מתכון: בצק פוקצ’ה הכי טעים שתכינו בחיים!

על ידי amihud pery  

את המתכון לפוקצ'ה הזה אתם צריכים לשמור! הבצק הזה הוא מסוג הבצקים שיש להם קראסט מבחוץ ומרקם אוורירי מבפנים. מדהים, מדהים! עקבו אחר המתכון לפוקצ'ה שמן זית ומלח גס הכי טעימה שתכינו בחיים!

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 40 דקות

    15 דקות

    55 דקות

  • 2 פוקצ'ות בינוניות

מצרכים למתכון

500 גרם קמח שמרים / 500 גרם קמח עם כף שמרים יבשים

320 מ"ל מים

1 כף שמן

1 כפית מלח

מעל הפוקאצ'ה

שמן זית

מלח גס

הוראות הכנה

הכנת בצק הפוקצ'ה:

את כל חומרי הבצק לשים היטב עד לקבלת כדור בצק אחיד. *את המלח מוסיפים בסוף כדי שלא יבוא במגע ישיר עם השמרים.

מכסים את הבצק ומניחים לתפיחה של שעה וחצי, עד להכפלת הנפח.

לאחר ההתפחה מוציאים מבצק הפוקצ'ות את האוויר על-ידי לישה חזקה.

עיצוב הפוקצ'ה ואפייה:

מהבצק יוצרים 2 כדורים שווים, עוטפים במעט שמן זית, מניחים כל כדור בקערה נפרדת, מכסים במגבת ומתפיחים שוב למשך חצי שעה.

מחממים תנור ל-220 מעלות.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.

מוציאים את הכדורים מהקערה, מושכים משני צידי הכדורים ליצירת צורת אליפסה ומניחים בתבנית.

אופים את הפוק'צות בתנור החם למשך רבע שעה, או עד שהפוקצ'ות מקבלות צבע יפה ושחום.

רק לאחר הוצאת הפוקצ'ה מהתנור (בשנייה שמוציאים) מזלפים עליה שמן זית ומפזרים מלח גס.

תוספות ושדרוגים ומתי מוסיפים לפוקצ'ה?

  • פוקצ'ה עשבי תיבול: 3 כפות בזיליקום, אורגנו ושמיר טריים קצוצים | לפזר בשנייה שיוצא מהתנור.
     
  • פוקצ'ה ירקות קלויים: רצועות גמבה אדומה, פרוסות פטריות טריות, פרוסות שמיר דקות | לסדר על הפוקצ'ה לפני הכנה לתנור.
     
  • פוקצ'ה עם גבינה וזיתים: 200 גרם גבינת פטה מגוררת, 10 זיתים סגולים | מפזרים על הבצק לפני הכנסה לתנור.
     
  • פוקצ'ה שום שמיר: בקערה קטנה מערבבים 3 שיני שום כתושות, כף שמיר קצוץ ו-1/4 כוס שמן זית | למרוח על הפוקצ'ות ברגע שיוצאות מהתנור.

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

טל

26/03/2015

אם משתמשים בקמח תופח, אז אין צורך בשמרים?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00