פוקאצ’ה עם פרגיות וירקות צלויים

על ידי כרמית מ. דהאן  ,

ארוחה שכולם ישמחו לקבל - מתכון לפרגיות מתובלות וצלויות על מחבת פסים עם ירקות על מצע של פוקאצ'ה אוורירית. המנה הכי מפנקת וטעימה. מתאימה מאוד לארוחת צהריים משביעה.

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
  • 45 דקות

    40 דקות

    1 שעה 25 דקות

מצרכים למתכון

לפוקצ'ה

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

כף סוכר

3 כפות שמן זית

כוס וחצי מים פושרים

כף מלח

לפרגיות הצלויות

5 פרגיות חתוכות לרצועות

כמה כפות שמן זית

מעט סומק

מלח לפי הטעם

תבלין שווארמה

בצל פרוס

עגבניות שרי חצויות

להגשה

שמן זית

פטרוזיליה קצוצה

טחינה

הוראות הכנה

הכנת הפוקאצ'ות

את כל חומרי הבצק נלוש עד לכדי בצק רך ודביק.

נעטוף את הבצק במעט שמן ונניח להתפחה של חצי שעה.

נלוש שנית במטרה להוריד את האוויר ונניח לתפיחה חוזרת של חצי שעה.

על משטח עבודה משומן קלות בשמן זית נפתח את הבצק עם הידיים לכדי פוקצ'ה מלבנית וארוכה (או מספר פוקאצ'ות קטנות עגולות)

נעביר את הפוקאצ'ה לרשת תנור מרופדת בנייר אפייה ונאפה בתנור חם על 200 מעלות למשך רבע שעה - 20 דקות.

הכנת הפרגיות

את 5 הפרגיות נניח בקערה גדולה עם שמן זית, סומק, מלח ותבלין שווארמה.

על מחבת פסים לוהטת נצלה את הפרגיות המתובלות שלנו וגם את הבצל והעגבניות.

נסדר את מצע הפוקאצ'ה ומעליו פרגיות צלויות וירקות צלויים.

נזלף מעל לכל שמן זית, טחינה ופטרוזיליה קצוצה.

מתכון מומלץ >> פרגיות בתנור קלי קלות

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

יניב

07/01/2017

מתכון מעולה..יצא גם יפה וגם טעים ממש מעדן…

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00