FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לחם בירה מהיר (4 מצרכים ובלי התפחה)

לחם בירה הוא לחם מושלם למתחילים – הוא מאוד קל להכנה, עם מינימום מצרכים והוא תמיד תמיד מצליח! המתכון שלנו ללחם בירה הוא מתכון בטוח להכנת 2 כיכרות לחם טריים בניחוח וטעם מדהים, כולל רעיונות לתוספות מענייניות לשדרוג לחם הבירה שלכם. שימו לב – לחם בירה ניתן להכנה עם קמח לבן או קמח כוסמין לבן.

זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: 2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים:

  • 1 קילו קמח תופח או 1 קילו קמח כוסמין לבן + שקית
  • אבקת אפייה
  • 1 ליטר בירה שחורה או לבנה
  • מעט מלח
    1 כף סוכר חום

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
    מערבבים היטב את כל חומרי הלחם ללא התוספות. כעת מוסיפים תוספות ומערבבים שוב.
  2. משמנים היטב 2 תבניות אינגליש קייק ויוצקים פנימה חצי מכמות הלחם לכל תבנית.
    אפשר לפזר עוד קצת תוספות מעל לבצק שבתבנית לקישוט ומרקם נוספים.
  3. ממקמים את התבניות במרכז התנור, מניחים בתחתית התנור כלי עם מים ואופים למשך 50 דקות.
  4. מוציאים את הלחם מהתנור ונותנים לו להתקרר כ-10 דקות על השיש לפני שמחלצים מהתבנית ופורסים.

עוד לחמים מיוחדים בהכנה ביתית:

מה אפשר להוסיף כדי לשדרג לחם בירה?

צימוקים, אגוזים קצוצים, גרעיני חמנייה, שיבולת שועל, פירות יבשים, עגבניות מיובשות, זיתים קצוצים, עשבי תיבול יבשים או טריים, שבבי בצל מטוגן, שבבי שום.

איך מאחסנים לחם בירה ולכמה זמן הוא נשמר טרי?

לחם בירה ביתי יישמר היטב בשקית נייר על השיש למשך עד 3 ימים. לאחסון ארוך יותר עוטפים כל כיכר לחם בנייר אפייה ואז בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא עד 3 חודשים.

מה מגישים עם לחם בירה?

לחם בירה הוא לחם סופר מוצלח ומתאים לכל ארוחה, הכי כדאי להגיש אותו עם צלחת של יוגורט ושמן זית מעל, זיתים טובים ופלטת ירקות.

דילוג לתוכן