימון

הוראות הכנה

מנקים את הכרובית

בקערה גדולה מניחים את הכרובית ומכסים במים רותחים, עד לכיסוי הכרובית.

מוסיפים לקערה כף מלח ומערבבים קלות. משרים את הכרובית במים למשך 20 דקות.

מסננים ומניחים לעשר דקות נוספות במסננת, עד שכל המים יוצאים מהכרובית.

מצפים את הכרובית

בקערה בינונית מערבבים פירורי לחם עם פירורי פנקו ושומשום.

בקערה נפרדת טורפים ביצה עם מלח, פלפל ופפריקה.

מניחים את הכרובית על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

מורחים את הכרובית בביצה המתובלת, מורחים היטב מכל בצדדים.

בידיים נקיות מצפים את הכרובית בפירורי הלחם - פשוט מדביקים את הפירורים לכרובית היטב.

אופים ומגישים

מחממים תנור ל-200 מעלות ומכניסים את הכרובית לאפייה של 45 דקות.

לאחר האפייה, מעבירים בזהירות את הכרובית לצלחת הגשה ומזלפים מעליה רוטב צ'ילי / טחינה / לימון, כאשר הכרובית עדיין חמה.

אם הגעתם עד לכאן אתם בטוח מתים על כרובית! אז קבלו את 6 המתכונים המובילים שלנו:

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00