
הוראות הכנה
את הסלק, לאחר קילוף, נרתיח בסיר עם מים עד לריכוך מוחלט, כ-40 דקות הרתחה.
נסנן את הסלק ונטחן רק 2 סלקים במעבד מזון למחית חלקה. את הסלק השלישי נחתוך לקוביות.
את ציר העוף נביא לרתיחה טובה וננמיך לאש נמוכה.
בסיר נפרד נמיס את החמאה ובה נטגן בצל עד שהוא הופך שקוף, נוסיף את האורז ונבחש עם כף עץ במשך דקה.
נוסיף לסיר האורז את היין הלבן ונבשל על להבה בינונית תוך בחישה עד שהנוזלים נספגים באורז.
ננמיך להבה ונתחיל בהעברת מצקת מציר המרק לסיר האורז, נמשיך לבשל תוך בחישה עד לספיגת הנוזלים.
נמשיך כך ובכל פעם נעביר מצקת מסיר המרק לסיר האורז ונבחש. עד שמתקבלת אורז רך מאוד.
כשהריזוטו מוכן, נוסיף לו את מחית הסלק ואת קוביות הסלק שהכנו מבעוד מועד, נגביר ללהבה בינונית ונמשיך בבחישה עד שהאורז מבעבע מעט.
שיתוף >>