
כרובית מוקרמת בתנור הכי טעימה שיש!
על ידי FoodisGood מתכונים צמחוניים, מתכונים קלים
אם אתם אוהבים כרובית - זה המתכון המושם עבורכם! מתכון קל לכרובית אפויה בתנור ברוטב שמנת פטריות עם הקרמה. יש יותר טוב מזה? לפי דעתנו, זו הדרך הטעימה ביותר להגיש כרובית.
- זמן עבודה: 5 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
5 דקות
40 דקות
45 דקות
- 4 מנות כרובית מוקרמת
מצרכים למתכון
כרובית שלמה במשקל 1 ק"ג, מחולקת לפרחים גדולים
1 חבילה של שמנת לבישול
בצל גדול
שמן לטיגון
3 שיני שום כתושות
קורט אגוז מוסקט
חבילת פטריות חתוכות
1/2 כוס חלב
שקית אבקת מרק פטריות
תבלין צ'ילי חריף (אופציונלי)
מלח ופלפל לפי הטעם
3 כפות פירורי לחם (אופציונלי)
100 גרם גבינה מגוררת
הוראות הכנה
מניחים על הגז סיר גדול עם מים רותחים ומעט מלח ומכניסים את פרחי הכרובית. מביאים לרתיחה, מנמיכם את האש ומבשלים במשך 7 דקות. מוציאים את הכרובית למגבת נייר ומניחים בצד.
מכינים את הרוטב
קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים בסיר קטן עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים לסיר את השום ומערבבים היטב. מוסיפים לסיר שמנת לבישול וחלב, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מוסיפים לסיר חבילת פטריות חתוכות, מלח, פלפל ותבלין צ'ילי חריף ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל על אש קטנה למשך 3 דקות
מוסיפים לסיר שקית אבקת מרק פטריות, תוך כדי ערבוב בלתי פוסק. מבשלים במשך 5-10 דקות ומידי פעם מערבבים. במידה והרוטב סמיך מידי לטעמכם - ניתן להוסיף עוד קצת חלב. מערבבים ומורידים את הסיר מהאש.
מרכיבים את המנה
מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה ומסדרים את פרחי הכרובית. מוזגים לתבנית את רוטב הפטריות ומערבבים היטב. בשלב הזה ניתן להוסיף 3 כפות פירורי לחם ולערבב. מפזרים מעל לכרוביות גבינה מגוררת (באופן אחיד).
מכניסים את התבנית לתנור ואופים על 180 מעלות למשך 20-25 דקות. מוציאים מהתנור, מניחים לצינון קצר ומגישים.
אם הגעתם עד לכאן כנראה שאתם ממש אוהבים כרובית, יש לנו כמה מתכונים שלא תרצו לפספס:

איך מכינים גנאש שוקולד לבן לציפוי? מדריך של מקצוענים
הפתיעו את כולם עם גנאש שוקולד לבן שמרים כל קינוח לקלאסיקה של מתיקות ויצירתיות!

מקלות לחם שום ופרמז'ן
מקלות לחם עם פרמז'ן שיהפכו כל ארוחה למופלאה – פריכים מבחוץ, רכים מבפנים. קל להכנה, מושלם כתוספת או כנשנוש מהיר!
![עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2025/03/1398258-768x479.jpg)
עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]
מדריך מצולם: עוגיות חמאה נמסות בפה עם ריבה במרכז הפרח – מתכון קלאסי, פשוט שיהפוך כל כוס תה או קפה לחוויה מתוקה במיוחד!

נשנוש מהיר: כדורי צ'יפס מטוגנים
כדורי צ'יפס ביתיים, פריכים וממכרים במיוחד! בואו ללמוד להכין את אחת המנות הכי טעימות שתכינו בחיים!

מתכון קונדיטור: פאי פקאן קלאסי
פשטידת אגוזים עם בורבון וניל שמשנה את כללי המשחק! הכינו מתכון מטורף עם קרום פריך ומלית עשירה, והפתיעו את השולחן בטעמים בלתי נשכחים!

קינוחי כוסות בסגנון כדורי רפאלו
כוסות קינוח אישי בסגנון כדורי רפאלו – מתכון מהיר, פשוט וטעים להפליא שיקח את האירוח שלכם לרמה אחרת!
ליבי
נהדרת! כל כך טעים!
אתי
יצא מעולה בהחלט ממליצה!! תודה על המתכון!
היי פייגי,
בהחלט ניתן להכין עם כרובית קפואה.
פייגי
אפשר לעשות את זה עם כרובית קפואה?
מיירה
שלום
אבקת מרק פטריות, כמה גרמים בבקשה?
תודה
אביטל
אם אין לי שקית אבקת פטריות אבל יש לי קופסא של אבקת פטריות.. כמה אבקה לשים.. כף?
היי חיה,
בהחלט ניתן להכין את הכרובית עם שמנת מתוקה.
Chaya
נשמע מגרה, האם אפשר להכין עם שמנת מתוקה?