הפשטידה הזאת מאוד מומלצת לאוהבי הכרובית – השילוב של הכרובית והגבינות עובד מצוין ולבסוף מתקבלת פשטידה בטעם נפלא. המתכון מאוד קל להכנה וניתן לשנות ולגוון בגבינות ובתיבול לפי טעם אישי.
זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: תבנית פשטידה עגולה סטנדרטית
מצרכים:
- כרובית בינונית
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 ביצים
- 3 כפות קמח תופח
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור (או יותר למי שאוהב)
- 1 גביע גבינת קוטג' \ גבינה לבנה
- 150 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 1 גביע קטן של שמנת חמוצה
הוראות הכנה:
- את הכרובית מחלקים לפרחים, שוטפים היטב ומרתיחים לכ- 10 דקות. מסננים וקוצצים את הכרובית דק דק.
- מחממים מראש את התנור ל180 מעלות.
- מטגנים במעט שמן את הבצל על אש בינונית-גבוהה, מחכים להזהבה ומצננים בצד.
- טורפים ביצים בקערה גדולה, מוסיפים את שאר מצרכי הפשטידה עם הבצל המטוגן ומערבבים יחד עד למרקם אחיד.
- משמנים תבנית פשטידה סטנדרטית לאורכה ולרוחבה של התבנית.
- כעת יוצקים את בלילת הפשטידה לתוך התבנית ומיישרים עד לקבלת שכבה אחידה.
- מכניסים את הפשטידה לתנור ואופים למשך 30-35 דקות או עד להזהבה.
מתכוני כרובית מעולים שכדאי להכיר:
הערות ושדרוגים לפשטידת כרובית מושלמת
- לשדרוג הטעם ניתן להוסיף לפשטידה עשבי תיבול שאוהבים – פטרוזיליה / כוסברה / בצל ירוק יעבדו נפלא בפשטידה הזאת.
- כל גבינה רכה (ואפילו יוגורט) יכולה להחליף את הגבינות שבמתכון.
- ניתן גם להוסיף לפשטידה תבלינים שונים שאוהבים כמו כורכום ופפריקה מתוקה.
- הפשטידה נשמרת היטב במקרר למשך שלושה ימים, לחימום חוזר מומלץ לחמם בתנור על 180 מעלות.
- אם אין כרובית טרייה אפשר להשתמש בכרובית קפואה – הפשירו אותה בטמפרטורת החדר וגררו על הצד הגס בפומפייה