מתכון לקובה במיה עירקית
על ידי נאוה מלכה - מתכונים באהבה קציצות
קובה במיה היא אחת מסוגי הקובות האהובות שיש. הקובה הממולאת בבשר שוחה במרק במיה ועגבניות מענג והיא מנה מושלמת לארוחת צהריים מזינה וטעימה במיוחד.
- זמן עבודה: 35 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
35 דקות
50 דקות
1 שעה 25 דקות
- סיר מרק
מצרכים למתכון
לקובות
1/2 קילו סולת
כף שטוחה מלח
מים
למילוי הקובות
300 גרם בשר בקר טחון
בצל קצוץ
עלי סלרי קצוצים
מלח ופלפל
למרק במיה
בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצות
חב' במיה
1 רסק עגבניות קטן
3 עגבניות מגורדות
מלח, פלפל
1/4 כוס מיץ לימון (לא חובה)
כף סוכר שטוחה
מים רותחים
הוראות הכנה
בקערה בינונית נערבב סולת ומלח, נתחיל להוסיף מים תוך כדי לישה עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה.
נקרוץ עיגולים מן הבצק ונגלגל לכדורים קטנים בגודל כדורי פינג פונג.
בקערה בינונית נערבב היטב בצל קצוץ עם עלי סלרי ובשר טחון עד לתערובת אחידה ואז בידיים רטובות נמלא את כדורי הסולת.
בסיר עמוק נטגן בצל קצוץ, נוסיף את שאר מרכיבי המרק ומים עד לגובה הרצוי, נערבב היטב ונביא לרתיחה.
נבשל כחצי שעה עד שהבמיה מתרככת.
נביא לרתיחה נוספת, נזרוק את הקובות למרק הבמיה ונבשל כרבע שעה, עד שהקובות מוכנות לאכילה.
1 דירוגים וחוות דעת
גל
כמה מים לשים בסולת ?