קובה סלק עיראקי • מתכון קל + טיפ לצבע אדום מושלם

על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה)  , ,

כל השלבים להכנת מרק קובה סלק אדום אמיתי! מתכון לבצק סולת רך, מילוי קציצות בשר טעים ומרק הסלק המוכר. וגם - מתכון למילוי פטריות צמחוני לקובה.

  • זמן עבודה: 1 שעה
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות
  • 1 שעה

    1 שעה

    2 שעות

  • 8 מנות

מצרכים למתכון

למעטפת הקובה (בצק סולת)

2.5 כוסות סולת

1/2 כף מלח

1 כוס מים

למילוי בשר

500 גר' בשר טחון

חופן פטרוזיליה

בצל גדול מגורר

כף שטוחה מלח

כף שטוחה פלפל

כפית פפריקה

1/2 כפית בהרט

למילוי צמחוני / טבעוני

450 גר' פטריות שמפיניון קצוצות

2 בצלים קצוצים דק דק

1 כפית תבלין גריל

מלח ופלפל שחור

למרק סלק אדום

מעט שמן

2-3 סלקים מרוקקים/קצוצים דק

בצל קצוץ

כפית מלח לימון

כפית מלח

3 כפות סוכר

1/2 כף רסק עגבניות

1/2 כף פפריקה מתוקה+חריפה

מים בגובה תכולת הסיר

הוראות הכנה

הכנת הקובה

בקערה מניחים את הסולת והמלח ומערבבים.

מוסיפים את המים בהדרגה ותוך כדי ערבוב מתמיד. בכל פעם כוס, עד הכוס האחרונה. המרקם של בצק הקובה צריך להיות רך מאוד ולא גרגירי.

מניחים לתערובת לעמוד כ-10 דקות (בשלב הזה, אם צריך מוסיפים עוד מעט מים).

הכנת מילוי בשר / פטריות והרכבת הקובה

בקערה מערבבים את כל מצרכי המילוי.

למילוי בשר: מתערובת הבשר יוצרים כדורים קטנים. ניתן להכין את הבשר על המחבת לפני מילוי הקובה, אבל אין צורך, הבשר מוכן בזמן בישול הקובה במרק.

למילוי פטריות צמחוני: יש להניח את המילוי ולמלא את הבצק בעזרת כפית.

עוברים לבצק הסולת - יוצרים כדורים קטנים, כל כדור משטחים וממלאים בפנים בקציצת הבשר או בככפית מתערובת הפטריות.

הכנת מרק הסלק

מטגנים במעט שמן את הבצל, מוסיפים את המים ואת הסלק ומרתיחים בערך 20 דקות.

מוסיפים את התבלינים והקובה, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה בינונית.

לאחר הכנסת הקובה למרק יש לבשל כ 20-30 דקות.

כדאי להגיש בתוספת אורז

טיפ להכנת קובה סלק אדומה אדומה:
לקבלת מרק קובה אדום אדום יש להרתיח את הסלק בסיר ולהשתמש במי ההרתחה להכנת בצק הקובה וכך להכנת המרק. כך תקבלו בצק בגוון ורוד שצבעו מתחזק עוד יותר בזמן הבישול.

חשוב לזכור שלסלק יש עונות, כשהוא בעונה, ריח האדמה שיוצא ממנו משכר וצבעו אדום לאין ערוך. כשהסלק לא בעונה צבעו יהיה חלש יותר וכך גם צבעו של המרק.

את המתכון הזה מומלץ לקרר היטב ולהניח במקרר ליום שלם, יום למחרת אתם תתפלאו משילוב הטעמים המושלם של מרק הסלק עם הקובות.


עוד מתכונים למרקי קובה מומלצים:

 

שתפו את המתכון >>

5 דירוגים וחוות דעת

אורית

27/11/2017

לא ברור כמה כוסות מים צריך להוסיף ל 2.5 כוסות סולת + מלח.
במתכון כתוב 1 כוס מים ואילו בהוראות ההכנה כתוב:
מוסיפים את המים בהדרגה ותוך כדי ערבוב מתמיד. בכל פעם כוס, עד הכוס האחרונה. המרקם של בצק הקובה צריך להיות רך מאוד ולא גרגירי.

פלוניתי

12/11/2017

כדי שתצא מעטפת דקה ניתן להקפיא את כדורי הבשר לפני עטיפתם בבצק ואז קל יותר למלא

ליטל

07/09/2017

איך אני יודעת אם צריך להוסיף מים כשאני מניחה את הבצק 10 דקות?

לילוש3

22/03/2017

מתכון פצצה!!!
יצא מושלם
תודה רבה לך!!

תיקי

15/02/2017

יצא מעולה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00