
קובה סלק עיראקי • מתכון קל + טיפ לצבע אדום מושלם
על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה) מרקים, עיקריות, קציצות
כל השלבים להכנת מרק קובה סלק אדום אמיתי! מתכון לבצק סולת רך, מילוי קציצות בשר טעים ומרק הסלק המוכר. וגם - מתכון למילוי פטריות צמחוני לקובה.
- זמן עבודה: 1 שעה
- סה"כ זמן הכנה: 2 שעות
1 שעה
1 שעה
2 שעות
- 8 מנות
הוראות הכנה
הכנת הקובה
בקערה מניחים את הסולת והמלח ומערבבים.
מוסיפים את המים בהדרגה ותוך כדי ערבוב מתמיד. בכל פעם כוס, עד הכוס האחרונה. המרקם של בצק הקובה צריך להיות רך מאוד ולא גרגירי.
מניחים לתערובת לעמוד כ-10 דקות (בשלב הזה, אם צריך מוסיפים עוד מעט מים).
הכנת מילוי בשר / פטריות והרכבת הקובה
בקערה מערבבים את כל מצרכי המילוי.
למילוי בשר: מתערובת הבשר יוצרים כדורים קטנים. ניתן להכין את הבשר על המחבת לפני מילוי הקובה, אבל אין צורך, הבשר מוכן בזמן בישול הקובה במרק.
למילוי פטריות צמחוני: יש להניח את המילוי ולמלא את הבצק בעזרת כפית.
עוברים לבצק הסולת - יוצרים כדורים קטנים, כל כדור משטחים וממלאים בפנים בקציצת הבשר או בככפית מתערובת הפטריות.
הכנת מרק הסלק
מטגנים במעט שמן את הבצל, מוסיפים את המים ואת הסלק ומרתיחים בערך 20 דקות.
מוסיפים את התבלינים והקובה, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה בינונית.
לאחר הכנסת הקובה למרק יש לבשל כ 20-30 דקות.
טיפ להכנת קובה סלק אדומה אדומה:
לקבלת מרק קובה אדום אדום יש להרתיח את הסלק בסיר ולהשתמש במי ההרתחה להכנת בצק הקובה וכך להכנת המרק. כך תקבלו בצק בגוון ורוד שצבעו מתחזק עוד יותר בזמן הבישול.
חשוב לזכור שלסלק יש עונות, כשהוא בעונה, ריח האדמה שיוצא ממנו משכר וצבעו אדום לאין ערוך. כשהסלק לא בעונה צבעו יהיה חלש יותר וכך גם צבעו של המרק.
את המתכון הזה מומלץ לקרר היטב ולהניח במקרר ליום שלם, יום למחרת אתם תתפלאו משילוב הטעמים המושלם של מרק הסלק עם הקובות.
עוד מתכונים למרקי קובה מומלצים:
- קובה חמוסטה - קובה במרק צהוב חמצמץ
- קובה דלעת - קובה סולת ובשר במרק דלעת מעולה
- קובה במרק קישואים - מתכון מעולה לצהריים
חדשים באתר
אולי יעניין אותך:












5 דירוגים וחוות דעת
אורית
לא ברור כמה כוסות מים צריך להוסיף ל 2.5 כוסות סולת + מלח.
במתכון כתוב 1 כוס מים ואילו בהוראות ההכנה כתוב:
מוסיפים את המים בהדרגה ותוך כדי ערבוב מתמיד. בכל פעם כוס, עד הכוס האחרונה. המרקם של בצק הקובה צריך להיות רך מאוד ולא גרגירי.
פלוניתי
כדי שתצא מעטפת דקה ניתן להקפיא את כדורי הבשר לפני עטיפתם בבצק ואז קל יותר למלא
ליטל
איך אני יודעת אם צריך להוסיף מים כשאני מניחה את הבצק 10 דקות?
לילוש3
מתכון פצצה!!!
יצא מושלם
תודה רבה לך!!
תיקי
יצא מעולה