
כרובית מוקרמת בתנור ברוטב שמנת פטריות
על ידי FoodisGood מתכונים צמחוניים, מתכונים קלים
אם אתם אוהבים כרובית - זה המתכון המושם עבורכם! מתכון קל לכרובית אפויה בתנור ברוטב שמנת פטריות עם הקרמה. יש יותר טוב מזה? לפי דעתנו, זו הדרך הטעימה ביותר להגיש כרובית.
- זמן עבודה: 5 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
-
5 דקות
40 דקות
45 דקות
- 4 מנות כרובית מוקרמת
הוראות הכנה
מניחים על הגז סיר גדול עם מים רותחים ומעט מלח ומכניסים את פרחי הכרובית. מביאים לרתיחה, מנמיכם את האש ומבשלים במשך 7 דקות. מוציאים את הכרובית למגבת נייר ומניחים בצד.
מכינים את הרוטב
קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים בסיר קטן עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים לסיר את השום ומערבבים היטב. מוסיפים לסיר שמנת לבישול וחלב, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מוסיפים לסיר חבילת פטריות חתוכות, מלח, פלפל ותבלין צ'ילי חריף ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל על אש קטנה למשך 3 דקות
מוסיפים לסיר שקית אבקת מרק פטריות, תוך כדי ערבוב בלתי פוסק. מבשלים במשך 5-10 דקות ומידי פעם מערבבים. במידה והרוטב סמיך מידי לטעמכם - ניתן להוסיף עוד קצת חלב. מערבבים ומורידים את הסיר מהאש.
מרכיבים את המנה
מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה ומסדרים את פרחי הכרובית. מוזגים לתבנית את רוטב הפטריות ומערבבים היטב. בשלב הזה ניתן להוסיף 3 כפות פירורי לחם ולערבב. מפזרים מעל לכרוביות גבינה מגוררת (באופן אחיד).
מכניסים את התבנית לתנור ואופים על 180 מעלות למשך 20-25 דקות. מוציאים מהתנור, מניחים לצינון קצר ומגישים.
אם הגעתם עד לכאן כנראה שאתם ממש אוהבים כרובית, יש לנו כמה מתכונים שלא תרצו לפספס:
שיתוף >>
8 דירוגים וחוות דעת
ליבי
11/06/2019
נהדרת! כל כך טעים!
אתי
17/02/2019
יצא מעולה בהחלט ממליצה!! תודה על המתכון!

18/06/2017
היי פייגי,
בהחלט ניתן להכין עם כרובית קפואה.
פייגי
29/05/2017
אפשר לעשות את זה עם כרובית קפואה?
מיירה
24/05/2017
שלום
אבקת מרק פטריות, כמה גרמים בבקשה?
תודה
אביטל
14/09/2016
אם אין לי שקית אבקת פטריות אבל יש לי קופסא של אבקת פטריות.. כמה אבקה לשים.. כף?

04/07/2016
היי חיה,
בהחלט ניתן להכין את הכרובית עם שמנת מתוקה.
Chaya
30/06/2016
נשמע מגרה, האם אפשר להכין עם שמנת מתוקה?

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!