FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פוקצ'ה שמן זית ומלח גס

פוקצ'ה קריספית עם שמן זית, מלח גס ופלפל שחור. רכה מבפנים ופריכה מבחוץ, קלה להכנה וטעימה במיוחד. מומלץ להגיש לצד חומץ בלסמי, מטבלים, סלטים וגבינות.

מתכון לפוקצ'ה קריספית

זמן הכנה: 15 דק' | זמן התפחה: 120 דק' | זמן אפייה: 25 דק' | סה"כ: שעתיים ו-45 דק'

מצרכים:

לפוקצ'ה:

  • 600 מ"ל מים פושרים
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כף דבש
  • 50 מ"ל שמן זית
  • 800 גרם קמח לבן
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות שמן זית לשימון תבנית האפייה

למי המלח:

  • 75 מ"ל מים
  • 20 מ"ל שמן זית
  • 1 כפית מלח

לציפוי:

  • 1 כף מלח גס
  • 2 כפות פלפל שחור

הוראות הכנה:

  1. מערבבים בקערה מים פושרים, שמרים, שמן ודבש ומניחים בצד כ – 10 דקות.
  2. בקערה נפרדת מערבבים קמח עם כף מלח.
  3. יוצקים את תערובת השמרים לקערת הקמח ומאחדים עם מרית, עד לקבלת בצק גמיש. עוטפים בניילון נצמד ומניחים לתפוח כשעה או עד שהבצק מכפיל את הנפח.
  4. משמנים בשמן זית נייר אפייה על תבנית התנור ומניחים מעל את הבצק.
  5. מותחים את הבצק בעדינות עד לקצות המגש, מכסים ומתפיחים 30 דקות נוספות.
  6. מכינים את מי המלח: מערבבים בכוס מים, שמן זית ומלח ומניחים בצד.
  7. מחממים תנור ל – 180 מעלות.
  8. יוצרים גומות על פני הבצק עם האצבעות ומברישים מעל את מי המלח. מתפיחים 10-20 דקות.
  9. מפזרים על כל הבצק מלח ופלפל לציפוי ואופים 25 דקות או עד שהפוקצה זהובה.
  10. מוציאים, מצננים ומגישים.
    בתאבון!

עוד מתכוני פוקצ'ה נפלאים:

מומלצים להגשה עם הפוקצ'ה

דילוג לתוכן