FoodisGood

מתכון: סלק בתנור • תוספת בריאה לכל ארוחה

סלק צלוי בתנור הוא הדרך המושלמת ליהנות מהמתיקות שיש לירק השורש הזה להציע, מבלי לאבד את המרקם והטעם שלו (מה שקורה בהרתחה). הכי כדאי להגיש את הסלק הצלוי כתוספת לצד תבשיל בשר ולחם טרי. המתכון הזה מהיר וקל, אין צורך בכלים מיוחדים.

מתכון לסלק אפוי בתנור

זמן עבודה: 10 דקות | 3-4 סלקים

מצרכים:

  • 3-4 סלקים טריים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית טימין מיובש או טרי קצוץ (לא חובה אבל מאוד משדרג)
  • מיץ מתפוז גדול
  • מיץ מחצי לימון

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
    קולפים ומנקים את הסלקים מהשורשים.
  2. חותכים את הסלקים לפרוסות או קוביות בעובי של כ 2 ס"מ – סלק קטן ניתן לחצות, סלק בינוני חותכים לרבעים וסלק גדול לשמיניות.
  3. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומפזרים את חתיכות הסלק בשכבה אחת.
  4. בוזקים מעל לסלק שמן זית, מפזרים מלח ופלפל וגם טימין.
  5. אופים את הסלקים בתנור החם למשך 35-40 דקות, כאשר מידי פעם הופכים ומערבבים בעדינות עם מרית.
  6. כשהסלקים רכים (ניתן לבדוק עם מזלג), מוציאים מהתנור ומיד מעבירים לקערה ומערבבים עם מיץ התפוזים והלימון.
  7. טועמים, מתקנים תיבול של מלח ופלפל, מגישים חם או מאחסנים במקרר בקופסה סגורה.

עוד מתכוני סלק מעולים:

  1. קובה סלק עם טריק לרוטב אדום במיוחד
  2. סלט סלק – 9 מתכונים קלים
  3. קרפצ'יו סלק
  4. ריזוטו סלק עשיר
שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן