מתכון לפרנץ’ טוסט (לחם מטוגן) • במגוון גרסאות

  פורסם בתאריך   על ידי   תגובה אחת

אמרתם ארוחת בוקר – אמרתם פרנץ’ טוסט. אין כמו לקום בבוקר ולהתפנק עם טוסט צרפתי לצד הקפה, מומלץ מאוד גם בתור חלה מתוקה. לחם מטוגן (או, אצלנו – חלה מטוגנת) הוא מאכל פופולרי בעיקר בצפון אמריקה, אירופה והונג-קונג. למרות שמו, מקור המאכל אינו ידוע, אבל מה זה משנה? הכי חשוב שהוא ימצא את דרכו לצלחת שלנו, ורצוי כמה שיותר מהר.

מתכון בסיסי מתוק – פרנץ’ טוסט מתוק לילדים

מתכון בסיסי וקל במיוחד להכנת לחם מטוגן עם שמנת מתוקה. מומלץ מאוד להגיש עם סירופ מייפל, סירופ שוקולד, או אבקת סוכר.

מצרכים:

  • 4 פרוסות חלה מתוקה (או לחם)
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה / חלב
  • כפות סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • קוביית חמאה לטיגון

איך מכינים?

  1. מחממים את המחבת על אש נמוכה-בינונית. ממיסים חמאה במחבת.
  2. בינתיים מערבבים את הביצים, שמנת מתוקה, סוכר, קינמון ותמצית ווניל בצלחת עמוקה.
  3. לאחר שהתקבלה בלילה אחידה, טובלים כל פרוסת חלה בנפרד משני צידיה בבלילה, ומניחים על המחבת.
  4. הופכים כל פרוסה, עד שמתקבל צבע זהוב.
  5. מוציאים את החלה המתוקה מהמחבת ומניחים על צלחת עם נייר סופג.



לחם מטוגן מלוח

לחם מטוגן מלוח

פרנץ’ טוסט נהדר גם כארוחת ערב מלוחה, כדאי להגיש עם שמנת חמוצה או יוגורט ופירות חתוכים.

מצרכים:

  • 4 פרוסות חלה מתוקה
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 שום כתושה
  • כף בצל ירוק קצוץ (לא חובה, אבל משדרג)
  • שמן לטיגון

איך מכינים?

  1. אחרי שחיממנו את המחבת על אש בינונית-גבוהה והוספנו שמן, מערבבים את הביצים עם החלב.
  2. מוסיפים מלח, פלפל שחור, שום ובצל ירוק. מערבבים עד כדי בלילה אחידה וטובלים כל פרוסה בבלילה משני צידיה.
  3. מניחים על המחבת החמה, מוודאים שקיבלנו את הצבע הזהוב ואת הקראנצ’יות.
  4. טיפ: בזמן שהפרוסות חמות, אפשר לגרד מעל מוצרלה או גבינת פרמז’ן. בהחלט מוסיף למליחות ולמרקם.



מתכון לפרנץ’ טוסט פרווה

מתכון לפרנץ' טוסט פרווה

לא חייבים שמנת מתוקה ואפילו לא חלב, אם תרצו פרנץ’ טוסט פרווה, הנה מתכון קל וטעים שניתן להגיש מלוח או מתוק.

מצרכים:

  • 4 פרוסות חלה מתוקה
  • 2 ביצים
  • שמן לטיגון
  • לפרנץ’ טוסט מלוח: ¼ כפית מלח
  • לפרנץ’ טוסט מתוק: ½ כפית סוכר

איך מכינים?

  1. טורפים את הביצים, מוסיפים מלח ופלפל.
  2. טובלים את החלה המתוקה בבלילה, זורקים למחבת, כמובן לא לשכוח על אש בינונית-גבוהה.
  3. מי שרוצה להמתיק את יומו, מומלץ להגיש עם סירופ מייפל ואבקת סוכר.
קטגוריות: כללי, מדריכי בישולתגיות:

שיתוף

תגובה אחת

  1. דקלה גרוגמן :

    אחלה מתכוני פרנץ טוסט, הילדים יכולים להכין גם לבד.

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *