פוקצ'ה קריספית עם שמן זית, מלח גס ופלפל שחור. רכה מבפנים ופריכה מבחוץ, קלה להכנה וטעימה במיוחד. מומלץ להגיש לצד חומץ בלסמי, מטבלים, סלטים וגבינות.
מתכון לפוקצ'ה קריספית
זמן הכנה: 15 דק' | זמן התפחה: 120 דק' | זמן אפייה: 25 דק' | סה"כ: שעתיים ו-45 דק'
מצרכים:
לפוקצ'ה:
- 600 מ"ל מים פושרים
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 1 כף דבש
- 50 מ"ל שמן זית
- 800 גרם קמח לבן
- 1 כף מלח
- 2 כפות שמן זית לשימון תבנית האפייה
למי המלח:
- 75 מ"ל מים
- 20 מ"ל שמן זית
- 1 כפית מלח
לציפוי:
- 1 כף מלח גס
- 2 כפות פלפל שחור
הוראות הכנה:
- מערבבים בקערה מים פושרים, שמרים, שמן ודבש ומניחים בצד כ – 10 דקות.
- בקערה נפרדת מערבבים קמח עם כף מלח.
- יוצקים את תערובת השמרים לקערת הקמח ומאחדים עם מרית, עד לקבלת בצק גמיש. עוטפים בניילון נצמד ומניחים לתפוח כשעה או עד שהבצק מכפיל את הנפח.
- משמנים בשמן זית נייר אפייה על תבנית התנור ומניחים מעל את הבצק.
- מותחים את הבצק בעדינות עד לקצות המגש, מכסים ומתפיחים 30 דקות נוספות.
- מכינים את מי המלח: מערבבים בכוס מים, שמן זית ומלח ומניחים בצד.
- מחממים תנור ל – 180 מעלות.
- יוצרים גומות על פני הבצק עם האצבעות ומברישים מעל את מי המלח. מתפיחים 10-20 דקות.
- מפזרים על כל הבצק מלח ופלפל לציפוי ואופים 25 דקות או עד שהפוקצה זהובה.
- מוציאים, מצננים ומגישים.
בתאבון!