מרק כרובית מנצח במרקם קרמי מושלם
על ידי FoodisGood מרקים, מתכונים בריאים, מתכונים צמחוניים, מתכונים קלים
מתכון למרק כרובית במרקם קטיפתי, עשיר בוויטמינים ומשביע. מתכון פשוט להכנת מרק כרובית ביתי, מנה צמחונית מעולה בטעמים עשירים במיוחד. ניתן להכין גם פרווה (טבעוני).
- זמן עבודה: 15 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
15 דקות
20 דקות
35 דקות
- סיר מרק גדול
מצרכים למתכון
3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
1 ראש כרובית
2 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
20 גרם חמאה או 2 כפות שמן זית למרק טבעוני / פרווה
3-4 כוסות מים
קמצוץ פלפל גרוס
הוראות הכנה
מחממים את השמן בסיר גדול ומוסיפים בצל, מטגנים על אש בינונית עד להשחמה.
מוסיפים לסיר את השום ואת הכרובית ומטגנים כדקה אחת.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומכסים את הסיר.
מבשלים למשך 20 דקות, עד להתרככות הכרובית.
טוחנים את המרק עם בלנדר מוט ידני למרקם חלק וללא גושים.
מפזרים מעל מלח ופלפל ומערבבים יחד.
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך, בתאבון!
שדרגו את הארוחה:
מרק כרובית משלב טעמים מתקתקים ומלוחי עם מרקם קרמי מוצלח והוא פשוט דורש משהו פריך שאפשר לטבול אותו במרק, לפניכן מנות מומלצות להגשה עם המרק הטעים הזה:
טיפים למרק כרובית מושלם:
- למרק כרובית טבעוני ללא חלב ניתן להחליף את החמאה בשמן זית ואת השמנת בקרם קוקוס.
- תוספות משדרגות למרק: ניתן להגיש עם תוספות מועדפות מעל כמו אפונה, עשבי תיבול, שקדים קלויים פרוסים, בצל ירוק קצוץ וכו'.
- למרק כרובית וברוקולי ניתן להחליף חצי מכמות הכרובית בברוקולי טרי או קפוא.
- למרק כרובית מוקרם יש להוסיף לקראת סוף הבישול עוד 1/2 גביע שמנת מתוקה או לבישול.
האם אפשר להקפיא מרק כרובית?
ההמלצה היא לא להקפיא את המרק היות והטעם שלו וגם המרקם עלולים להיהרס בהקפאה. את המרק מכינים ממש בקלות.
מה עוד מכינים עם כרובית?
אם אתם מעריצי כרובית מושבעים תשמחו לגלות שיש לנו מגוון מתכונים להכנה עם הירק הבריא הזה, הנה כמה מההמומלצים: