כרובית מטוגנת הכי פריכה והכי קלה להכנה!
על ידי המתכונים של עופרה מרציאנו מנות ראשונות, מתכונים קלים
את מנת הכרובית המטוגנת כולם אוהבים, היא משמשת כמנה ראשונה מעולה וכן כנשנוש טעים במיוחד. כדאי להגיש לצד טחינה. מתכון לכרובית מטוגנת עם סוד קטן שעושה את ההבדל - כפית מיונז היא המרכיב הסודי שיהפוך את הכרובית שלכם למושלמת!
- זמן עבודה: 15 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
15 דקות
35 דקות
50 דקות
- כרובית בינונית
מצרכים למתכון
להכנת הכרובית
כרובית בינונית
מים רותחים
מלח
לטבילה
3 ביצים
כפית גדושה מיונז*
1/2 כפית תבלין גריל עוף
מעט כמון
פלפל שחור
מעט אבקת שום
לציפוי הכרובית
2 כוסות פירורי לחם + שומשום
הוראות הכנה
תחילה נחתוך את הכרובית לפרחים יפים ושלמים.
נניח בסיר עם מים רותחים ומלח ומרתיח עד לריכוך הכרובית.
בינתיים נטרוף 3 ביצים עם מיונז, מלח, פלפל, תבלין גריל עוף, כמון ואבקת שום.
נטבול את פרחי הכרובית בביצים, כד שהפרחים טבולים מכל הצדדים.
נעביר לקערת פירורי הלחם (עם השומשום) ונצפה היטב מכל הכיוונים.
נחמם שמן עמוק ונטגן את הכרובית המצופה עד להשחמה.
נוציא לנייר סופג, נצנן מעט ונגיש.
טיפים להכנת כרובית מטוגנת מושלמת
- ניתן לשדרג את המתכון ע"י הוספה של תבלינים שאוהבים לבלילת פירורי הלחם - פטרוזיליה או כוסברה מיובשת, זעתם ואפילו קטשופ לבלילת הביצים.
- לכרובית פריכה בריאה יותר ניתן להכין פרחי כרובית בתנור, הנה מתכון מעולה >> פרחי כרובית בתנור
- הכי כדאי לאכול את הכרובית שהיא פריכה וחמה, אבל אם רוצים לאחסן יש לאחסן במקרר ולחמם מחדש בתנור על 180 מעלות כ-5 דקות, עד שהכרובית חמה ולא יותר.
- נסו לשלב את הכרובית המטוגנת בתוך הכריך הרגיל שלכם, הכרובית מתאימה כמעט לכל סוג של כריך ומאוד תשדרג אותו!
עוד מתכונים לאוהבים הכרובית:
עוד ירקות מטוגנים:
2 דירוגים וחוות דעת
שרה אנגל
מכינה את המתכון הזה שנים על שנים (למעלה מ50 שנה…) אבל אף פעם לא הכנתי בתוך שמן עמוק רותח, תמיד במחבת עם פחות שמן. צריך פעם לנסות עם שמן עמוק אולי זה יוצא יותר טעים?
בכר
אחד הטעימיםםם,תודה רבה!!!:)