מתכון לקובה ולמרק קובה חמוסטה (בורגול וסולת)

על ידי שני שרבטוב  

מתכון לקובה חמוסטה, קובה חמוסטה היא קובה במשלבת מעטפת של בורגול וסולת עם מילוי בשר טעים ועסיסי. הקובה שוחה במרק צהוב עשיר בירקות ובטעמים ומעט חמצמץ.

  • זמן עבודה: 35 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
  • 35 דקות

    35 דקות

  • סיר גדול

מצרכים למתכון

לקובה

2 כוסות בורגול

1.5 כוסות מים

2 כוסות סולת

כפית מלח

למלית

בצל קצוץ

1/2 קילו בשר טחון

כף בהרט

מלח ופלפל

1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה

למרק

בצל - רצועות

ראש שום פרוס

2 עלי מנגולד (רק העלים) קצוצים

סלרי קצות

5 קישואים קלופים פרוסים

מים

2 כפיות כמון

2 כפיות כורכום

מלח, פלפל

1/2 כוס מיץ לימון

מעט נענע

הוראות הכנה

הכנת בצק הקובה

את הבוגרול נשטוף היטב ונשרה במים רותחים במשך חצי שעה, עד שהבורגול ספוג במים.

נוסיף לבורגול סולת ומלח ונלוש היטב במשך 10 דקות, עד לקבלת בצק גמיש.

הכנת המילוי

במחבת רחבה נטגן בצל עד שהוא הופך שקוף.

נוסיף למחבת את הבשר הטחון ונפורר היטב בעזרת מזלג.

נוסיף גם תבלינים ופטרוזיליה ונמשיך לטגן עד שהבשר משנה צבעו.

נניח את המלית לצינון.

הרכבת הקובה

מבצק הקובה נגלגל כדורים קטנים בגודל כדורי פינג פונג.

בידיים רטובות נשטח כל כדור בצק, נמלא בככפית - 2 כפיות ממלית הבשר ונסגור בחזרה לכדור.

הכנת המרק

נתחיל עם טיגון רצועות הבצל והשום מספר דקות, נמשיך בהוספת כל מכיבי המרק ומים חמים עד לגובה חצי הסיר.

נביא את המים לרתיחה טובה, נוסיף תבלינים, לימון ונענע ונערבב את המרק.

נביא לרתיחה ונזרוק את כדורי הקובות למרק, בעדינות.

נבשל כרבע שעה, עד שהקובות רכות ומוכנות לאכילה.

שתפו את המתכון >>

3 דירוגים וחוות דעת

איתן

26/10/2017

האם משנה עובי הבורגול ?

תמי

23/02/2017

מתכון מושלם! תודה רבה.

כרמלה חלבי

20/06/2016

אני באה מבית עיראקי אמיתי שני ההורים שלי עיראקיים ואבי עלה מעיראק אצלנו הקובה חמוסטה הפכה למנה קבועה שאין שבוע שלא עובד בלעדיה, אני למדתי את המתכון מאמי שלמדה מסבתי (אמא של אבא), הוא מאוד דומה רק שאצלנו ממש לא משתמשים בבהרט מי שרוצה להכין קובה חמוסטה אמיתית שלא תשתמש בבהראט חוץ מזה באמת דומה למתכון של אימי

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00